Η ZTE προσέλαβε νέο γενικό διευθυντή (CEO) εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων

Η ZTE προσέλαβε νέο γενικό διευθυντή (CEO) εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων

Η ZTE προσέλαβε νέο γενικό διευθυντή (CEO) εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων.

Ο Κινέζος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και κινητών συσκευών ZTE ανακοίνωσε την πρόσληψη νέου γενικού διευθυντή που ονομάζεται Xu Ziyang, καθώς προσπαθεί να εισέλθει ξανά στην Αμερικανική αγορά.

Η ZTE αναθεωρεί την πλήρη διαχείριση των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της, ως μέρος της συμφωνίας που έχει συνάψει με τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα βάσει των όρων που έχουν τεθεί στη συμφωνία από την αμερικανική πλευρά είναι υποχρεωμένη να αντικαταστήσει τη διοίκηση της, να καταβάλει πρόστιμα ύψους 1 δις δολαρίων στο αμερικανικό δημόσιο και να αποπληρώσει τα δάνεια ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων στις αμερικανικές τράπεζες.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι παραβίασε μια προηγούμενη συμφωνία που είχε με την αμερικανική κυβέρνηση, όπου εξήγαγε τα προϊόντα της σε χώρες υπό αμερικανικό εμπάργκο – τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν. Αξίζει να σημειωθεί πως η ZTE κατασκευάζει τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και συσκευές με εξαρτήματα που κατασκευάζονται στην Αμερική.

Όταν οι ΗΠΑ συνειδητοποίησαν ότι η ZTE έσπασε τη συμφωνία, η κυβέρνηση απαγόρευσε στις τοπικές εταιρείες να συνεργάζονται με τον κινέζικο τεχνολογικό γίγαντα, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστια οικονομική ζημιά. Μάλιστα πριν λίγο καιρό η ZTE ανέφερε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να μετριαστεί οικονομική ζημιά που υπέστη εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των δύο χωρών (ΗΠΑ – Κίνα) συναντήθηκαν πολλές φορές προσπαθώντας να καταλήξουν σε συμφωνία για το σταματημό του οικονομικού πολέμου που ξέσπασε μεταξύ τους, και σε αυτούς τους διαλόγους συμπεριλαμβάνονταν και η ZTE.

Επίσης τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι ζητήθηκε από την Κίνα να εισάγει περισσότερα γεωργικά προϊόντα από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της συμφωνίας, ούτως ώστε να γίνουν οι απαραίτητες υποχωρήσεις από την αμερικανική πλευρά.

Tο παράδοξο της υπόθεσης είναι πως παρόλο τις συναντήσεις που έγιναν από τις δύο χώρες για την επίλυση του ζητήματος, τα πράγματα δεν φαίνεται να οδεύουν προς καλή κατεύθυνση, ίσως σε αυτό να συμβάλλει και η ιδιοτροπία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δείχνει ανυποχώρητος στις απόψεις του, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της χώρας του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας