Το Facebook αγόρασε την Bloomsbury, εταιρεία με αντικείμενο την τεχνητή νοημοσύνη

Το Facebook αγόρασε την Bloomsbury, εταιρεία με αντικείμενο την τεχνητή νοημοσύνη

Το Facebook αγόρασε την Bloomsbury, εταιρεία με αντικείμενο την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο πόλεμος απόκτησης νεοσύστατων εταιρειών από τους γίγαντες του διαδικτύου συνεχίζεται συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, θέλοντας να τις ενσωματώσουν στο δυναμικό τους δίνοντας τους έτσι περαιτέρω πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού..

Στην παρούσα φάση το Facebook προέβη σε μία στρατηγική κίνηση πού πιστεύετε πως θα της δώσει μεγάλη ώθηση στα μελλοντικά της σχέδια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απέκτησε στις αρχές Ιουλίου την Βρετανική εταιρεία Bloomsbury με έδρα το Λονδίνο που έχει ως βασικό αντικείμενο απασχόλησης την τεχνητή νοημοσύνη.

Ωστόσο το περίεργο της υπόθεσης είναι πως την αγόρασε αρκετά φθηνά, με κόστος που κυμαίνεται μεταξύ 23 και 30 εκατομμυρίων δολαρίων Για να καταλάβετε το μέγεθος της κατάστασης τα προαναφερόμενα ποσά δίνονται ως ετήσιος μισθός στα ηγετικά στελέχη του Facebook.

Το Bloomsbury είναι μία νεοσύστατη επιχείρηση που αναπτύσσει την τεχνολογία natural language processing (NLP), επιτρέποντας στις μηχανές να διαβάζουν έγγραφα και να απαντούν σε ερωτήσεις με βάση αυτά που έμαθαν από τα υπάρχοντα δεδομένα.

Τα μέσα ενημέρωσης λένε ότι το Facebook πρόκειται να χρησιμοποιήσει το Bloomsbury για να αντιμετωπίσει την ραγδαία μάστιγα των ψεύτικων ειδήσεων και της παραπληροφόρησης που έχει φέρει την εξαθλίωση και την υποβάθμιση του διαδικτύου. Όλη αυτή η διαδικασία θα διεξαχθεί μέσω ενός API που ονομάζεται Cape, το οποίο επιτρέπει στους προγραμματιστές να εκπαιδεύσουν το σύστημα μηχανικής μάθησης και στη συνέχεια να λειτουργεί μόνο του με αυτόματο τρόπο.

Έτσι το Facebook θα δώσει μία γερή γροθιά σε αυτό το μείζον πρόβλημα, ελπίζοντας πως θα καταφέρει να πετύχει πράγματα που οι υπόλοιποι ανταγωνιστές της παιδεύονται ακόμη. Επίσης τα μέσα ενημέρωσης υποθέτουν ότι το Facebook μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να βελτιώσει τη λειτουργικότητα αναζήτησης στην πλατφόρμα του.

Η αγορά θα γίνει με την καταβολή ενός μέρους με μετρητά και το άλλο με μετοχές. Οι επενδυτές της εταιρείας θα λάβουν περίπου 5,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ιδρυτική ομάδα του Bloomsbury θα λάβε τα υπόλοιπα 17,5 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Tech Crunch, η συμφωνία έχει επιβεβαιωθεί από πολλαπλές πηγές. Ωστόσο, το ίδιο το Facebook ακόμη δεν έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με αυτό το ζήτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας