ΑρχικήΨυχαγωγίαΙαπωνία: Πόλεμοι συμμοριών και Γιακούζα

Ιαπωνία: Πόλεμοι συμμοριών και Γιακούζα

Ο θανάσιμος πυροβολισμός ενός αρχιμαφιόζου προκαλεί φόβους για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο ανάμεσα στις δυο πιο ισχυρές συμμορίες της Γιακούζα. Το Texnologia.Net παρακολουθεί και περιγράφει τις εξελίξεις.

Η αστυνομία του Τόκιο συνέλαβε πρόσφατα δύο μέλη μιας συμμορίας, η οποία συνδέεται με την Sumiyoshi-kai, το δεύτερο μεγαλύτερο συνδικάτο εγκλήματος της Ιαπωνίας, με την υποψία ότι άνοιξαν πυρ εναντίον των γραφείων μιας αντίπαλης συμμορίας. Προφανή αντίποινα για τη δολοφονία του Ryoichi Sugiura, ενός ανώτερου στελέχους συμμορίας, μέλους της Sumiyoshi.

Οι εικασίες

Σύμφωνα με την εφημερίδα Mainichi Shimbun, η αστυνομία ανέφερε ότι ένας από τους υπόπτους είπε ότι αυτός και ο συνένοχός του είχαν βάλει στόχο μία ομάδα που συνδέεται με την Yamaguchi-gumi, το ισχυρότερο συνδικάτο εγκλήματος της Ιαπωνίας, για να εκδικηθούν για το θάνατο του Sugiura.

Τα γεγονότα

Ο Sugiura, 43 ετών, πυροβολήθηκε στο κεφάλι και το στήθος ενώ καθόταν στο αυτοκίνητό του στο κέντρο του Τόκυο το πρωί της Δευτέρας. Σχεδόν μία ώρα αργότερα, έπεσαν πυροβολισμοί στα γραφεία μιας ομάδας που συνδέεται με την Yamaguchi.

Δύο ακόμη πυροβολισμοί σε ιδιοκτησίες της Yamaguchi-gumi αναφέρθηκαν χθες, μολονότι η αστυνομία κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να αποτρέψει τους πυροβολισμούς προτού κλιμακωθούν και οδηγήσουν σε πραγματικό πόλεμο.

Εδαφικές διαφωνίες

Πιστεύεται ότι ο Sugiura διαπραγματεύονταν έναν συμβιβασμό σχετικά με μια εδαφική διαφωνία για μια εξαθλιωμένη περιοχή του Τόκυο, την Roppongi, με την Kokusui-kai, μία συμμορία που εδρεύει στο Τόκυο και έγινε μέλος της Yamaguchi-gumi το Σεπτέμβρη του 2005, όταν η τελευταία άρχισε να επεκτείνει την επιρροή της στο Τόκυο και σε άλλα μέρη της ανατολικής Ιαπωνίας.

Η Yamaguchi-gumi εδρεύει στη δυτική Ιαπωνία, της οποίας η οικονομία προοδεύει με δυσκολία, παρ’ όλη την αναγέννηση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε άλλα μέρη της χώρας.

Τα σχέδια της συμμορίας για επέκταση έκαναν την εμφάνισή τους όταν ο Kenichi Shinoda αντικατέστησε τον Yoshinori Watanabe στη θέση του νονού της συμμορίας ύστερα από μία αναίμακτη παράδοση δύναμης τον Ιούλιο του 2005. Ο Shinoda κατευθύνει τώρα τις επιχειρήσεις από το κελί της φυλακής, όπου εκτίει την ποινή των 6 ετών για κατοχή πυροβόλου όπλου από τον Δεκέμβρη του 2005.

Ο κορυφαίος δον yakuza (έτσι ονομάζεται η Ιαπωνική μαφία) της Ιαπωνίας, ο οποίος πέρασε 13 χρόνια στην φυλακή τη δεκαετία του 1970 επειδή μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν αντίπαλό του με ένα ξίφος, έδωσε αμέσως τα χέρια με την Kokusui-kai, μια πολύ μικρότερη συμμορία που εδρεύει στο Τόκυο, η οποία είχε νοικιάσει μια περιοχή στους πιο ισχυρούς εχθρούς της Yamaguchi-gumi, συμπεριλαμβανομένης της Sumiyoshi-kai.

Υπάρχουν φόβοι ότι οι πυροβολισμοί αυτής της εβδομάδας μπορεί να ήταν το αποτέλεσμα των προσπαθειών της Yamaguchi-gumi να πάρει πίσω τις μισθωμένες περιοχές αλλά με τον τρόπο που γίνεται στον υπόκοσμο, σαν εχθρική εταιρική εξαγορά.

Οι προβλέψεις

Οι παρατηρητές των yakuza λένε ότι αν οι διαπραγματεύσεις συνεχίσουν να οδηγούν σε αδιέξοδο, μπορεί να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη αιματοχυσία στους δρόμους του Τόκυο.

«Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πολύ χειρότερα πριν καλυτερέψουν», είπε στην εφημερίδα Guardian ο Benjamin Fulford, συγγραφέας αρκετών βιβλίων σχετικών με τα συνδικάτα εγκλήματος της Ιαπωνίας. «Υποθέτω ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, ο οποίος θα ήταν θεαματικός καθώς πρόκειται για δύο αρκετά επιθετικές συμμορίες».

Παρόλο που η αστυνομία έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας, τα μέλη των yakuza αυξάνονται σταθερά εξαιτίας των ολοένα και πλουσιότερων ανταμοιβών από εκβιασμούς, πορνεία, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, αγοροπωλησίες ιδιοκτησιών ακόμα και από διαπραγματεύσεις στο χρηματιστήριο, καθώς η οικονομία της Ιαπωνίας επανέρχεται στο προσκήνιο ύστερα από μια «χαμένη δεκαετία» δυσπραγίας.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της χώρας, υπήρχαν περίπου 87.000 γκάνγκστερ εν ενεργεία στην Ιαπωνία στα τέλη του 2005. Υπολογίζεται ότι 39200 ανήκουν στην Yamaguchi-gumi, η οποία προσελκύει με μεγαλύτερη επιτυχία αποστάτες από μικρότερες συμμορίες που «τρίζουν» κάτω από το βάρος των ερευνών της αστυνομίας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166