In the Flesh (τηλεοπτική σειρά 2013–2014)

In the Flesh (τηλεοπτική σειρά 2013–2014)

Τον Μάρτιο 2013, μετά το τέλος του βρετανικού «Being Human», το BBC3 ξεκίνησε να προβάλλει την μίνι σειρά 3 επεισοδίων με θέμα τα ζόμπι «In The Flesh». Όταν έβαλα να δω τη σειρά νόμιζα ότι θα έβλεπα μία αγγλική εκδοχή του Walking Dead. Πόσο λάθος έκανα…έπρεπε να υποψιαστώ ότι η βρετανική πρωτοπόρα ζομποσχολή του «Shaun Of The Dead» και του «28 Days Later» θα παρουσίαζε κάτι το εντελώς καινούργιο και σεναριακά καινοτόμο. Το In The Flesh σίγουρα δε μοιάζει με καμία άλλη σειρά με ζόμπι που να έχετε δει.

Το 2009 έγινε η μεγάλη «έγερση» όπως την αναφέρουν στη σειρά όσων είχαν πεθάνει εκείνη την χρονιά σε όλη την Αγγλία. Οι νεκροί με τη γνωστή μορφή, όπως έχουμε συνηθίσει πλέον από το The Walking Dead, των ζόμπι, άρχισαν τη χειμαρρώδη πορεία τους στις πόλεις και τα χωριά ψάχνοντας για ανθρώπινη σάρκα. Οι άνθρωποι για να τα αντιμετωπίσουν έφτιαξαν εθελοντικές ομάδες κρούσης (Ηuman Volunteer Forces) και τα πολέμησαν δίνοντας σφοδρές μάχες με αποτέλεσμα τις απώλειες και από τις δύο πλευρές. Η σειρά μας μεταφέρει στο σήμερα όπου πλέον τα ζόμπι (οι απέθαντοι όπως τους αποκαλούν) βρίσκονται στα νοσοκομεία εθελοντικά προσπαθώντας να ξαναγίνουν γήινοι. Οι απέθαντοι πάσχουν επίσημα και ιατρικά από το σύνδρομο μερικού θανάτου (Partially Deceased Syndrome). Μετά από μήνες αποκατάστασης, ψυχολογικής υποστήριξης και φαρμακευτικής θεραπείας, εφόσον δεν αποτελούν πλέον απειλή μπορούν με απόφαση της κυβέρνησης να επανενταχθούν στην κοινωνία και να γυρίσουν πίσω στις οικογένειες που είχαν πριν πεθάνουν.

Ο πρωταγωνιστής μας είναι ο Kieren (Luke Newberry) ένας πεθαμένος 18χρονος που αναστήθηκε το 2009 μαζί με τους υπόλοιπους και τώρα αφού έχει θεραπευθεί βρίσκεται ένα βήμα πριν επιστρέψει σπίτι του. Πως θα τον δεχτεί η οικογένεια του και η μικρή αδελφή του; Πώς και γιατί πέθανε ο Kieren; Ποιες είναι οι απόψεις των κατοίκων του συντηρητικού και θρησκόληπτου χωριού του για τους απέθαντους; Πως αντιμετωπίζονται οι “σάπιοι” όπως τους φωνάζουν όταν το μίσος, ο φόβος και η προκατάληψη έχουν φωλιάσει βαθιά μέσα στους ανθρώπους; Αυτά και άλλα ερωτήματα εμφανίζονται στην οθόνη μας καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

Η σειρά ήταν πολύ μικρή για να προλάβει να μας δείξει μέσα σε τρία επεισόδια όλα όσα θα θέλαμε να δούμε. Ναι μεν τελείωσε ολοκληρωμένα χωρίς να αφήνει ανοιχτές υποθέσεις, αλλά μετά την επιτυχία της και την απαίτηση του αδηφάγου κοινού θα υπάρξει ενδεχομένως και δεύτερος κύκλος. Όπως υποστηρίζουν οι θεατές η σειρά μπορεί να αναπτυχθεί σε πολλές παραμέτρους και με πολλές ιστορίες όπως να μας δείξουν τις μάχες που έγιναν όταν έγινε η έγερση, γιατί έγινε, περισσότερες ιστορίες με ζόμπι, την παραμονή τους στα νοσοκομεία κτλ. O νεαρός πρωταγωνιστής παίζει και στη φετινή μίνι σειρά θρίλερ «Lightfields», αλλά αυτός που ξεχωρίζει ως ο κακός και αρχηγός της ομάδας εξουδετέρωσης ζόμπι είναι ο Steve Evets. Σκηνοθέτης είναι ο Jonny Campbell (Doctor Who, Shameless). Όποιος έχει δει αγγλικές σειρές γνωρίζει ότι έχουν μία σκοτεινή, ιδιαίτερη, ξεχωριστή σεναριακή και σκηνοθετική ματιά σε σύγκριση με τις αμερικάνικες τις οποίες έχουμε συνηθίσει να είναι πιο light. Άμα λοιπόν σας λείπουν ήδη τα ζομπάκια του «the walking dead», μπορείτε να πάρετε μία μικρή δόση από τα φιλαράκια τους στην Αγγλία…

Δείτε παρακάτω ένα από τα trailer της τηλεοπτικής σειράς In the Flesh (2013–2014).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας