InnoMake: Έξυπνο παπούτσι ενημερώνει τον τυφλό για εμπόδια στο διάβα του

InnoMake: Έξυπνο παπούτσι ενημερώνει τον τυφλό για εμπόδια στο διάβα του

Κι όμως πρόκειται για πραγματικότητα, δημιουργήθηκε παπούτσι που σας λέει που να πάτε: Η εταιρεία Tec-Innovation με έδρα την Αυστρία έχει αναπτύξει ένα έξυπνο παπούτσι για τον εντοπισμό εμποδίων. Το παπούτσι, που φέρει την ονομασία InnoMake, κυκλοφόρησε πρόσφατα στην αγορά ως εγκεκριμένο ιατρικό προϊόν και προορίζεται να κάνει την κινητικότητα των τυφλών και γενικότερα των ατόμων με προβλήματα όρασης πιο ασφαλή.

Ο Markus Raffer, ένας εκ των ιδρυτών της Tec-Innovation που και ο ίδιος αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης, ανέφερε: «Οι αισθητήρες υπερήχων που είναι τοποθετημένοι στο μπροστινό μέρος του υποδήματος εντοπίζουν εμπόδια έως και τέσσερα μέτρα μακριά. Στη συνέχεια, το άτομο που τα φοράει προειδοποιείται μέσω κραδασμών και με ηχητικά σήματα προκειμένου να λάβει τα μέτρα του και να αποφύγει το εκάστοτε εμπόδιο που βρίσκεται μπροστά του. Ωστόσο το κυριότερο από όλα είναι ότι αυτό το σύστημα λειτουργεί σωστά και με απόλυτη ακρίβεια, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια στους ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν, όπως και σε μένα προσωπικά που τα φοράω εδώ και πολύ καιρό».

Η ομάδα με επικεφαλής τον Markus Raffer και τον συνιδρυτή συνεργάτη του Kevin Pajestka διαπίστωσε στις αρχές της φάσης ανάπτυξης ότι υπάρχουν δύο βασικές πληροφορίες που είναι εξαιρετικά σημαντικές για τη χρηστικότητα αυτών των έξυπνων υποδημάτων: δηλαδή τη φύση ενός εμποδίου και την πορεία που ακολουθεί ο διαβάτης, ειδικά αν πρόκειται να ανέβει ή να κατέβει προς τα κάτω, όπως σκάλες. «Δεν είναι μόνο η προειδοποίηση ότι υπάρχει απλά κάποιο εμπόδιο μπροστά σου, αλλά και οι πληροφορίες σχετικά με το είδος του εμποδίου», λέει ο Raffer.

Η Tec-Innovation εργάζεται τώρα στην ενσωμάτωση νέων προηγμένων συστημάτων στα έξυπνα παπούτσια της, όπως επεξεργαστές, μικροτσίπ και έξυπνες κάμερες που θα λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη ώστε να καταστήσουν το εγχείρημα τους ακόμη πιο λειτουργικό.

Εν τούτοις, αξίζει να σημειωθεί πως ενσωματώνοντας αυτά τα καινούρια στοιχεία επάνω στα έξυπνα υποδήματα, εννοείται πως η τιμή θα ανέβει κατακόρυφα και προφανώς θα προορίζονται κυρίως για τους προνομιούχους που έχουν οικονομική άνεση, εκτός και αν γράφονται με ιατρική συνταγή και πριμοδοτούνται από το ασφαλιστικό ταμείο του τυφλού.

Προηγούμενο άρθροΗ Microsoft εισήγαγε νέα εργαλεία για την υβριδική μάθηση
Επόμενο άρθροElement4l: Άποψη για το βιντεοπαιχνίδι
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας