ΑρχικήΛογισμικάΗ Microsoft εισήγαγε νέα εργαλεία για την υβριδική μάθηση

Η Microsoft εισήγαγε νέα εργαλεία για την υβριδική μάθηση

Προς τιμήν της Εθνικής Ημέρας Εκπαιδευτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία αρκετών εργαλείων μάθησης που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν τόσο τους εκπαιδευτικούς, όσο και τους μαθητές σε ένα υβριδικό διαδικτυακό εκπαιδευτικό περιβάλλον εν μέσω της πανδημίας.

Σύμφωνα με την Microsoft, το 82% των εκπαιδευτικών συμφωνούν ότι το lockdown βοήθησε πράγματι στη βελτίωση των τεχνολογιών τηλεκπαίδευσης που διεξάγεται μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης στο διαδίκτυο. Επιπλέον, αυτά τα νέα προηγμένα τεχνολογικά συστήματα βοήθησαν τους εκπαιδευτικούς να προσαρμοστούν σε ένα καινούριο διαδικτυακό τύπο διδασκαλίας πολύ ευκολότερα από ότι αρχικά εικαζόταν από τους ειδικούς που αναπτύσσουν τέτοιου είδους λογισμικά και υλικολογισμικά.

Καθώς τα σχολεία εφαρμόζουν μια νέα προσέγγιση διαδικτυακής μάθησης που λογικά θα παραμείνει και μετά την πανδημία, έχει ως θετικό πρόσημο να εστιάζουν την προσοχή τους σε ορισμένα σημαντικά στοιχεία για τη δημιουργία των καλύτερων δυνατών εργαλείων και μεθόδων διδασκαλίας: Και πιο συγκεκριμένα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η ασφάλεια των συστημάτων και των χρηστών που τα χρησιμοποιούν, η υψηλή ποιότητα εκμάθησης των μαθητών μέσα από την απομακρυσμένη πρόσβαση, η δυνατότητα επεκτασιμότητας αυτών των τεχνολογιών, και το κυριότερο από όλα να μην μειωθεί καθόλου η κοινωνικότητα των εκπαιδευομένων στις συναναστροφές με τους συμμαθητές τους κ.λπ.

Στην παρούσα φάση, η Microsoft έχει αναπτύξει μία σειρά νέων εργαλείων λαμβάνοντας υπόψη τις προαναφερόμενες πτυχές, συμπεριλαμβανομένων συστήματα τηλεκπαίδευσης με εύχρηστα μαθησιακά περιβάλλοντα, εργαλεία ανατροφοδότησης ώστε οι συμμετέχοντες στα μαθήματα να αναφέρουν τη συνολική εμπειρία που έχουν μέσω αυτών των μεθόδων, αναλυτικά στοιχεία που θα μπορούν τα σχολεία να τα αξιοποιήσουν για ακόμη καλύτερες μεθόδους διδασκαλίας και άλλα πολλά.

Ως παράδειγμα των νέων εκπαιδευτικών εργαλείων που κυκλοφόρησαν σήμερα, η Microsoft αναφέρει το Reading Progress, ένα εργαλείο (πρόκειται για λογισμικό) που έχει σχεδιαστεί για να αναπροσαρμόζει τη μαθησιακή εμπειρία των εκπαιδευομένων ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στο εκάστοτε σχολείο, προάγοντας έτσι στο έπακρο την εξέλιξη των μαθητών. Ένα άλλο τέτοιο σχετικό εργαλείο είναι το Group Assignments που βοηθάει τους εκπαιδευτικούς να διαχειριστούν την οργάνωση και την κατανομή των ομαδικών εργασιών στους μαθητές τους.

Συνολικά, η αποστολή της εταιρείας πάνω σε τούτο το ζήτημα είναι η χρήση τεχνολογίας να ενισχύσει στο έπακρο της μαθησιακή εμπειρία παρά τα εμπόδια που προκύπτουν μέσω αυτής της μεθοδολογίας, όπως η υποχρεωτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Από την έναρξη της πανδημίας, η τεχνολογία που αξιοποιείται από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχει πλέον καταστεί ένα φυσιολογικό μέρος της καθημερινής εκπαίδευσης που καλύπτει όλους τις βαθμίδες στα αμερικανικά σχολεία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166