Ήρθε τούμπανο το Chrome 70, με ισχυρά χαρακτηριστικά

Ήρθε τούμπανο το Chrome 70, με ισχυρά χαρακτηριστικά

Ήρθε τούμπανο το Chrome 70, με ισχυρά χαρακτηριστικά, αλλά ταυτόχρονα και πολύ γκρίνια από τους χρήστες.

Η Google κατέστησε διαθέσιμο το Chrome 70 για Windows, Mac και Linux. Η έκδοση περιλαμβάνει επιλογή για την απενεργοποίηση σύνδεσης μεταξύ του ιστοτόπου Google και του Chrome, απενεργοποίηση των προοδευτικών εφαρμογών Web στα Windows, τη δυνατότητα των χρηστών να περιορίζουν την πρόσβαση των επεκτάσεων σε μια προσαρμοσμένη λίστα ιστότοπων, έναν αποκωδικοποιητή AV1 και πολλά άλλα.

Μπορείτε να ενημερώσετε το πρόγραμμα περιήγησης σας στην τελευταία έκδοση χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο updater του Chrome ή να το κατεβάσετε απευθείας από το google.com/chrome.

Με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες, το Chrome αδιαμφισβήτητα θεωρείται ένα σπουδαίο πρόγραμμα περιήγησης και ταυτόχρονα μια ισχυρή πλατφόρμα που βοηθάει τους προγραμματιστές στο διαδίκτυο να προβούν σε διάφορες εργασίες.

Ωστόσο στην πραγματικότητα, με τις τακτικές προσθήκες και τις αλλαγές στο Chrome, οι προγραμματιστές βρίσκονται διαρκώς προ εκπλήξεων και πρέπει συχνά να καταβάλουν προσπάθεια για να λαμβάνουν τις τελευταίες ενημερώσεις που διαθέτει η εταιρεία – επίσης είναι αναγκαίο να γνωρίζουν ποια χαρακτηριστικά έχουν καταργηθεί στην καινούργια ενημερωμένη έκδοση.

Στο Chrome 69 (την προηγούμενη έκδοση), η Google προσπάθησε να “απλοποιήσει” τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης χειριζόταν τις συνδέσεις στους ιστοτόπους της Google. Δηλαδή όταν ο χρήστης αποσυνδέονταν, είτε από το Chrome, είτε από οποιονδήποτε ιστότοπο της Google, τότε ταυτόχρονα έκανε Logout σε όλους τους λογαριασμούς της Google.

Αυτό οδήγησε σε μαζική κατακραυγή από τους χρήστες του Chrome, τουλάχιστον εν μέρει επειδή υπήρχε ανησυχία ότι η αλλαγή θα σήμαινε ότι ο συγχρονισμός του Chrome δεν θα ήταν ενεργοποιημένος και θα έπρεπε όλα να γίνουν χειροκίνητα από τον χρήστη, δηλαδή μία χρονοβόρα διαδικασία που πραγματικά θεωρείται άσκοπη.

Πλέον με την καινούργια ενημέρωση του Chrome 70 όλα γίνονται αυτόματα.

Η Google έχει προσθέσει μια σειρά από νέες λειτουργίες στο Chrome 70. Το πρόγραμμα περιήγησης υποστηρίζει πλέον προοδευτικές εφαρμογές ιστού (PWA) στα Windows. Αυτές οι εφαρμογές μπορούν να εκκινηθούν από το μενού Έναρξη και να εκτελούνται όπως όλες οι άλλες εγκατεστημένες εφαρμογές (χωρίς γραμμή διευθύνσεων ή καρτέλες).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας