ΑρχικήΕιδήσειςISS: Οι κοσμοναύτες εργάζονται για το κλείσιμο της διαρροής οξυγόνου

ISS: Οι κοσμοναύτες εργάζονται για το κλείσιμο της διαρροής οξυγόνου

Συνεχίζονται οι εργασίες στο ISS (Διεθνής Διαστημικός Σταθμός) για να κλείσει η διαρροή οξυγόνου που διαπιστώθηκε κατά το μήνα Σεπτέμβριο του 2019. Παρά τις εργασίες που πραγματοποίησαν οι κοσμοναύτες, η κατάσταση δεν έχει αποκατασταθεί.

Ενώ η κατάσταση εξακολουθεί να μην προκαλεί ανησυχία στο ISS , οι κοσμοναύτες και αστροναύτες εργάζονται για την αποκατάσταση της διαρροής, προφανώς γιατί αυτή η δυσλειτουργία ενδεχομένως να μετατραπεί σε κάτι πιο σοβαρό με αρνητική συνέπεια να κινδυνεύσουν οι ζωές άτομα που αποτελούν το πλήρωμα. Οι τελευταίες γνωστές πληροφορίες προέρχονται από μια ρωσική εταιρεία που εξήγησε τα τελευταία βήματα που πραγματοποιήθηκαν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, λέγοντας: «Το ζητούμενο της υπόθεσης ήταν να βρούμε πού βρισκόταν ακριβώς η διαρροή στο ISS και έπειτα να το διορθώσουμε. Μετά από μερικές δοκιμές τις τελευταίες εβδομάδες, βρέθηκε ένα μικρό ελάττωμα στις 15 Οκτωβρίου 2020 και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επισκευή που όμως δεν έλυσε οριστικά το πρόβλημα».

Οι εργασίες συνεχίζονται για την επισκευή

Αρχικά φάνηκε ότι η διαρροή βρισκόταν αποκλειστικά και μόνο στην πλευρά που διαμένουν οι κοσμοναύτες των ΗΠΑ, ενώ το προσωρινά επισκευασμένο ελάττωμα υπήρχε αντ ‘αυτού στη ρωσική μονάδα Zvezda, που αναγνωρίστηκε χάρη στις επακόλουθες δοκιμές. Επί του παρόντος δεν έχουν δημοσιευτεί εικόνες της διαρροής και δεν έχουν δοθεί ακριβείς πληροφορίες της επισκευής.

Οι Ρώσοι κοσμοναύτες είναι επί της ουσίας αναγκασμένοι να ζητήσουν βοήθεια από τους αμερικανούς συναδέλφους τους για να βρουν μια νέα προσέγγιση για την οριστική επιδιόρθωση του προβλήματος. Ο Ιβάν Βάγκνερ (κοσμοναύτης) είπε «ίσως πρέπει να συνεργαστούμε στενά με τους Αμερικανούς συναδέλφους μας, επειδή η τρέχουσα επισκευή δεν είναι τόσο αποτελεσματική».

Τις τελευταίες ημέρες, το σύστημα ανακύκλωσης οξυγόνου της ρωσικής πλευράς υπέστη δυσλειτουργία. Όμως δεν υπήρχε κίνδυνος για το πλήρωμα. Ωστόσο, η κατάσταση αποκαταστάθηκε προσωρινά στις 17 Οκτωβρίου 2020. Μια δήλωση αναφέρει ότι «το πλήρωμα του ISS υπό την καθοδήγηση ειδικών από την ομάδα ελέγχου επιχειρήσεων της αποστολής πραγματοποίησε εργασίες για την διόρθωση της δυσλειτουργίας του συστήματος Electron-BM.».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Μανταλένα (1960 ταινία)

Ένας μεγάλος έρωτας (1964)

Αστέρω (1959 ταινία)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166