2021 έτος 5 νανομέτρων για TSMC, αύξηση του κύκλου εργασιών από 8% σε 20%

2021 έτος 5 νανομέτρων για TSMC, αύξηση του κύκλου εργασιών από 8% σε 20%

Η TSMC ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου 2020, όπου σημείωσε αύξηση κερδών σχεδόν + 30% σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο την περσινή χρονιά. Η διαδικασία παραγωγής τσιπ σε κλίμακα 5 νανομέτρων αντιπροσώπευε το 8% του κύκλου εργασιών παραγωγής φέτος, αλλά το 2021 αναμένεται να αυξηθεί στο 20%, καθιστώντας το κεντρικό στοιχείο προσφοράς για την εταιρεία που έχει έδρα την Ταϊβάν.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής των τσιπ σε κλίμακα 5 νανομέτρων αναμένεται να απορροφηθεί από παραγγελίες που σχετίζονται με τον τομέα της HPC (High-performance computing) και οτιδήποτε σχετίζεται με το 5G, ενώ θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η Apple θα γίνει ο κύριος πελάτης της, όχι μόνο χάρη στις παραγγελίες SoC για το νέο iPhone 12, αλλά και για τα Apple Silicon chip που θα αποτελέσουν τα πρώτα μοντέλα της νέας σειράς Mac με βάση εξαιρετικά δυναμικούς επεξεργαστές.

Ένα άλλο κομμάτι των παραγγελιών (προς το παρόν δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό) θα μπορούσε να συνδεθεί με την AMD, έναν σημαντικό συνεργάτη της TSMC τα τελευταία χρόνια, με τους επεξεργαστές EPYC Genoa βασισμένοι στην αρχιτεκτονική Zen 4 που θα παράγονται στα 5 νανόμετρα και των οποίων το ντεμπούτο αναμένεται στα τέλη του επόμενου έτους.

Οι διαδικασίες παραγωγής σε κλίμακα 7-νανομέτρων και 16-νανομέτρων κυριαρχούν ακόμα στα σχέδια της TSMC, τα οποία θα προσφέρονται πλέον σε φθηνότερες τιμές κατά 35% και 18% αντίστοιχα. Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020, το 46% των έργων που πραγματοποίησε η ταϊβανέζικη εταιρεία οφείλονταν σε smartphone, ακολουθούμενο από 37% λύσεων για HPC και 9% λύσεων για IoT. Η TSMC έκλεισε το τρίτο τρίμηνο με έσοδα 12,14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση 29,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και αύξηση κατά 16,9% εν αντιθέσει με το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία εκτιμά ότι τα έσοδα της αναμένεται να αυξηθούν μεταξύ 12,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 12,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο αυτού του οικονομικού έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας