Κινέζοι προγραμματιστές εφαρμογών έκαναν καταγγελία εναντίον της Apple

Κινέζοι προγραμματιστές εφαρμογών έκαναν καταγγελία εναντίον της Apple για ζητήματα περί εχεμύθειας και εμπιστοσύνης.

 

Μια κινεζική δικηγορική εταιρεία υπέβαλε καταγγελία κατά της Apple Inc εξ ονόματος 28 τοπικών προγραμματιστών που ισχυρίζονται ότι η εταιρεία παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς κανονισμούς. Η καταγγελία, που κατατέθηκε από τη δικηγορική εταιρία Dare & Sure που εδρεύει στο Πεκίνο, κατηγορεί την Apple ότι χρεώνει υπερβολικές χρεώσεις και καταργεί εφαρμογές από το τοπικό της κατάστημα χωρίς την κατάλληλη εξήγηση, δήλωσε ο Lin Wei, δικηγόρος της εταιρείας στο Reuters.

“Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εντοπισμού της, η Apple αντιμετώπισε διάφορα ζητήματα αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας … μετά από μια πρώτη έρευνα, πραγματοποιήσαμε διαβουλεύσεις με πολλές επιχειρήσεις και είχαμε μια πολύ ισχυρή απάντηση”, δήλωσε ο Λιν.

Η δικηγορική εταιρεία κάλεσε τους προγραμματιστές να συμμετάσχουν στην καταγγελία τον Απρίλιο και την περασμένη Τρίτη την κατέθεσαν στην κρατική διοίκηση του υπουργείου βιομηχανίας και εμπορίου και στην Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης, η οποία εποπτεύει θέματα αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας στη χώρα.

Μια εκπρόσωπος της Apple δήλωσε στο Reuters ότι οι οδηγίες για τη δημοσίευση εφαρμογών στο App Store ήταν συνεπείς σε όλες τις χώρες και ότι επρόκειτο να διευρύνει την τοπική ομάδα σχέσεων προγραμματιστών. Το δικηγορικό γραφείο δεν παρείχε λεπτομέρειες για τους προγραμματιστές που συμμετείχαν στην καταγγελία.

Το App Store της Apple είναι το πιο κερδοφόρο κατάστημα παγκοσμίως, παρά το γεγονός ότι υπόκειται σε αυστηρούς ελέγχους λογοκρισίας που πιέζουν την επιχείρηση να αφαιρέσει πρόσφατα δεκάδες εφαρμογές.

Επιπλέον λόγω της κερδοφορίας της Apple ορισμένοι εθνικιστικοί κύκλοι εκμεταλλεύονται το γεγονός και σπέρνουν συνεχώς τη διχόνοια θέλοντας να πλήξουν τα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρείας και να αποτρέψουν τον κόσμο να χρησιμοποιεί τα προϊόντα της, κάτι που φαντάζει δύσκολο μεν, αλλά επιτυγχάνεται σιγά σιγά δε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας