ΑρχικήΕιδήσειςΚινέζοι προγραμματιστές εφαρμογών έκαναν καταγγελία εναντίον της Apple

Κινέζοι προγραμματιστές εφαρμογών έκαναν καταγγελία εναντίον της Apple

Κινέζοι προγραμματιστές εφαρμογών έκαναν καταγγελία εναντίον της Apple για ζητήματα περί εχεμύθειας και εμπιστοσύνης.

 

Μια κινεζική δικηγορική εταιρεία υπέβαλε καταγγελία κατά της Apple Inc εξ ονόματος 28 τοπικών προγραμματιστών που ισχυρίζονται ότι η εταιρεία παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς κανονισμούς. Η καταγγελία, που κατατέθηκε από τη δικηγορική εταιρία Dare & Sure που εδρεύει στο Πεκίνο, κατηγορεί την Apple ότι χρεώνει υπερβολικές χρεώσεις και καταργεί εφαρμογές από το τοπικό της κατάστημα χωρίς την κατάλληλη εξήγηση, δήλωσε ο Lin Wei, δικηγόρος της εταιρείας στο Reuters.

“Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εντοπισμού της, η Apple αντιμετώπισε διάφορα ζητήματα αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας … μετά από μια πρώτη έρευνα, πραγματοποιήσαμε διαβουλεύσεις με πολλές επιχειρήσεις και είχαμε μια πολύ ισχυρή απάντηση”, δήλωσε ο Λιν.

Η δικηγορική εταιρεία κάλεσε τους προγραμματιστές να συμμετάσχουν στην καταγγελία τον Απρίλιο και την περασμένη Τρίτη την κατέθεσαν στην κρατική διοίκηση του υπουργείου βιομηχανίας και εμπορίου και στην Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης, η οποία εποπτεύει θέματα αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας στη χώρα.

Μια εκπρόσωπος της Apple δήλωσε στο Reuters ότι οι οδηγίες για τη δημοσίευση εφαρμογών στο App Store ήταν συνεπείς σε όλες τις χώρες και ότι επρόκειτο να διευρύνει την τοπική ομάδα σχέσεων προγραμματιστών. Το δικηγορικό γραφείο δεν παρείχε λεπτομέρειες για τους προγραμματιστές που συμμετείχαν στην καταγγελία.

Το App Store της Apple είναι το πιο κερδοφόρο κατάστημα παγκοσμίως, παρά το γεγονός ότι υπόκειται σε αυστηρούς ελέγχους λογοκρισίας που πιέζουν την επιχείρηση να αφαιρέσει πρόσφατα δεκάδες εφαρμογές.

Επιπλέον λόγω της κερδοφορίας της Apple ορισμένοι εθνικιστικοί κύκλοι εκμεταλλεύονται το γεγονός και σπέρνουν συνεχώς τη διχόνοια θέλοντας να πλήξουν τα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρείας και να αποτρέψουν τον κόσμο να χρησιμοποιεί τα προϊόντα της, κάτι που φαντάζει δύσκολο μεν, αλλά επιτυγχάνεται σιγά σιγά δε.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Αδίστακτοι (1965 ταινία)

Men in Black II (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166