Τα τελευταία χρόνια ζούμε την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση στη χώρα μας, ως παγκόσμιο φαινόμενο καταρχήν, έχοντας αποτυπώσει βαθιά τα δεινά που επιφέρει στους πολίτες.
Οι επιλογές με λανθασμένα κριτήρια απέφεραν ένα αποτέλεσμα, που δημιουργεί άνιση κατανομή των βαρών, νεόπτωχους, και κοινωνικές αναταράξεις, τιθασευόμενες μόνο από την προσμονή μίας καλύτερης ημέρας, ενός ευοίωνου ορατού μέλλοντος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, που θα αναδιαρθρώσει τις υπάρχουσες δομές και καταστάσεις.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αυτήν τη φάση παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην καταγραφή των προβλημάτων, στην προγραμματισμένη και με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια προσπάθεια για αναδιοργάνωση και αναμόρφωση των δράσεων με σκοπό την ευημερία και την ευπρεπή διαβίωση των δημοτών.
Στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρέλαβε το 2010 δυσβάσταχτο οικονομικό έλλειμμα, που εμπόδιζε την ροή χρημάτων προς κοινωφελείς σκοπούς και τα κατηύθυνε με επιτυχία ομολογουμένως στην οικονομική εξυγίανση, αναδείχθηκαν καταστάσεις πρωτόγνωρες και δόθηκε προτεραιότητα από το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη στην ανάπτυξη θεσμών και δομών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του ανθρώπινου πόνου, λόγω της οικονομικής, προσωπικής ή και οικογενειακής δυσπραγίας.
Δημιουργήθηκε το υπνωτήριο αστέγων στην περιοχή του «Μύλου», με τη γενναιόδωρη προσφορά από την φιλόπτωχο αδελφότητα ανδρών Θεσσαλονίκης. Γίνονται δωρεάν εμβολιασμοί σε άπορους και ανασφάλιστους, ενώ υπάρχει πρόγραμμα σίτισης των απόρων για 700 άτομα. Ακόμη, η χορήγηση δωρεάν πρωινού σε μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων από άπορες οικογένειες, καθώς και η δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές σχολείων με γονείς χωρίς οικονομικές δυνατότητες για φροντιστήρια, δημιουργούν ένα πλέγμα κοινωνικής προστασίας των οικονομικά αδύναμων ομάδων πληθυσμού της περιοχής του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Όμως ως ιατρός στο επάγγελμα, έχοντας δηλαδή ενισχυμένο το αίσθημα της κοινωνικής συνοχής και με αδιαπραγμάτευτο μέλημα το πρώτα οι ανθρώπινες αξίες, αλλά και ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» του Γιάννη Μπουτάρη, έχω ως μεγάλο στόχο να αναπτυχθεί ένα δίκτυο Δημοτικών Ιατρείων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ένα σε κάθε Δημοτική Κοινότητα, για την πρωτογενή και άμεση εξυπηρέτηση των πασχόντων και ηλικιωμένων συμπολιτών μας.
Η αφοσίωση στο στόχο της βοήθειας των αδύναμων ομάδων πληθυσμού και η έμπρακτη και ενεργή συμπαράσταση αυτών, αποτελεί πρωταρχικό στόχο για εμένα προσωπικά και ολόκληρη την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη. Είμαστε στον υγιή δρόμο της πλήρους υλοποίησης του έργου μας, αναμένοντας πρώτα την ετυμηγορία των πολιτών του Δήμου στις εκλογές της 18ης Μαΐου.