Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, στις 27 Απριλίου 2018 θα γίνει η πληρωμή

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, στις 27 Απριλίου 2018 θα γίνει η πληρωμή

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, στις 27 Απριλίου 2018 θα γίνει η πληρωμή.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η παραπάνω ημερομηνία ισχύει για τα άτομα που υπέβαλαν αίτηση και εγκρίθηκαν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της Θεανώ Φωτίου, η οποία είναι αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το συνολικό ποσό που θα μοιραστεί στους 285.230 δικαιούχους ανέρχεται στα 62.864.376 ευρώ και απευθύνεται σε 610.000 άτομα περίπου

Πρέπει να επισημάνουμε πως οι δικαιούχοι θα λάβουν:

  1. Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 200 ευρώ τον μήνα.
  2. Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα.
  3. Για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.

Επιπλέον το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης συνδέεται με μία πλειάδα από παροχές κοινωνικές υπηρεσίες και αγαθά, όπως η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, η παροχή σχολικών γευμάτων, η παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης και η ένταξη στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Η πληρωμή του ποσού προς τους δικαιούχους θα διεξαχθεί με πίστωση εξ’ ημισείας, δηλαδή το μισό θα πάει στο λογαριασμό και το άλλο στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, για τις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Επιπλέον όσοι από εσάς αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τον τραπεζικό λογαριασμό ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών, τότε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανέφερε πως μόνος αρμόδιος για την επίλυση του προβλήματος είναι τράπεζα με την οποία συνεργάζεστε, και όχι κάποια κρατική υπηρεσία, όπως για παράδειγμα το ΚΕΠ.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι νεωτέρας, με την προοπτική οι ενδιαφερόμενοι που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν την αίτηση, να το πράξουν άμεσα, ακόμη και σήμερα ή τις επόμενες μέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας