Κολιέ από Αμέθυστο (ημιπολύτιμος λίθος)

Κολιέ από Αμέθυστο (ημιπολύτιμος λίθος)

Εάν ανήκετε και εσείς στην κατηγορία των σκεπτιστικών, οι οποίοι αναρωτιούνται τα της ζωής και τι πραγματικά έχει αξία στην ζωή τους, τότε αξίζει να διαβάσετε τις πληροφορίες που δίδονται παρακάτω.

Η αρχαιότητα αποδίδει την λύση και αυτή δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πετράδι. Ένας ημιπολύτιμος λίθος ο οποίος είναι σαν «μαγικό» πετράδι. Αξίζει να αναφερθεί πως στην αρχαιότητα τόσο στη Δύση, όσο και στην Ανατολή, συνήθιζαν να φτιάχνουν τα κοσμήματα τους από ημιπολύτιμους λίθους, Για τους αρχαίους τα ορυκτά και οι ημιπολύτιμοι λίθοι, είχαν μια μαγική, περίεργη, σημασία.

Εφόσον εσείς θέλετε να επιλέξετε το δικό σας μαγικό πετράδι, θα πρέπει να γνωρίζετε τις ιδιότητες του, έτσι ώστε να τις εκμεταλλευτείτε έξυπνα.

Το πιο συνηθισμένο πετράδι το οποίο χρησιμοποιείται κατά το πλείστων, είναι ο αμέθυστος. Αποτελεί την ιδανική πέτρα για αυτόν που αναζητά την πραγματική αγάπη και την δημιουργία μιας ισορροπημένης και ευτυχισμένης οικογένειας. Δεν προσφέρει όμως μόνο αυτά, καθώς προσδίδει πλούτο, ευημερία, θάρρος και διαίσθηση σε όποιον το κατέχει.

Όσον αφορά τις θεραπευτικές ιδιότητες του, βοηθά στην καταπολέμηση των πονοκεφάλων. Δυναμώνει το νευρικό σύστημα και ενισχύει τον μεταβολισμό, ενώ εμφανίζει και καταπραϋντική δράση. Αποτελεί την ιδανική πέτρα αντιμετώπισης κάθε σωματικού πόνου.

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε κολιέ από αμέθυστο, ώστε να κρατάτε το πετράδι αυτό συνέχεια κοντά σας. Πρόκειται για ένα ρομαντικό, πανέμορφο κολιέ το οποίο θα σας βοηθήσει να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα.

Όσον αφορά, τις κύριες πηγές εξόρυξης αυτού του ορυκτού παγκοσμίως, αξίζει να υπογραμμιστεί πως δεν υπάρχουν αρκετές χώρες που να διαθέτουν τεράστια αποθέματα. Συγκεκριμένα τέτοιες τεράστιες πήγες προς εξόρυξη αυτού ημιπολύτιμου λίθου βρίσκονται στη Βραζιλία, την Ουρουγουάη, τη Βολιβία, την Ινδία , τη Ρωσία, το Μεξικό, τις ΗΠΑ και τη Μαδαγασκάρη. Στην Ευρώπη, η πιο σημαντική πηγή που ανακαλύφθηκε ποτέ ήταν στα στα ρωμαϊκά χρόνια, στην σημερινή γερμανική πόλη Ίνταρ-Όμπερσταϊν, που βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Nahe. Στην Ιταλία, βρέθηκαν μικροί σχηματισμοί στις επαρχίες Trento, Bolzano, Sassari, Grosseto και Turin.

Πολύτιμοι και Ημιπολύτιμοι Λίθοι

Οι ημιπολύτιμοι λίθοι είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλές πέτρες. Είναι πολύτιμα μέρη φυσικών λίθων που όλοι λατρεύουμε, με πολύ υψηλή αξία, ενώ τους συναντάμε στα κοσμήματα ως σύμβολο κύρους και οικονομικής ευρωστίας. Τα κοσμήματα δεν θα ήταν πολύτιμα αν δεν αποτελούνταν από αυτές τις όμορφες πέτρες που κοσμούν την αυθεντική τους σχεδίαση.

Οι ημιπολύτιμοι λίθοι χρησιμοποιούνται από τους σχεδιαστές κοσμημάτων για να δημιουργήσουν μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα. Οι περισσότεροι από αυτούς τους λίθους είναι πολύ στιβαροί με αποτέλεσμα, όταν κόβονται και γυαλίζονται, να διαθέτουν μία μοναδική λάμψη και άλλα φυσικά χαρακτηριστικά που προσδίδουν περαιτέρω καλαισθησία και «πυροδοτούν» τη φαντασία του σχεδιαστή όταν δημιουργεί αυτά τα εντυπωσιακά κοσμήματα.

Οι ημιπολυτιμοι λιθοι είναι «πολύτιμες» φυσικές πέτρες των οποίων το κόστος εξαρτάται από τον προμηθευτή και τις τάσεις της αγοράς. Σε ό,τι αφορά την αξία ενός χειροποίητου κοσμήματος από κάποιον ημιπολύτιμο λίθο, αυτή θα εξαρτηθεί από την επωνυμία του κατασκευαστή, τις τάσεις της μόδας, το μέταλλο στις πέτρες και φυσικά τους λίθους που ενσωματώνονται στη σχεδίαση.

Το χρώμα των ημιπολύτιμων λίθων αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά στα οποία ο πελάτης θα εστιάσει όταν καλείται να επιλέξει κάποιο πετράδι για τη σχεδίαση του κοσμήματός του. Γενικά, το κόστος των κοσμημάτων από ημιπολύτιμους λίθους κυμαίνεται με βάση το κόστος και των πολύτιμων μετάλλων, όπως του χρυσού, του ασημιού και του λευκόχρυσου που χρησιμοποιούνται στη σχεδίαση. Επίσης, μπορείτε να εντοπίσετε σχέδια όπου έχει χρησιμοποιηθεί μία ολόκληρη συλλογή από διαφορετικούς ημιπολύτιμους λίθους, με τον έναν να συμπληρώνει τέλεια τον άλλο.

Συνεπώς, είτε μιλάμε για ένα ζευγάρι σκουλαρίκια είτε για ένα κολιέ από ημιπολύτιμους λίθους, σίγουρα θα λατρέψετε τη φυσική γοητεία που η φύση μας χάρισε απλόχερα, καθώς και τη δεξιότητα του δημιουργού που «φιλοτέχνησε» ένα πανέμορφο και μοναδικό χειροποίητο κόσμημα αποκλειστικά για εσάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας