Εμείς δημιουργούμε τις σκέψεις μας

Εμείς δημιουργούμε τις σκέψεις μας

Εμείς δημιουργούμε τις σκέψεις που μας αναστατώνουν και, εξυπακούεται, εμείς κάνουμε έτσι κακό στον εαυτό μας. Αν το καταλάβετε ότι η ευτυχία βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια σας και ότι το μόνο που πρέπει να κάνετε για να την αποκτήσετε σιγά σιγά είναι να εξασκηθείτε στο να εξαλείψετε κάθε αρνητική σκέψη!

Τα βήματα προς την ευτυχία

  1. Εξαλείψτε κάθε αρνητική σκέψη: Κάντε το σαν παιχνίδι. Έπειτα από μερικές μέρες θα σας γίνει συνήθεια. Προσπαθήστε κάθε φόρα που περνάει το παραμικρό αρνητικό από το μυαλό σας να στρέψετε τις σκέψεις σας αλλού. Αφήστε το να περάσει και να φύγει. Δεν χρειάζεται να το αναλύσετε! Σιγά σιγά οι δυσάρεστες σκέψεις θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν να δηλητηριάζουν το μυαλό σας.
  2. Εστιάστε στην υγιή σας λειτουργία: Δεν υπάρχουν στιγμές στην ζωή σας που νιώθετε ξαφνικά ότι τα πάντα είναι καλα, ότι η ζωή φαίνεται απλή; Είναι αυτό που αισθάνεστε όταν μπορούν να σας αγγίξουν τα απλά πράγματα στη ζωή: ένα παιδί που παίζει, η κίνηση μιας πόρτας που ανοίγει, τα φύλλα κάποιου δέντρου που πέφτουν αργά στο χώμα. Η ψυχολογία του νου λέει ότι η υγιής ψυχική κατάσταση είναι έμφυτη και πάντα παρούσα όταν δεν απορροφούμαστε από τις σκέψεις μας. Είναι η πιο φυσική κατάσταση του μυαλού μας. Είναι το μέρος όπου βρίσκεται η σοφία μας, ψυχική μας γαλήνη, η ρεαλιστική λογική μας, η ικανοποίηση από τη ζωή μας και το αίσθημα πληρότητάς μας. Πιστέψτε ότι η υγιής λειτουργία υπάρχει μέσα σας και αναζητήστε τη με το να θυμηθείτε τις στιγμές που είχατε μαζί της.
  3. Εστιάστε στο τώρα: Για να απελευθερωθείτε από τη στεναχώρια ή και τη δυστυχία πρέπει να επαναφέρετε τον ευατό σας στο παρόν. Πρέπει να αντιληφθείτε ότι το παρελθόν δεν υπάρχει πια. Κάποτε ήταν πραγματικό, αλλά τώρα είναι στη φαντασία σας. Οι ανατολικές φιλοσοφίες τονίζουν άλλωστε ότι ευτυχισμένοι είναι οι άνθρωποι που αυτό που κάνουν κάθε στιγμή το ζούν πραγματικά: όταν τρώνε, μόνο τρώνε. Όταν κοιμούνται, μόνο κοιμούνται. Αυτό σημαίνει άλλωστε «ζω».
  4. Πολεμήστε το συναίσθημα της κατάθλιψης με το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης: Το αντίδοτο της κατάθλιψης είναι το αντιθετό της: η ευγνωμοσύνη. Αν έχετε την τάση να σκέφτεστε αρνητικά πράγματα, αρχίστε να σκέφτεστε τα τόσα πολλά για τα οποία είστε ευγνώμονες: τους δικούς σας, την υγεία σας,το σπίτι σας. Μόλις ρίξετε τον προβολέα στα θετικά, θα ανακαλύψετε ότι είναι περισσότερα και σημαντικότερα από τα αρνητικά.
Προηγούμενο άρθροΤζιν: Πληροφορίες για το οινοπνευματώδες ποτό
Επόμενο άρθροΚολιέ από Αμέθυστο (ημιπολύτιμος λίθος)
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας