ΑρχικήGadgetLG Signature OLED R 65, η κυλιόμενη τηλεόραση που πωλείται στα 87.000...

LG Signature OLED R 65, η κυλιόμενη τηλεόραση που πωλείται στα 87.000 δολάρια

Η LG ανακοίνωσε ότι η πρώτη στον κόσμο κυλιόμενη τηλεόραση είναι έτοιμη προς πώληση στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, αλλά σε περιορισμένο αριθμό. Το LG Signature OLED R 65 ιντσών είναι τώρα διαθέσιμο σε επτά καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης σε ολόκληρη τη Νότια Κορέα και θα κοστίσει 100 εκατομμύρια γουόν, ή περισσότερα από 87.000 δολάρια.

Το Signature OLED R είναι χτισμένο γύρω από ένα ευέλικτο πάνελ OLED που η LG περιγράφει με χαρακτηριστικό τρόπο ως «την πιο καινοτόμο εξέλιξη στην τεχνολογία της τηλεόρασης που εφευρέθηκε εδώ και δεκαετίες». Λόγω της ευέλικτης φύσης του, μπορεί να αποσυρθεί (εννοεί να τυλιχθεί) μερικώς ή πλήρως στη βάση του, με δυνατότητα να προσαρμοστεί σε διαφορετικούς τύπους διαστάσεων ή κρύβοντας το πάνελ εντελώς όταν δεν χρησιμοποιείται.

«Η εξαιρετική δημιουργία της LG απελευθερώνει τους χρήστες από διάφορους περιορισμούς, όπως είθισται να συμβαίνει με μία συμβατική τηλεόραση που είναι στερεωμένη στον τοίχο ή σε κάποιο έπιπλο, εξοικονομώντας χώρο», αναφέρει η εταιρεία σε δήλωση της. Οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν αυτό το μοντέλο ανάμεσα σε τέσσερα χρώματα».

Ένα τόσο φιλόδοξο προϊόν, όπως το Signature OLED R ήταν λογικό να βρεθεί αντιμέτωπο με διάφορα προβλήματα έως ότου τελειοποιηθεί και καταλήξει στην αγορά. Έτσι για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί πως η LG Display παρουσίασε για πρώτη φορά ένα παρόμοιο κυλιόμενο πρωτότυπο τηλεόρασης στο CES 2018, ενώ το Bloomberg ανέφερε αργότερα ότι η οθόνη θα καταστεί διαθέσιμη στο εμπόριο κατά τον επόμενο χρόνο. Η LG έφερε πράγματι μια εμπορική κυλιόμενη τηλεόραση στην επόμενη CES με σχέδια να την κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2019, αλλά ποτέ δεν κυκλοφόρησε εκείνο το σχετικό concept, τουναντίον προέβη σε διάφορες τροποποιήσεις και τελικά κατέληξε σε αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο, και προφανώς θα υπάρχουν παράγωγα αυτού του τύπου τηλεόρασης στο μέλλον.

Βέβαια, από την άλλη πλευρά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το ακριβό κόστος πώλησης του, αφού με τα ίδια χρήματα μπορείς να αγοράσεις ένα ολόκληρο σπίτι. Επίσης μία άλλη πολύ σημαντική παράμετρος που έχει να κάνει με αυτή την τηλεόραση είναι ότι μετά από τρία χρόνια θα θεωρείται ένα παλιό μοντέλο, ενώ το σπίτι θα είναι για πάντα διαχρονικό, όπως και μετά από 10 χρόνια.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166