Λίγα δευτερόλεπτα πριν γίνει το δυστύχημα με το αυτόνομο όχημα της Uber (βίντεο),

Λίγα δευτερόλεπτα πριν γίνει το δυστύχημα με το αυτόνομο όχημα της Uber (βίντεο),

Λίγα δευτερόλεπτα πριν γίνει το δυστύχημα με το αυτόνομο όχημα της Uber (βίντεο), δείχνει ότι ο οδηγός που καθότανε πίσω από το τιμόνι κοιτούσε προς τα κάτω.

Μόλις κυκλοφόρησε το επίμαχο βίντεο του αυτόνομου οχήματος της Uber που σκότωσε έναν πεζό πριν λίγες ημέρες. Ο οδηγός ασφαλείας που βρίσκεται εντός του αυτοκινήτου φαίνεται να κοιτάζει προς τα κάτω, χωρίς να βλέπει τι συμβαίνει μπροστά του, κι όλα αυτά μερικά δευτερόλεπτα πριν συμβεί το μοιραίο ατύχημα.

Το βίντεο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία της περιοχής Tempe της Αριζόνα, δείχνει την εγκληματική αμέλεια του οδηγού ασφαλείας του οχήματος λίγο πριν τη σύγκρουση που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί 49χρονη Elaine Herzberg την Κυριακή το βράδυ.

Ενώ το βίντεο δεν δείχνει τη σύγκρουση, εξακολουθεί να είναι ενοχλητικό για πολλούς και διάφορους λόγους. Αξίζει να σημειωθεί ότι Uber ανέστειλε το πολυσυζητημένο πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης στη Βόρεια Αμερική μετά από αυτό το θλιβερό γεγονός.

Το βίντεο εγείρει αρκετές ερωτήσεις σχετικά με το ατύχημα, συμπεριλαμβανομένου του, εάν πραγματικά υπήρχε κάποιο ικανό αυτόνομο σύστημα οδήγησης στο όχημα που να είχε την ικανότητα να αποτρέψει τέτοιου είδους καταστάσεις.

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα της Uber χρησιμοποιούν το σύστημα LIDAR για να προβαίνουν σε 3D σάρωση του περιβάλλοντος γύρω τους, το οποίο λειτουργεί είτε μέρα, είτε νύχτα. Τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν επίσης συστοιχίες ραντάρ και κάμερες για να αξιολογήσουν το περιβάλλον τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας