ΑρχικήΕφαρμογέςΛονδίνο: Επιβλήθηκε πρόστιμο λόγω σφάλματος της εφαρμογής εισιτηρίου στάθμευσης

Λονδίνο: Επιβλήθηκε πρόστιμο λόγω σφάλματος της εφαρμογής εισιτηρίου στάθμευσης

Λονδίνο: Επιβλήθηκε πρόστιμο λόγω σφάλματος της εφαρμογής εισιτηρίου στάθμευσης.

Το γραφείο του Επιτρόπου Πληροφόρησης (ICO) επέβαλε πρόστιμο ύψους 70.000 λιρών (76,600 ευρώ) έναντι του Συμβουλίου του Islington, αφού απέτυχε να διατηρήσει προσωπικές πληροφορίες περίπου 89.000 ατόμων σχετικά με το σύστημα Ticket Viewer.

Ας δούμε λοιπόν τι συνέβη, όταν κάποιος επιθυμούσε να κάνει χρήση του ICO για να ενημερωθεί αναφορικά με το εισιτήριο του, έπρεπε να το πράξει μέσω μιας διεύθυνσης URL που σχετίζεται με τον ιστότοπο του Ticket Viewer, το οποίο του έδινε πρόσβαση σε ένα φάκελο που περιείχε προσωπικά δεδομένα ατόμων που χρησιμοποιούσαν το σύστημα.

Μόλις αποκαλύφθηκε ότι τα δεδομένα ήταν προσβάσιμα σε οποιονδήποτε, η ICO ανακάλυψε ότι υπήρχε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε 119 έγγραφα στο σύστημα, 235 φορές από 36 μοναδικές διευθύνσεις IP, και είχε ως αποτέλεσμα ετούτη η απερισκεψία να πλήξει 71 ανυποψίαστους ανθρώπους, οι οποίοι προφανώς θα έχουν πρόβλημα αν κάποιος επιτήδειος εκμεταλλευτεί τις πληροφορίες για κακό σκοπό.

Η Sally Anne Poole, Διευθυντής Εκτέλεσης της ICO, είπε:

Οι άνθρωποι έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να αναμένουν ότι τα προσωπικά τους στοιχεία είναι καλά φυλαγμένα. Δυστυχώς το διοικητικό συμβούλιο του Islington δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο.

Οι τοπικές αρχές χειρίζονται αρκετές προσωπικές πληροφορίες, πολλές από τις οποίες είναι ευαίσθητες. Εάν αυτές οι πληροφορίες δεν είναι ασφαλείς, μπορεί να υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για όλους τους εμπλεκόμενους. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας όλα τα μέλη του προσωπικού των συμβουλίων να λάβουν σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων.

Το ICO δήλωσε ότι το συμβούλιο είχε παραβιάσει τον νόμο περί προστασίας δεδομένων επειδή δεν κατάφερε να λάβει τα κατάλληλα τεχνικά μέτρα για την ασφαλή φύλαξη των προσωπικών πληροφοριών. Διαπίστωσε ότι το συμβούλιο θα έπρεπε να έχει δοκιμάσει το σύστημα πριν και μετά της έναρξης λειτουργίας του.

Είναι γεγονός πως το συγκεκριμένο περιστατικό έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία περιστατικό που έκαναν χρήση της εφαρμογής, και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν άπειρα μηνύματα που κατέκριναν την ανευθυνότητα εκείνων που δεν είναι ικανοί να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, και μάλιστα σε τόσο νευραλγικά σημεία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166