ΑρχικήΕιδήσειςLucid System: Aξιολογεί τον εγκεφαλικό τραυματισμό στο πεδίο της μάχης

Lucid System: Aξιολογεί τον εγκεφαλικό τραυματισμό στο πεδίο της μάχης

Lucid System: Aξιολογεί τον εγκεφαλικό τραυματισμό στο πεδίο της μάχης.

Ο Αμερικανικός στρατός εργάζεται σε μια συσκευή που μπορεί να αξιολογήσει τον εγκεφαλικό τραυματισμό στο πεδίο της μάχης κατά τη διάρκεια ενός πολέμου.

Η Αμερικανική Στρατιωτική Ιατρική Ερευνητική Υπηρεσία και Διοίκηση Υλικών έχει αναθέσει σε Neural Analytics μια εταιρεία που σχεδιάζει και κατασκευάζει ιατρικά εργαλεία για την ανάπτυξη μιας συσκευής που μπορεί να βοηθήσει γρήγορα να καθορίσει εάν ένα άτομο έχει έναν τραυματισμό στο κεφάλι και πόσο σοβαρό είνα,ι και κατά συνέπεια πότε θα μπορεί να επιστρέψει πάλι πίσω στο πεδίο της μάχης.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Military Times, η συσκευή, που ονομάζεται Lucid System, θα παρακολουθεί και θσ ανιχνεύει σωματικά σημάδια εγκεφαλικού τραύματος, κυρίως τα εσωτερικά τα οποία είναι και τα πιο επικίνδυνα.

Ο Leo Petrossian, διευθύνων σύμβουλος της Neural Analytics δήλωσε στους Army Times ότι «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα εργαλείο για κάποιο άτομο με μικρή ή καθόλου εκπαίδευση που να μπορεί να το χρησιμοποιήσει αξιόπιστα».

Το Lucid System απαιτεί μόνο μισή ώρα εκπαίδευσης για να χρησιμοποιηθεί με αρτιότητα από έναν στρατιώτη στη μάχη, λέει η έκθεση. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε στρατιώτης θα έχει την ικανότητα να λάβει άμεσα μέτρα για να σώσει μια ζωή, είτε τη δικιά του, είτε κάποιου συναδέλφου του.

Έχει σχεδιαστεί ένα εξειδικευμένο λογισμικό με τέτοιο τρόπο ώστε το μεγαλύτερο μέρος της σκέψης και της ανάλυσης να αφεθεί στη συσκευή, καθώς οι στρατιώτες είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν πολλαπλά πράγματα που ίσως να συμβαίνουν ταυτόχρονα, λέει η έκθεση.

Πρέπει να σημειωθεί πως το Lucid πως δεν θα παρέχει περισσότερα δεδομένα σε έναν γιατρό, πρόσθεσε ο Petrossian, απλά θα διαβάσει τον τραυματισμό, θα κάνει μια αξιολόγηση και θα πει στον γιατρό πόσο κακός είναι ο τραυματισμός.

Όλη αυτή η δραστηριότητα θα έχει σαν θετική συνέπεια οι γιατροί να χορηγούν άμεσα τη θεραπεία στον τραυματισμένο στρατιώτη, εάν χρειαστεί. Υπάρχουν πιθανότητες να συμβούν εσωτερικές εγκεφαλικές κακώσεις, χωρίς να υπάρχουν εμφανές φυσικά σημάδια ή προφανή συμπτώματα, λέει η έκθεση.

Σύμφωνα με τον Petrossian, η εταιρεία του έχει ήδη περάσει πάνω από τέσσερα χρόνια στην ανάπτυξη αυτού του λογισμικού για να μπορεί να διαβάσει και να αξιολογήσει τον εγκεφαλικό τραυματισμό και να το καταστήσει ανθεκτικό, αξιόπιστο, με την προοπτική να καταστεί χρηστικό σε διάφορους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων . Η ανάπτυξη της συσκευής αναμένεται να συμβεί τους επόμενους 18 μήνες και μέχρι τον Μάρτιο του 2019, θα πρέπει να είναι έτοιμη.

Μετά την ανάπτυξη, τα επόμενα δύο χρόνια θα περάσει διάφορες δοκιμαστικές φάσεις για να λάβει εγκρίσεις από το στρατό και τον FDA, έπειτα στη συνέχεια θα αρχίσει η κατασκευή, πρόσθεσε. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα επεξεργάζεται πολιτικές εφαρμογές για το Lucid System.

Ο εγκεφαλικός τραυματισμός (TBI) είναι γνωστό ότι έχει αρκετές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στους στρατιώτες και η σοβαρότερη είναι εκείνη που εντοπίζεται κυρίως στους βετεράνους που αναπτύσσουν τον Αλτσχάιμερ με πολύ υψηλότερο ρυθμό από τον γενικό πληθυσμό.

Οι στρατιώτες που πάσχουν από το ΤΒΙ είναι μία από τις συνηθέστερες παθήσεις των σύγχρονων πολέμων, με περισσότερες από 370.000 πρώτες διαγνώσεις που έχουν καταγραφεί από το 2000, σύμφωνα με το Defense and Veterans Brain Injury Center.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166