ΑρχικήΕιδήσειςΒρέθηκε πεταμένη συσκευή USB με 2.5GB εμπιστευτικές πληροφορίες του αεροδρομίου Heathrow

Βρέθηκε πεταμένη συσκευή USB με 2.5GB εμπιστευτικές πληροφορίες του αεροδρομίου Heathrow

Βρέθηκε πεταμένη συσκευή USB με 2.5GB εμπιστευτικές πληροφορίες του αεροδρομίου Heathrow του Λονδίνου

Μια συσκευή USB, η οποία περιέχει 2.5GB εμπιστευτικών δεδομένων ασφαλείας του αεροδρομίου Heathrow, βρέθηκε παρατημένο σε κάποιο στο δρόμο του δυτικού Λονδίνου. Η συσκευή USB , η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν κρυπτογραφημένη, μεταξύ άλλων περιείχε και ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν για την προστασία της Βασίλισσας Ελισάβετ, των μελών του υπουργικού συμβουλίου και των ξένων αξιωματούχων.

Επίσης, η συσκευή αποθήκευσης περιείχε πληροφορίες σχετικά με τοποθεσίες κάμερας CCTV, χρονοδιαγράμματα περιπολιών ασφαλείας, τύπους ID που απαιτούνται για πρόσβαση σε περιοχές περιορισμένης πρόσβασης και πολλά άλλα. Η συσκευή USB βρέθηκε από έναν απροσδιόριστο άνθρωπο στην οδό Ilbert στο Queen’s Park, σύμφωνα με έκθεση της Sunday Mirror.

Η συσκευή φέρεται ότι περιείχε 74 αρχεία, συνολικά 176 έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, χαρτών και βίντεο. Ορισμένα από τα αρχεία φέρεται να χαρακτηρίζονται ως “εμπιστευτικά”.

Είναι ακόμα ασαφές ως προς το πώς η συσκευή κατέληξε στους δρόμους του Λονδίνου. Επίσης, είναι άγνωστο γιατί οι ευαίσθητες πληροφορίες ασφαλείας αποθηκεύτηκαν σε μια μη κρυπτογραφημένη συσκευή.

“Έχουμε αναθεωρήσει όλα τα σχέδια ασφαλείας μας και είμαστε βέβαιοι ότι το αεροδρόμιο Heathrow παραμένει ασφαλές”, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Heathrow στην Guardian. “Έχουμε επίσης ξεκινήσει μια εσωτερική έρευνα για να κατανοήσουμε πώς συνέβη αυτό και λαμβάνουμε μέτρα για να αποτρέψουμε ένα παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον.

“Η κορυφαία προτεραιότητα του αεροδρομίου Heathrow είναι η ασφάλεια των επιβατών και των συναδέλφων μας”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. “Το Ηνωμένο Βασίλειο και το Heathrow έχουν μερικά από τα πιο ισχυρά μέτρα ασφάλειας της αεροπορίας στον κόσμο και παραμένουμε σε επαγρύπνηση για την εξελισσόμενη απειλή, ενημερώνοντας τις διαδικασίες μας σε καθημερινή βάση”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166