Λύστε όλα τα προβλήματα του windows update

Λύστε όλα τα προβλήματα του windows update

Μάθετε πώς μπορείτε να αποφύγετε τα προβλήματα που είναι πιθανό να εμφανιστούν μέσω του Windows Update, αλλά και με ποιους τρόπους μπορείτε να διατηρείτε πάντα ενήμερα τα Windows.

Το windows update είναι μια εξαιρετική ιδέα: χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς μαζί του, το λειτουργικό σύστημα είναι πάντα ανανεωμένο, εμπλουτίζεται αυτόματα με νέες δυνατότητες και γνωρίζει πώς να αντιμετωπίζει δικτυακές απειλές. Αρκετές φορές, ωστόσο, ενδέχεται να παρουσιάσει κάποια προβλήματα – ή απλώς ο χρήστης να… διαφωνεί με τις απόψεις της Microsoft και του Windows Update σχετικά με το τι χρειάζεται για την ομαλή λειτουργία του υπολογιστή. Ευτυχώς, δεν είναι δύσκολο να πάρει κανείς την κατάσταση στα χέρια του.

Πίνακας περιεχομένων

Βήμα 1

Ο καλύτερος τρόπος επίλυσης ενός προβλήματος του Windows Update είναι να εμποδιστεί εξαρχής πλήρως η πιθανότητα εμφάνισης του. Πώς; Με την απενεργοποίηση της αυτόματης λειτουργίας του Windows Update (Πίνακας Ελέγχου). Από το Control Panel (Κέντρο ασφάλειας) επιλέξτε το Security Center ή, αν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση των Windows (ή τα Windows XP, 7, 8 με “Classic” απεικόνιση), το Automatic Updates (Αυτόματες ενημερώσεις). Απενεργοποιήστε την αυτόματη λήψη αναβαθμίσεων και επιλέξτε, αντίθετα, ότι θέλετε να ενημερώνεστε πριν από τη λήψη και την εγκατάσταση μιας αναβάθμισης (“Notify me but don’t automatically download or install them”)(Να ειδοποιούμαι, αλλά να μη γίνεται αυτόματη λήψη ή εγκατάσταση)

Βήμα 2

Η εγκατάσταση του Windows Genuine Advantage σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγεί στην εμφάνιση ενοχλητικών προειδοποιήσεων σχετικά με τη γνησιότητα των Windows – κάτι που δεν προϋποθέτει, κατ’ ανάγκη, ότι όντως δεν είναι γνήσια. Για να τις εξαφανίσετε, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Windows Genuine Advantage, στο tray των Windows (δίπλα από το ρολόι) και επιλέξτε “Change Notifications Settings” (Αλλαγή ρυθμίσεων ειδοποιήσεων). Διαλέξτε “Don’t Notify Me Again” (Να μην ειδοποιηθώ ξανά), αποδεχθείτε τις αλλαγές και επανεκκινήστε τον υπολογιστή. Αν δεν θέλετε καν να επικοινωνεί το WGA με τη Microsoft, μπορείτε να το περιορίσετε μέσω ενός software firewall, όπως το ZoneAlarm ή το Agnitum Outpost.

Βήμα 3

Ορισμένες φορές η εγκατάσταση ενός update των Windows μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ή απλώς στο να… αγνοούν την παρουσία του τα Windows και να προτρέπουν σε επανεγκατάστασή του.

Η απάντηση στα “κόκκινα” Για να βρείτε τη λύση για όσα updates εμφάνισαν πρόβλημα, κάντε κλικ στο “x” που τα συνοδεύει. Σημειώστε τα στοιχεία του σφάλματος και επισκεφθείτε το Windows Update Troubleshooter site (http://v4.windowsupdate.microsoft.com/troubleshoot). Πατήστε Ctrl+F και εισαγάγετε τα στοιχεία που καταγράψατε νωρίτερα. Αν δεν εντοπίσετε κάτι σχετικό σε αυτήν τη σελίδα, επισκεφθείτε το http://support.microsoft.com.

Γράψτε τον κωδικό του σφάλματος στο πλαίσιο “Search Support (KB)” και πατήστε Enter για να βρείτε πληροφορίες για αυτό. Μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με σφάλματα αναβαθμίσεων τόσο στη διεύθυνση http://support.microsoft.com/kb/906602 όσο και στο http://groups.google.com, ανάμεσα στα μηνύματα άλλων χρηστών, ώστε να δείτε με ποιο τρόπο αντιμετώπισαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε κι εσείς.

Βήμα 4

Αν παρά τα προαναφερθέντα το πρόβλημα παραμένει, δοκιμάστε το εξής: επιστρέψτε στο site του Windows Update και προσέξτε τον αριθμό που ακολουθεί το “KB” στο όνομα του update στη history εγκαταστάσεών σας. Πατήστε Windows Key+R και γράψτε “appwiz.cpl”, επικυρώνοντάς το, πατώντας το Enter, για να εμφανιστεί το πλαίσιο του Add or Remove Programs.

Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργή η επιλογή “Show updates” (Προβολή ενημερώσεων). Διαλέξτε το update που ταιριάζει με τον αριθμό που προαναφέραμε και αφαιρέστε το με ένα κλικ στο Remove (Αλλαγή/κατάργηση). Ακολουθήστε τα βήματα που θα παρουσιαστούν για να ολοκληρωθεί η απεγκατάστασή του.

Στη συνέχεια επισκεφθείτε το http://www.microsoft.com/downloads και στο πεδίο αναζητήσεων του “All Downloads” (Όλα τα στοιχεία λήψης) εισαγάγετε τον προαναφερθέντα αριθμό του συγκεκριμένου update. Κατεβάστε το στο desktop των Windows, αλλά μην το εγκαταστήσετε ακόμη. Επανεκκινήστε το PC και, πριν αρχίσουν να φορτώνουν τα Windows, πατήστε το F8 και επιλέξτε Safe Mode. Εγκαταστήστε μέσα από αυτό το update που κατεβάσατε και για ακόμα μία φορά επανεκκινήστε τον υπολογιστή. Λογικά, όλα θα λειτουργούν απρόσκοπτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας