Μ. Βρετανία και Γαλλία θα συνεργαστούν στα συστήματα AI και τα δεδομένα

Μ. Βρετανία και Γαλλία θα συνεργαστούν στα συστήματα AI και τα δεδομένα

Μ. Βρετανία και Γαλλία θα συνεργαστούν στα συστήματα AI και τα δεδομένα.

Το Υπουργείο ψηφιακού πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού της Μεγάλης Βρετανίας και το Τμήμα Ψηφιακών Υποθέσεων της Γαλλίας κατέληξαν σε συμφωνία για την περαιτέρω ανάπτυξη των ψηφιακών οικονομιών των δύο χωρών, με επίκεντρο την τεχνική νοημοσύνη AI και την καινοτομία των δεδομένων.

Η ανακοίνωση έγινε από τον βρετανό γραμματέα του Υπουργείου Matt Hancock και τον γάλλο ομόλογό του, Mounir Mahjoubi στη διάσκεψη κορυφής Digital Colloque στο Παρίσι. Οι δύο πολιτικοί υπέγραψαν μία σημαντική συμφωνία συνεργασίας, η οποία καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι δύο χώρες θα συνεργαστούν για την καινοτομία, την τεχνητή νοημοσύνη, τα δεδομένα και τις ψηφιακές στρατηγικές, προς όφελος των ψηφιακών οικονομιών των δύο χωρών.

Ο Matt Hancock ανακοίνωσε επίσης ότι το Ινστιτούτο Alan Turing από τη Μεγάλη Βρετανία θα υπογράψει συμφωνία με το γαλλικό ινστιτούτο DATAIA για να βοηθήσει στον συντονισμό των προσπαθειών για την έρευνα που θα σχετίζεται με τους προαναφερόμενους τομείς. Επιπλέον οι δύο χώρες θα συνεργαστούν επάνω σε αμοιβαία ενδιαφέροντα πεδία εξυπηρετώντας τα συμφέροντα και των δύο λαών, επίσης θα εργαστούν για την εισαγωγή ενός δικαιότερου και πιο διαφανούς σχεδίου για την ανάπτυξη αλγορίθμων.

Ο Alan Wilson, Διευθύνων Σύμβουλος του The Alan Turing Institute δήλωσε: «Ο θεμελιώδης στόχος πίσω από όλες τις έρευνες μας είναι να οικοδομήσουμε έναν εμπλουτισμένο κόσμο δεδομένων και δυναμικά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης AI προς όφελος και των δύο πλευρών. Για να γίνει αυτό, είναι ζωτικής σημασίας να δημιουργηθούν διεθνείς συνεργασίες και να μοιραστούμε τις γνώσεις και τις ιδέες μας με άλλα ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο».

Ο προαναφερόμενος πρόσθεσε επίσης: «Το The Alan Turing Institute και η DATAIA μοιράζονται ένα κοινό όραμα για την οικοδόμηση της έρευνας στην επιστήμη των δεδομένων και του AI που διασχίζουν θα αποτελέσει ζωτικό σημείο για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και θα αναγνωρίζει τις κοινωνικές επιπτώσεις των δεδομένων και των αλγορίθμων που έχουν στην κοινωνία. Με μεγάλη μας χαρά θα ξεκινήσουμε αυτή τη δέσμευση και προσβλέπουμε σε μία ποιοτική συνεργασία που θα προωθεί την Αγγλική και την Γαλλική αριστεία σε αυτόν τον τομέα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας