ΑρχικήΔιαδίκτυοMagento Vs WooCommerce: Ποιο Είναι Το Καλύτερο;

Magento Vs WooCommerce: Ποιο Είναι Το Καλύτερο;

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε χαρακτηριστικά της κάθε πλατφόρμας προκειμένου να κατανοήσετε τις δυνατότητες που προσφέρουν. Magento Vs WooCommerce: Πάμε να δούμε ποιο είναι το καλύτερο.

Magento

Το Magento συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων Συστημάτων Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) ανοιχτού κώδικα για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Το κύριο πλεονέκτημα των λύσεων ανοιχτού κώδικα είναι ότι οποιοσδήποτε από την κοινότητα μπορεί να συνεισφέρει αφιλοκερδώς στην ανάπτυξη του προϊόντος. Η ευελιξία αυτών των συστημάτων επιτρέπει στους χρήστες να επεκτείνουν περαιτέρω τη λειτουργικότητα με δικά τους μέσα και προσπάθειες ή μπορούν απλώς να προσλάβουν έναν επαγγελματία προγραμματιστή για να διεξάγει οποιαδήποτε εργασία επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος αποκλειστικά για το ηλεκτρονικό του κατάστημα. Η ποιότητα σε συνδυασμό με την αξιοπιστία της πλατφόρμας Magento την έχουν καταστήσει ως μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Χαρακτηριστικά του Magento

Προσαρμογή

Είναι αρκετά δύσκολο να βρείτε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που να παρέχει τις αμέτρητες επιλογές προσαρμογής και παραμετροποίησης του Magento. Τα ενσωματωμένα βασικά στοιχεία που παρέχει επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν εύκολα καταλόγους προϊόντων μαζί με λεπτομερείς περιγραφές καθώς και να προσθέτουν εικόνες, και συνάμα να εμφανίζει παρόμοια προϊόντα, χωρίς να χρειάζεται κάποιο επιπλέον πρόσθετο (plug-in), Φυσικά πρέπει να διευκρινίσουμε πως υπάρχουν αρκετές Premium επεκτάσεις για αυτή τη δουλειά, τα οποία διατίθενται επί πληρωμή.

Όσον αφορά τις πολιτικές τιμολόγησης, επιτρέπει στους ιδιοκτήτες καταστημάτων να διαφοροποιούν εύκολα τις τιμές μαζί με τις εκπτώσεις, ανάλογα με τον τύπο των πελατών που στοχεύει η κάθε επιχείρηση. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι οι χρήστες μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν χάρτες ιστότοπου σε μορφή XM.

Υπάρχουν διάφορες επεκτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν τη συνολική λειτουργική ικανότητα του ηλεκτρονικού καταστήματος. Μπορείτε εύκολα να αναπτύξετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου πάνω στις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις.

Βελτιωμένη διαχείριση καταλόγων

Είναι ζωτικής σημασίας για μικρές, αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις να οργανώσουν το περιεχόμενο τους σε έναν κατάλογο. Με την πλατφόρμα Magento, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μπορεί εύκολα να εισάγει ταυτόχρονα όλα τα νέα προϊόντα που έχει λάβει από τον χονδρέμπορο και μάλιστα να τα κατηγοριοποιήσει σε χρόνο ντετέ. Εξοικονομεί επίσης πολύ κόπο και χρόνο. Παρέχει αποτελεσματική διαχείριση προϊόντων μαζί με σύγκριση ειδών, όπως και την δυνατότητα ορισμού αγαπημένων και σχετικών προϊόντων που είναι αρκετά χρήσιμα για μεγάλα καταστήματα.

Βελτιωμένο σύστημα αναφοράς

Σε περίπτωση που θέλετε να παρακολουθείτε σε βάθος το κατάστημα, τότε σίγουρα θα θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι με τη δυνατότητα ανάλυσης δεδομένων που προσφέρεται από το Magento. Παρακολουθεί τα πάντα, από τις επισκέψεις των πελατών στο κατάστημα μέχρι τις κινήσεις των προϊόντων, και πολλά άλλα.

Αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπο του Magento πως το σύστημα μπορεί εύκολα να παρέχει πάνω από 100 αναφορές που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες για τη βελτίωση της απόδοσης της επιχείρησης και αυτό μπορεί να γίνεται συνεχόμενα και σε μόνιμη βάση με αυτόματο τρόπο, αρκεί βέβαια να οριστούν οι κατάλληλες ρυθμίσεις από τον διαχειριστή του ιστότοπου.

Μοναδικά Εργαλεία Business Intelligence

Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό του Magento είναι ότι η διεπαφή χρήστη είναι απόλυτα εστιασμένη στη διευκόλυνση διαχείρισης του ιστότοπου. Δεδομένου ότι είναι πλήρως προσαρμόσιμο ως CMS, μπορεί κανείς εύκολα να επιλέξεις ποιο σχέδιο ή θέμα θέλεις να εφαρμόσεις σε μια συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων. Επίσης, λόγω της βελτιωμένης αναζήτησης προϊόντων καθώς και της πλοήγησης στον ιστότοπο, οι πελάτες δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσουν κανένα είδος προκλήσεων και δυσκολιών ενώ πραγματοποιούν αγορές στο κατάστημα σας.

Αξίζει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι οι ιστότοποι του Magento είναι αρκετά φιλικοί προς προς τις κινητές συσκευές και λειτουργούν απρόσκοπτα σε διαφορετικούς τύπους φορητών συσκευών. Παρέχει μια μοναδική εμπειρία και ανεπανάληπτη χρήστη που αυξάνει τις πιθανότητες επιστροφής των πελατών, ξανά και ξανά. Βέβαια είναι στη διακριτική σας ευχέρεια να προσλάβετε κάποιο προγραμματιστή που είναι ειδικευμένος στο Magento προκειμένου να βελτιστοποιήσει περαιτέρω της λειτουργικότητα ιστότοπου σας, όμως αυτό προφανώς έχει κάποιο κόστος, εν τουτοις αν είσαστε μία σοβαρή επιχείρηση, τότε δεν πρέπει να βλέπετε αυτά τα έξοδα ως πεταμένα λεφτά, αλλά ως επένδυση.

Επιλογή επεκτασιμότητας

Η επεκτασιμότητα είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του Magento. Ενώ διάφορες άλλες πλατφόρμες ιστοτόπων εστιάζουν κυρίως στο να εξυπηρετούν τις απαιτήσεις του απλού ηλεκτρονικού εμπορίου, το Magento έχει μία διαφορετική φιλοσοφία ως CMS και έχει μεριμνήσει να παρέχει συμβατότητα και υποστήριξη για τα ηλεκτρονικά καταστήματα που επιθυμούν να κλιμακωθούν στο μέλλον και να γίνουν ακόμη μεγαλύτερα.

WooCommerce

Το WooCommerce είναι ένα δωρεάν πρόσθετο στο WordPress που προορίζεται αποκλειστικά για ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο είναι ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι μπορεί να παραμετροποιηθεί στο έπακρο, χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί. Σε περίπτωση που γνωρίζετε καλά το WordPress, τότε δεν υπάρχει κάποια μια απότομη καμπύλη εκμάθησης για να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες αυτής της προσθήκης.

Ακόμη και αν είστε αρχάριος στο WordPress και το WooCommerce, υπάρχει μία τεράστια πληθώρα δωρεάν εκπαιδευτικών βίντεο και άρθρων στο διαδίκτυο που μπορείτε να τα παρακολουθήσετε προκειμένου να εκπαιδευτείτε και να μάθετε πως λειτουργεί αυτό το CMS.

Ο πίνακας διαχείρισης είναι αρκετά απλός και εύκολος στη χρήση, αλλά μπορεί να γίνει αρκετά περίπλοκος εάν σκοπεύετε να βελτιώσετε τη συνολική λειτουργικότητα του WooCommerce μέσω της ενσωμάτωσης νέων επεκτάσεων.

Αυτό το CMS έχει τη μεγαλύτερη κοινότητα προγραμματιστών από όλες τις υπόλοιπες ανταγωνιστικές πλατφόρμες, κάτι που συμβάλλει στην ανάπτυξη του WordPress ώστε να γίνεται ακόμη καλύτερο με το πέρασμα των καιρών, όμως πρέπει να επισημανθεί ότι οι περισσότεροι προγραμματιστές είναι προσανατολισμένοι στο φτιάχνουν δικά τους προσαρμοσμένα plugin προκειμένου να τα διαθέσουν επί πληρωμή.

Το WooCommerce είναι αρκετά πιο εύκολο και ελαφρύ στη χρήση από το Magento. Το σύστημα είναι προσανατολισμένο ώστε να χρησιμοποιείται εύκολα από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων διαφορετικού διαμετρήματος. Ωστόσο, ο καθένας μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ότι στην πραγματικότητα στερείται πολλές δυνατότητες σε σύγκριση με αυτά που προσφέρει το Magento.

Χαρακτηριστικά του WooCommerce

Απλό και εύκολο στη χρήση

Όπως εξηγήσαμε στις παραπάνω ενότητες, η απλότητα στη χρήση είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο του WooCommerce κάτι που ευνοεί κυρίως τους καινούργιους χρήστες που έχουν μπει τώρα στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν νέους υπαλλήλους που ειδικεύονται στο wordpress, και φυσικά αναγκάζονταν να κάνουν όλη τη δουλειά μόνοι τους.

Ψηφιακό Μάρκετινγκ

Δεδομένου ότι το WooCommerce βασίζεται στην πραγματικότητα στο WordPress, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό Σύστημα Διαχείρισης για blogging και λειτουργεί άψογα για εκστρατείες digital marketing ηλεκτρονικού εμπορίου, έχει ως αποτέλεσμα να διευκολύνει αυτές τις διαδικασίες, απλά το μόνο που θα χρειαστεί είναι να εγκαταστήσετε μερικά νέα plugins. Να θυμάστε πως Ψηφιακό Μάρκετινγκ είναι βαρύνουσας σημασίας για όλες τις σοβαρές επιχειρήσεις που θέλουν να προσελκύσουν περαιτέρω πελάτες από το διαδίκτυο.

Επιπλέον ένα άλλο εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε στον ιστότοπο σας Σελίδες Προορισμού (landing pages) που θα είναι αφιερωμένες για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, διαφορετικό από τη κεντρική θεματολογία του ηλεκτρονικού καταστήματος σας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί πανεύκολα με διάφορα πρόσθετα ή και με σύντομους κωδικούς (short codes) σε περίπτωση που γνωρίζετε από προγραμματισμό και ξέρετε να γράφετε κώδικα.

Το landing page είναι πολύ χρήσιμο για εκστρατείες digital marketing και email marketing, και αν το εκμεταλλευτείτε με έξυπνο τρόπο, τότε εννοείται πως θα αυξήσετε τις μετατροπές, δηλαδή θα μετατρέψετε τους απλούς επισκέπτες που μπαίνουν στον ιστότοπο σας σε πελάτες..

Μεγάλη γκάμα επίσημων επεκτάσεων και θεμάτων

Κυριολεκτικά το δίκτυο είναι γεμάτο με ένα ευρύ φάσμα λύσεων για το WooCommerce, που κυμαίνονται από εργαλεία αναζήτησης και παρουσίαση προϊόντων έως βελτιώσεις πολύπλοκων παραγγελιών που σχετίζονται με εκπτώσεις και κουπόνια, ακόμη και την δυνατότητα αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών από δεκάδες εταιρείες, όπως Paypal κ.λπ,

Διαθέτει επίσης μια ενότητα θεμάτων (Themes) στον πίνακα διαχείρισης, όπου μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε διαφορετικά πρότυπα ανά πάσα στιγμή και με το πάτημα μερικών κουμπιών. Φυσικά πρέπει να σας ενημερώσουμε πως τα δωρεάν WooCommerce συνοδεύονται από πολλούς περιορισμούς και αναγκαστικά θα πρέπει να στραφείτε στην αγορά ενός Premium Theme προκειμένου να κάνετε σωστά τη δουλειά σας.

Βελτιωμένη προσαρμογή

Όλα τα μπλοκ, οι σελίδες και τα στοιχεία σχεδίασης του ιστότοπου που μπορούν εύκολα να τροποποιηθούν. Επιπρόσθετα είναι πολύ εύκολο να διαμορφώσετε τη γλώσσα και το νόμισμα με συνοπτικές διαδικασίες. Παρέχει επίσης μια βελτιωμένη εμπειρία αγορών και οι πωλητές μπορούν εύκολα να προσθέσουν απεριόριστο αριθμό χαρακτηριστικών, φωτογραφιών και ακόμη και ετικετών στα προϊόντα τους. Το WooCommerce βοηθά επίσης στην αύξηση της αφοσίωσης των πελατών μέσω της εμφάνισης των κριτικών στη σελίδα του προϊόντος.

Magento Vs WooCommerce: Ποιο Είναι Το Καλύτερο

Έχουμε πραγματοποιήσει μια εις βάθος λεπτομερή παρουσίαση και των δύο πλατφορμών. Όπως καταλάβατε, το καθένα έχει τις δικές του μοναδικές δυνατότητες και χαρακτηριστικά που απευθύνονται σε συγκεκριμένες ανάγκες, και όχι για όλων των ειδών καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το Magento είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα καθιερωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα που έχει μεγάλο αριθμό πελατών, ενώ το WooCommerce είναι καταλληλότερο κυρίως για καινούργιες επιχειρήσεις με μικρές απαιτήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να αναπτυχθεί και να εξυπηρετήσει μεγάλα εμπορικά σήματα, απλά απαιτείται παραμετροποίηση και πολύ δουλειά από πίσω για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός.

Το WooCommerce είναι σχετικά λιγότερο ακριβό σε αντίθεση με το Magento. Συνεπώς θα πρέπει να συνυπολογίσετε ποια χαρακτηριστικά ταιριάζουν καλύτερα στη δική σας επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένου και των λειτουργικών εξόδων που έχει η κάθε πλατφόρμα ώστε να καταλήξετε σε ένα συμπέρασμα και να βρείτε εκείνο που θα καλύψει τις δικές σας απαιτήσεις.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166