Με 20 ευρώ την ημέρα αμείβονται οι παίκτες του MasterChef

Με 20 ευρώ την ημέρα αμείβονται οι παίκτες του MasterChef

Η πρώην παίκτρια του Ελληνικού διαγωνισμού μαγειρικής MasterChef, Άλκηστις Αλεξάκη ανέφερε σε συνέντευξή της πως οι παίκτες στο συγκεκριμένο ριάλιτι αμείβονται με 20 ευρώ την ημέρα.

Βέβαια αυτό που μάλλον παράβλεψε η Άλκηστις Αλεξάκη είναι ό,τι συνήθως σε τέτοιου είδους ριάλιτι απαγορεύεται οι παίκτες να δημοσιοποιήσουν τα ποσά που έλαβαν ή θα λάβουν, και είθισται αυτοί οι όροι στη συμφωνία να ονομάζονται ρήτρα εχεμύθειας, εν τούτοις εάν έγινε με τη συναίνεση του τηλεοπτικού σταθμού τότε αλλάζει η υπόθεση.

Εν πάση περιπτώσει, αυτό είναι ζήτημα του Star Channel, και στην προκειμένη περίπτωση μικρή σημασία έχει για τον περισσότερο κόσμο.

Όμως αυτό που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο είναι η χαμηλή αμοιβή που δίδεται στους συμμετέχοντες, προφανώς γιατί οι άνθρωποι έχουν αφήσει τις δουλειές τους και τις υποχρεώσεις τους για να μπουν στο παιχνίδι, και φυσικά δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως ορισμένοι εξ αυτών μπορεί να έχουν και χρέη που τρέχουν.

Aπό την άλλη πλευρά, κάνοντας κάποιος τον δικηγόρο του διαβόλου μπορεί να πει πως ορισμένοι εξ αυτών είναι άνεργοι και σαφώς τα 20 ευρώ την ημέρα είναι ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που θα τους βοηθήσουν να ζήσουν τουλάχιστον σαν άνθρωποι. Όπως καταλαβαίνετε το νόμισμα έχει δύο όψεις.

Αγαπητοί μου φίλοι, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης που οι άνθρωποι τρώνε από το σκουπιδοτενεκέ, και κάνουμε όλοι σαν να μην το γνωρίζουμε, σημαίνει πως πλέον η κατάσταση έχει παγιωθεί, και αυτό προμηνύει πως τα χειρότερα ακόμη δεν ήρθαν για την κοινωνία μας.

Επίσης όταν ο μισθός είναι 500 ευρώ, είσαι υποχρεωμένος να λες και ευχαριστώ στο αφεντικό σου που σου έδωσε εργασία. Λες και σου χάρισε τα λεφτά, και δεν τα δούλεψες για να τα αποκτήσεις.

Τώρα όσον αφορά το MasterChef, είναι βρετανικής προέλευσης και αναμφισβήτητα οι συμμετέχοντες στη Μεγάλη Βρετανία αποκλείεται να παίρνουν αυτά τα εξευτελιστικά ποσά, εκτός κι αν εταιρεία που διατηρεί τα δικαιώματα του συγκεκριμένου ριάλιτι έχει επιβάλλει σε όλες τις χώρες να δίνουν τέτοιες αμοιβές, κάτι που αποκλείεται να συμβαίνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας