ΑρχικήΕργασίαΜείνε στην κορυφή και δικαίωσε την προαγωγή σου

Μείνε στην κορυφή και δικαίωσε την προαγωγή σου

Μετά από σκληρή δουλειά κατάφερες επιτέλους να χαρείς την επιτυχία της πρώτης μεγάλης προαγωγής σου. Αυτή η αλλαγή σηματοδοτεί και καινούργια αρχή στην προσωπική ζωή σου. Ετοιμάσου για περισσότερο άγχος, αρμοδιότητες αλλά και εισόδημα. Ακολούθησε τις συμβουλές του Texnologia.Net και δικαίωσε την προαγωγή σου.

Μάθε τα Νέα Κόλπα

Το πρώτο ερώτημα που δημιουργείται όταν σου παρουσιάζεται η προαγωγή είναι «Ποιες είναι οι ευθύνες που θα έχω;». Μπορεί να δουλεύεις καιρό στην εταιρεία και να γνωρίζεις πολλά, σίγουρα όμως έχεις ακόμα περισσότερα να μάθεις. Όσο πιο πολλά γνωρίζεις για τις ημερήσιες υποχρεώσεις σου τόσο πιο εύκολα θα αντιμετωπίσεις όλες τις νέες προκλήσεις που θα εμφανίζονται μπροστά σου. Σε συνεργασία με τους συναδέλφους και τον προϊστάμενό σου πρέπει να καθορίσεις τις νέες αρμοδιότητές σου, εξαλείφοντας έτσι τις πιθανότητες αρνητικών εκπλήξεων.

Φτιάξε το Φάκελο σου

Το επόμενο βήμα είναι να οργανώσεις το φάκελο των επιτυχιών σου. Δημιούργησε ένα portfolio με το ιστορικό επιτυχημένων υποθέσεών σου, πως ήταν η αρχική κατάσταση και πώς κατέληξε με τους χειρισμούς σου, και γενικά τα highlights της καριέρας σου. Έτσι, όταν έρθει η ώρα να δώσεις αναφορά στους προϊσταμένους σου, θα έχεις μία οργανωμένη έκθεση όλων των στοιχείων σου.

Εκτίμησε την Ιεραρχία

Παρατήρησε το χαρακτήρα και τις συνήθειες των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζεσαι, όπως και την ιεραρχία που υπάρχει τη δεδομένη στιγμή στην εταιρεία. Ερεύνησε τη θέση του προϊσταμένου σου μες στην εταιρεία. Μάθε σε ποιον αναφέρεται ο προϊστάμενός σου, ποιες είναι οι προτεραιότητές του και ποια είναι τα κοινά στοιχεία σας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις πολύ καλή εικόνα των στόχων και της προόδου της εταιρείας.

Αναβάθμισε τα προσόντα σου

Συνήθως με μία προαγωγή μπαίνεις μέσα σε ένα καινούργιο περιβάλλον και ταυτοχρόνως συναντάς καινούργιες προκλήσεις. Συνεπώς πρέπει να είσαι έτοιμος να τις αντιμετωπίσεις, ενώ χρειάζεσαι επιμονή κι επαγγελματισμό για να το πετύχεις. Σίγουρα έχεις κάποια πολύ καλά προσόντα, αυτό όμως πλέον δεν είναι αρκετό. Για να κρατήσεις τα προσόντα σου στο ίδιο επίπεδο με τις απαιτήσεις της δουλειάς, ίσως είναι καλό να παρακολουθήσεις μερικά σεμινάρια, τα οποία πρέπει να προσαρμόσεις στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου.

Σε περίπτωση που δεν έχεις χρόνο για σεμινάρια, τότε μία καλή λύση είναι να διαβάζεις βιβλία που αφορούν την καριέρα σου. Όρισε εσύ τα προσόντα σου και όχι αυτά εσένα. Όσο πιο πολύ ενημερώνεσαι και μελετάς τόσο πιο πολύ αναπτύσσεις τις ικανότητες σου.

Βρες το Μέντορα σου

Το να γνωρίσεις κάποιον μέσα από την εταιρεία, ο οποίος είναι πρόθυμος να σε βοηθήσει να καταλάβεις τις απαιτήσεις της νέας θέσης σου, σίγουρα είναι μεγάλο βήμα για την ομαλή μετάβαση στα νέα καθήκοντά σου. Είναι σοφή κίνηση να έχεις επαγγελματική φιλία με άτομα σε υψηλότερες θέσεις. Ετσι μπορείς να καταλάβεις πιο εύκολα πώς λειτουργεί η εταιρεία, πότε ανεβαίνει ο μισθός ενός στελέχους και με ποιον τρόπο θα κερδίσεις την επόμενη προαγωγή σου.

Δούλεψε πιο σκληρά

Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι τα νέα επαγγελματικά καθήκοντά σου τους πρώτους μήνες θα έχει σημαντική επίδραση στην προσωπική απόδοσή σου και γενικά για το μέλλον σου στην εταιρεία. Είναι σημαντικό όλοι να προσέξουν ότι δίνεις το 110% του καλύτερου εαυτού σου. Μπορεί να δουλεύεις σκληρά, αλλά να δείχνεις ότι τεμπελιάζεις. Να είσαι σίγουρος ότι αυτό θα το προσέξει το αφεντικό σου και θα βλάψει την εικόνα σου. Δεσμεύσου με τον εαυτό σου ότι για έξι μήνες θα αφοσιωθείς πλήρως στα καθήκοντά σου. Το αποτέλεσμα; Δεν θα δώσεις αφορμή να σε κατηγορήσουν ότι τεμπελιάζεις.

Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει άτομα, τα οποία με το που παίρνουν προαγωγές κατεβάζουν ταχύτητα. Προσπάθησε να κρατήσεις ψηλά τον ενθουσιασμό σου και να σου γίνει συνήθεια να φεύγεις τελευταίος από το γραφείο. Επίσης, σε όποια εκδήλωση οργανώνει η εταιρεία σου, φρόντισε να είσαι εκεί. Αν ο εργοδότης σου καταλάβει την αφοσίωσή σου στην εταιρεία, τότε σίγουρα η επόμενη προαγωγή θα σου χτυπήσει σύντομα την πόρτα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166