Μείωση του παράνομου download κάτω από προϋπόθεσεις

Μείωση του παράνομου download κάτω από προϋπόθεσεις

Μια κατατοπιστική έρευνα του Βρετανικού οργανισμού που εκπροσωπεί και προστατεύει τα δικαιώματα χιλιάδων Βρετανών μουσικών, αποκαλύπτει ότι οι νέοι είναι διαθέσιμοι να ξοδέψουν ένα σημαντικό ποσοστό των χρημάτων τους για την αγαπημένη τους μουσική, αν τους προσφερθούν οι κατάλληλες ποιοτικές υπηρεσίες.

Η έρευνα ανατέθηκε στο πανεπιστήμιο του Hertfordshire και εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη έρευνα του είδους που έχει γίνει ποτέ στην Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή, ένα τυπικό MP3 player έχει χωρητικότητα 1770 μουσικών αρχείων, από τα οποία τα μισά είναι κατεβασμένα, χωρίς την καταβολή χρημάτων από τους κατόχους του. Το 63% κατεβάζει μουσική από P2P δίκτυα (Peer-to-peer), ενώ το 42% μοιράζεται την μουσική του με άλλους χρήστες μέσα από αυτά τα file-sharing δίκτυα.

Οι ερευνητές αποκαλύπτουν επίσης, πως ένα μεγάλο ποσοστό των παράνομων μουσικών αρχείων καταλήγει στη συσκευή κάποιου μέσα από τον σκληρό δίσκο φίλου, που θέλει να μοιράστει τις μουσικές του επιλογές με την παρέα. Μάλιστα, η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι νέοι το κάνουν αυτό εκφράζοντας το αλτρουισμό στα μέλη της ομάδας τους.

Πάντως η μουσική βιομηχανία δεν πρέπει να απογοητεύεται μίας και το 80% των νέων που παραδέχτηκαν οι κατεβάζουν παράνομα μουσική, είπαν πως είναι έτοιμοι να δαπανήσουν ένα σεβαστό ποσό για την μουσική τους. Το παιχνίδι λοιπόν είναι στα χέρια της μουσικής βιομηχανίας . Η έρευνα δείχνει ότι και αυτή η γενιά αγαπάει την μουσική και είναι διατεθειμένη να πληρώσει για αυτή. Αρκεί να τους προσφέρουν κάτι το οποίο αξίζει να πληρώσουν.

Αυτό πρέπει να διαφέρει και να τους κάνει να νιώσουν ότι δεν είναι θύματα εκμετάλλευσης των μεγάλων εταιρειών, που πλέον μετά τις απώλειες εξαιτίας της «ψηφιακής επανάστασης», πρέπει να ακούσουν τα συμπεράσματα αυτά και να ετοιμάσουν το επόμενο μοντέλο διαχείρισης των μουσικών καλλιτεχνών και του έργου τους.

Επιπρόσθετα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλες τις εταιρείες που παράγουν λογισμικά, παιχνίδια, μουσική και ταινίες ότι ο καταναλωτής δεν είναι δεδομένος και δεν πρέπει να τον εκμεταλλεύονται, ανεβάζοντας αδικαιολόγητα τις τιμές πιστεύοντας έτσι πως θα πλουτίσουν εν μία νυκτί εις βάρος των τιμίων χρηστών που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν την πειρατική οδό, κάνοντας παράνομο download.

Προηγούμενο άρθροDigital Home, η ψηφιακή εποχή δεν είναι σενάριο φαντασίας
Επόμενο άρθροΠως να σταματήσετε 11 κρυφές απειλές
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας