Μερικά αξιόλογα βοηθητικά προγράμματα των Windows

Μερικά αξιόλογα βοηθητικά προγράμματα των Windows

Αριθμομηχανή

Για να εκκινήσετε την Αριθμομηχανή ανοίξτε το μενού Έναρξη και πατήστε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού τις ακόλουθες επιλογές: Όλα τα προγράμματα – Βοηθήματα – Αριθμομηχανή.

Με την Αριθμομηχανή μπορείτε να εκτελέσετε όλες τις απλές μαθηματικές πράξεις, καθώς και σύνθετες συναρτήσεις εναλλάσσοντας το interface από το μενού “Προβολή”.

Εάν ανοίξετε την βοήθεια μπορείτε να πάρετε απαντήσεις σε συνήθη ερωτήματα που τα αναζητάτε μέσω των περιεχομένων ή τα θέτετε στην καρτέλα Ευρετήριο ή στην καρτέλα Αναζήτηση.

Ζωγραφική

Για να εκκινήσετε την Ζωγραφική ανοίξτε το μενού Έναρξη και πατήστε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού τις ακόλουθες επιλογές Όλα τα προγράμματα – Βοηθήματα – Ζωγραφική.

Το Άσπρο φόντο που θα δείτε είναι ο καμβάς, πάνω στον οποίο ζωγραφίζετε. Ο καμβάς αυτός μπορεί να μεγαλώσει ή να μικρύνει με βάση τις επιθυμίες σας. Το παράθυρο της Ζωγραφικής περιέχει την Γραμμή μενού, την Γραμμή Εργαλείων και την Γραμμή των χρωμάτων.

Η εφαρμογή όλων των εργαλείων γίνεται με μεταφορά και απόθεση του ποντικιού στην επιφάνεια εργασίας της Ζωγραφικής. Για να σβήσετε ένα γραφικό χρησιμοποιείτε την γόμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει και να πατήσετε το πλήκτρο Delete.

Επιλέγοντας μια περιοχή, έχετε την δυνατότητα να την μετακινήσετε στην επιφάνεια εργασίας. Εάν θέλετε να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο στον χειρισμό της γόμας, χρησιμοποιήστε πρώτα το εργαλείο Ζουμ για να μεγεθύνετε την εικόνα σας και στην συνέχει σβήστε το σημείο που θέλετε.

Για να επιλέξετε όλη την περιοχή χρησιμοποιήστε τον συνδυασμό πλήκτρων Ctrl+A και στην συνέχεια πατώντας delete διαγράψτε το έργο σας.

Με το εργαλείο Text μπορείτε να γράψετε κείμενο μέσα στην Ζωγραφική. Αλλάξτε την γλώσσα σε Ελληνικά και πληκτρολογήστε μια φράση που θέλετε. Επιλέγοντας την γόμα και εφαρμόζοντάς την στο κείμενο θα δείτε ότι το κείμενο σβήνεται. Από το μενού Προβολή μπορείτε να εξαφανίσετε ή να εμφανίσετε τα διάφορα μέρη της εφαρμογής.

Από το μενού επεξεργασία μπορείτε να εισάγετε με την επιλογή “Επικόλληση από” μια εικόνα που βρίσκεται αποθηκευμένη στον δίσκο. Θα δείτε ότι η εικόνα είναι πολύ μεγαλύτερη από την περιοχή που έχετε ορίσει στο καμβά. Επιλέγοντάς την, από την γωνία και με μεταφορά και απόθεση την μικραίνετε συμμετρικά. Από το μενού εικόνα επιλέξτε αναστροφή και περιστροφή εικόνας. Στο πλαίσιο διαλόγου που εμφανίζεται επιλέξτε 180 μοίρες.

Ανοίγοντας την βοήθεια μπορείτε να πάρετε απαντήσεις σε συνήθη ερωτήματα που τα αναζητάτε μέσω των περιεχομένων ή αλλιώς μπορείτε να τα θέτετε στην καρτέλα Ευρετήριο ή στην καρτέλα Αναζήτηση.

Από το μενού Αρχείο και αποθήκευση, αποθηκεύστε το έργο σας, επιλέγοντας συγκεκριμένο τύπο αρχείου, πληκτρολογώντας την επιθυμητή ονομασία και ορίζοντας την τοποθεσία. Ανάλογα με τον τύπο του αρχείου που θα επιλέξετε στο πεδίο αποθήκευση ως, εμφανίζεται και ένα προειδοποιητικό μήνυμα σχετικό με τις χρωματικές απώλειες.

Μεγεθυντικός Φακός

Για να εκκινήσετε τον “Μεγεθυντικό Φακό” ανοίξτε το μενού Έναρξη πατώντας με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού τις ακόλουθες επιλογές: Όλα τα προγράμματα – Βοηθήματα –Για άτομα με ειδικές ανάγκες – Μεγεθυντικός Φακός.

Παρατηρήστε ότι η οθόνη του υπολογιστή σας χωρίζεται σε δύο τμήματα. Το επάνω τμήμα παρουσιάζει σε μεγέθυνση τα όσα διαχειριζόσαστε με τον δείκτη του ποντικιού στο κάτω τμήμα.

Από το παράθυρο “Ρυθμίσεις του Μεγεθυντικού φακού” μπορείτε να προσαρμόσετε το επάνω τμήμα σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Ανοίγοντας την βοήθεια μπορείτε να πάρετε απαντήσεις σε συνήθη ερωτήματα που τα αναζητάτε μέσω των περιεχομένων ή τα θέτετε στην καρτέλα Ευρετήριο ή στην καρτέλα Αναζήτηση.

Πληκτρολόγιο Οθόνης

Το Πληκτρολόγιο οθόνης είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα που εμφανίζει ένα εικονικό πληκτρολόγιο στην οθόνη και επιτρέπει στους χρήστες με κινητικά προβλήματα να πληκτρολογούν δεδομένα με τη βοήθεια μιας συσκευής κατάδειξης ή joystick.

Για να εκκινήσετε το “Πληκτρολόγιο Οθόνης ” ανοίξτε το μενού Έναρξη πατώντας με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού τις ακόλουθες επιλογές: Όλα τα προγράμματα – Βοηθήματα – Για άτομα με ειδικές ανάγκες – Πληκτρολόγιο Οθόνης.

Προηγούμενο άρθροΕκ των ων ουκ άνευ: Homme Bar
Επόμενο άρθροPierre-Auguste Renoir: Χρώματα, αρώματα και Ιμπρεσιονισμός
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ