ΑρχικήΔιαδίκτυοΜετά τη δημοσιοποίηση της διατριβής του Hawking, κατέρρευσε ο ιστότοπος του Κέμπριτζ

Μετά τη δημοσιοποίηση της διατριβής του Hawking, κατέρρευσε ο ιστότοπος του Κέμπριτζ

Μετά τη δημοσιοποίηση της διδακτορικής διατριβής του Stephen Hawking, ο ιστότοπος του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ κατέρρευσε.

Το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ πρόσφατα δημοσίευσε τη διδακτορική του διατριβή του Stephen Hawking μέσω του αποθετηρίου ανοικτής πρόσβασης δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις της Φυσικής σε όλο τον κόσμο να απολαύσουν κάτι που μέχρι πριν λίγο καιρό έμοιαζε αδύνατο.

Η διδακτορική έρευνα του Hawking, η οποία γράφτηκε πριν από 50 χρόνια και δημοσιοποιήθηκε από το Cambridge με την άδειά του, συγκέντρωσε τόσο πολύ ενδιαφέρον που αμέσως μετά τη δημοσίευση του, ο ιστότοπος του πανεπιστημίου κατέρρευσε από την υψηλή επισκεψιμότητα που δέχτηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Με την ανοικτή πρόσβασή μου στη Διδακτορική διατριβή, ελπίζω να εμπνεύσω τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να κοιτάξουν τα αστέρια και όχι τα πόδια τους, να αναρωτηθούμε για τη θέση μας στο σύμπαν και να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε το σύμπαν», ανέφερε ο Hawking σε δήλωση του αφού ανακοινώθηκε ότι η διατριβή του θα δημοσιοποιηθεί. “Οποιοσδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο, θα πρέπει να έχει ελεύθερη, απρόσκοπτη πρόσβαση όχι μόνο στην έρευνά μου, αλλά στην έρευνα κάθε σπουδαίου και διερευνητικού νου σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης κατανόησης”.

Δεδομένου ότι το πανεπιστήμιο του Cambridge ανακοίνωσε τη δημοσίευση της διατριβής του Hawking, περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι είδαν την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου να μη λειτουργεί, εξαιτίας της αδυναμίας του διακομιστή (server) να σηκώσει τόσο μεγάλο φορτίο επισκεψιμότητας.

“Είχαμε μία τεράστια αποδοχή από τον κόσμο στην απόφαση του καθηγητή Hawking να δημοσιεύσει τη δική του διατριβή, φτάνοντας στις 60.000 λήψεις σε λιγότερο από 24 ώρες”, δήλωσε εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου του Cambridge σε δήλωσή του στο Mashable. “Ως αποτέλεσμα, οι επισκέπτες στον ιστότοπο ανοιχτής πρόσβασης ενδέχεται να διαπιστώσουν ότι η απόδοση τους είναι πιο αργή από το συνηθισμένο και μπορεί μερικές φορές προσωρινά να μην είναι διαθέσιμη”. Ωστόσο, ο χώρος αποθετηρίου του πανεπιστημίου ήταν προσβάσιμος κατά τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου.

Ο Hawking έγραψε τη διδακτορική του διατριβή, με τίτλο Properties of Expanding Universes το 1966, ως μέρος των σπουδών του για το δεύτερο πτυχίο του.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166