Μέθοδοι ανανέωσης του προσώπου μετά το καλοκαίρι

Μέθοδοι ανανέωσης του προσώπου μετά το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έφυγε, και ο ήλιος και η θάλασσα γίνονται σταδιακά παρελθόν, αφήνοντας κάποια σημάδια τους στο δέρμα μας. Όπως σε κάθε αλλαγή εποχής, έτσι και τώρα, το δέρμα μας χρειάζεται ανανέωση ώστε να υποδεχθεί, αλλά και να αντέξει τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Η αφυδάτωση που προκάλεσε η έντονη ακτινοβολία του ήλιου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και όλα τα επακόλουθα αυτής (λεπτές ρυτίδες, θαμπό δέρμα), είναι το συνηθέστερο φαινόμενο σε όλες τις ηλικίες.

Η εξέλιξη της δερματολογίας στο κλάδο της αισθητικής δερματολογίας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση της υφής και γενικότερα της εικόνας του δέρματος. Έτσι με διάφορες σύντομες, ανώδυνες, αλλά επιστημονικές διαδικασίες που γίνονται μόνο από έμπειρους γιατρούς, η ομορφιά δεν είναι πλέον προνόμιο των λίγων.

Και επειδή ένα υγιές πρόσωπο και δέρμα βοηθά όχι μόνο στο να φαινόμαστε αλλά και να νοιώθουμε νέοι και ωραίοι όλοι, οφείλουμε στον εαυτό μας την κατάλληλη θεραπεία προσώπου που θα μας συστήσει ο δερματολόγος.

Οι πιο διαδεδομένες μέθοδοι είναι:

  • το peeling
  • οι εγχύσεις Botulinum Toxin Type A και
  • τα δερματικά εμφυτεύματα.

Κάθε μια από αυτές καλύπτει διαφορετικές ανάγκες:

Πίνακας περιεχομένων

AHA peeling

Πρόκειται για μια μέθοδο που χρησιμοποιείται για την πρόληψη και την θεραπεία των ρυτίδων, την βελτίωση των φακίδων και των πανάδων, καθώς και τη βελτίωση των ουλών από την ακμή.

Τα ΑΗΑ είναι παράγωγα οργανικών οξέων, που απλώνονται στην επιδερμίδα και απομακρύνουν τα κερατινοκύτταρα αυτής, ενώ συγχρόνως διεγείρουν την ανανέωση των κυττάρων της και τη σύνθεση νέου κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος. Έτσι, μειώνουν τις ρυτίδες και παράλληλα κάνουν το πρόσωπο πιο ελαστικό ,πιο φωτεινό και πιο λεπτό.

Η μέθοδος του peeling είναι πολύ ασφαλής ,εντελώς ανώδυνη, και μπορεί να εφαρμοσθεί σε όλες τις ηλικίες. Διαρκεί περίπου 2-7 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ευαίσθητο είναι το δέρμα.

Η διαδικασία γίνεται ως εξής:

Αφού πρώτα ο γιατρός καθαρίσει το πρόσωπο, ώστε να απομακρυνθεί το μακιγιάζ, το σμήγμα και οι ρύποι, εφαρμόζει τα προϊόντα ΑΗΑ με βαμβακοφόρο στυλεό. Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, γίνονται 4-6 θεραπείες ανά διαστήματα 2 έως 4 εβδομάδων, και συμπληρώνεται από αγωγή στο σπίτι με ειδικές κρέμες.

Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά από την πρώτη εβδομάδα με σταδιακή βελτίωση.

Botox

Εγχύσεις Botulinum Toxin Type A: Αποτελεί μια νέα φαρμακευτική αγωγή με την οποία μπορούν να μειωθούν σημαντικά οι ρυτίδες έκφρασης. Οι ρυτίδες που παρουσιάζονται κυρίως στο μέτωπο, το μεσόφρυο και περιοφθαλμικά (το γνωστό «πόδι της χήνας») οφείλονται στους ευαίσθητους υποδόριους μύες του προσώπου και δημιουργούνται κάθε φορά που χαμογελάμε, γελάμε και συνοφρυωνόμαστε. Έτσι με την πάροδο του χρόνου, όσο πιο εκφραστικοί είμαστε τόσο πιο βαθιές γίνονται οι ρυτίδες.

Η θεραπεία γίνεται με την παρακάτω μέθοδο:

Ο γιατρός χρησιμοποιώντας μία μικροσκοπική βελόνα, εγχύει ελάχιστη ποσότητα φαρμάκου στα σημεία του προσώπου όπου δημιουργούνται οι ρυτίδες. Η θεραπεία αυτή είναι τόσο απλή και ασφαλής που αμέσως μετά την έγχυση ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες και κανείς δεν καταλαβαίνει ότι έγινε κάποια επέμβαση στο πρόσωπο του.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο πόνος είναι ανεπαίσθητος επειδή η βελόνα είναι μικροσκοπική και η ουσία απειροελάχιστη.

Έτσι δεν χρειάζεται ούτε τοπική αναισθητική κρέμα.

Η διαδικασία διαρκεί μόνο 10 λεπτά, ενώ τα αποτελέσματα διαρκούν 4 έως 6 μήνες. Έτσι με δύο δεκάλεπτες επισκέψεις ετησίως στο γιατρό τα αποτελέσματα διαρκούν όλο το χρόνο.

Κλινικές μελέτες έδειξαν ότι η συνεχής εφαρμογή της θεραπείας παρατείνει τα αποτελέσματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δερματικά εμφυτεύματα

Πρόκειται για ενέσιμα υλικά, φυσικά ή συνθετικά (κολλαγόνο, υαλουρανικό οξύ, ακρυλικές υδρογέλες) που εμφυτεύονται στο δέρμα με μια σύριγγα με λεπτή βελόνα.

Έτσι αυξάνει ο όγκος του δέρματος και «γεμίζουν» οι ρυτίδες και οι πτυχές του προσώπου. Τα εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται τόσο για τη διόρθωση των ρυτίδων έκφρασης (ρινοχειλικές ρυτίδες, ρυτίδες καπνιστού, ρυτίδες στη γωνία των χειλέων, του μεσοφρύου και του μετώπου) όπως και για την αύξηση του όγκου των χειλιών του στόματος.

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 30 λεπτά, ενώ τα αποτελέσματα μπορεί να είναι μόνιμα ή προσωρινά, ανάλογα με το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί.

Μετά την εμφύτευση ο ασθενής επιστρέφει κανονικά στις δραστηριότητες του. Πρέπει όμως να αποφεύγει τις μιμητικές κινήσεις (μορφασμούς, γέλιο κ.λ.π) για 2 έως 3 ημέρες.

Προηγούμενο άρθροΜηδένα Προ Του Τέλους… Κακάριζε
Επόμενο άρθροΗ Γυναίκα Είναι… Σκληρός Άνθρωπος
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας