Μηδένα Προ Του Τέλους… Κακάριζε

Μηδένα Προ Του Τέλους... Κακάριζε

Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί όλο αυτό το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί τελευταία με την γρίπη των πουλερικών, με τις καραντίνες, τα εμβόλια, τα τηλεοπτικά παράθυρα και τους ειδικούς (μην ξεχνάμε τους παρά-ειδικούς!). Το γεγονός ότι έπεσαν η πωλήσεις των κοτόπουλων που το πάτε;

Για ακόμη μια φορά δείξαμε, κι αυτό δεν ισχύει μόνο για εμάς τους Έλληνες, πόσο ανέτοιμοι είμαστε για να αντιδράσουμε σε τέτοιες καταστάσεις, αφού η κινδυνολογία (σαν πολύ δεν εμφανίζεται τελευταία!) για ακόμη μια φορά χτύπησε, ενώ ο πανικός κατέλαβε τα απανταχού ευρωπαϊκά νοικοκυριά, άσχετα αν αυτά βρίσκονται στον 5ο όροφο μιας πολυκατοικίας, κι ουδεμία επαφή έχουν με οποιουδήποτε είδους πουλερικά, πτηνοτροφία κλπ.

Είναι γεγονός πως το τροφολογικό σκάνδαλο πουλάει. Μήπως όμως έχει παραγίνει το κακό; Παλιότερα είχαμε τις τρελές αγελάδες και τα κοτόπουλα κανίβαλους. Αργότερα οι υποψίες μας οδηγήθηκαν προς στους ξηρούς καρπούς, τα ζαρζαβατικά και τα γαλακτοκομικά, ενώ οι πρόσφατες εκπομπές του Ευαγγελάτου για τα εστιατόρια και τα σούπερ μάρκετ έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα. Το ερώτημα που έρχεται στο μυαλό όλων μας, από την γιαγιά που ψωνίζει στην λαϊκή και το δηλώνει μεγαλόφωνα στο μαρκούτσι του/της ρεπόρτερ του Αυτιά, μέχρι τις κυριλέ κυρίες στις brasserie του Κολωνακίου, είναι «τι μπορούμε τελικά να φάμε»;

Το παράδοξο είναι ότι μέσα στην τόση ενημέρωση που λαμβάνουμε σχετικά με το θέμα, υπάρχει τέτοια παραπληροφόρηση για το θέμα της βρώσης των πουλερικών, που εύλογα γεννούνται αυτά τα ερωτήματα.

Ευτυχώς που τα νέα από τις Βρυξέλλες σχετικά με τα επίφοβα δείγματα από τις Οινούσσες ήταν θετικά. Έτσι, όχι μόνο το όνομα των ελληνικών πτηνών ανά τον κόσμο αποκαταστάθηκε, αλλά κι εμείς μάλλον γλυτώσαμε την οποιαδήποτε «καμπάνα». Μέχρι κι ο υπουργός Υγείας σου λέει όχι μόνο επισκέφτηκε το νησί για να δώσει το καλό παράδειγμα, αλλά έφαγε και κοτόπουλο!

Φαίνεται πως τα πράγματα βαίνουν καλώς για το σίριαλ με τον τίτλο “Γρίπη των Πουλερικών” που θα απασχολεί για τις επόμενες… 3-4 ημέρες τα media, μέχρι κάποιο καινούργιο σκάνδαλο να ξεσπάσει. Μην ανησυχείτε, γι’ αυτό εργάζονται πυρετωδώς ο Μάκης κι ο Ευαγγελάτος, τι κι αν η φωτιά τους χάλασε (προς το παρόν) τα σχέδια!

Είχαμε γράψει σε scroll πριν από λίγες ημέρες, πως τα φαρμακεία είχαν γίνει τόποι συνάντησης λόγω της μεγάλης ζήτησης του εμβολίου κατά της γρίπης. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τα εκτροφεία πουλερικών. Στο μυαλό μου εκτός από την εικόνα των στιβαγμένων πουλερικών, έχω και την ατάκα του Καμπουράκη που απευθυνόμενος σε κάποιο εκτροφέα τον ρώτησε “Εσείς πόσα πουλιά έχετε;”. Αυτή κι αν ήταν δημοσιογραφική ερώτηση!

1ο Συμπέρασμα: Τα πτηνά σε όλη την Ελλάδα μπορούν άνετα να κακαρίζουν. Για τα αποδημητικά πάλι, δεν είμαι τόσο σίγουρος!

2ο Συμπέρασμα: Κάτι ξέρει η Ginger από το «Chicken Run», που στην φωτογραφία κρατάει απειλητικά το πιρούνι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας