ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesMichael Schumacher Racing World Kart 2002

Michael Schumacher Racing World Kart 2002

  • Είδος: Racing
  • Εκδότης: Infogrames Hellas
  • Προγραμματίστρια εταιρεία: Radon Labs
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Σεπτεμβρίου 2002
  • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: PlayStation, Microsoft Windows
  • Mode: Single player και Multiplayer

Go Kart με την σφραγίδα Michael Schumacher. Αξιόλογη προσπάθεια ή εύκολες πωλήσεις;

Σίγουρα ένα από τα πιο αδικημένα αθλήματα με αυτοκίνητα, όσον αφορά την αντιπροσώπευση τους στα pc, είναι τα Go Kart. Εκτός του ότι ελάχιστοι τίτλοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα, η ποιότητα τους κυμαίνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, καθώς πρόκειται για φθηνές παραγωγές. Αυτό προσπαθεί να αλλάξει ο νέος τίτλος της Jo Wood, η οποία έχοντας ένα μεγάλο όνομα για να την βοηθήσει στην προώθηση, αυτό του Michael Schumacher, φιλοδοξεί να είναι ο πρώτος σοβαρός εξομοιωτής Go Kart.

Εκτός από τους gamers ο τίτλος απευθύνεται και στους φανατικούς του Michael Schumacher, καθώς ανήκει στην σειρά Michael Schumacher collection ( μαζί δηλαδή με μπρελόκ, καπελάκια, μπλουζάκια και όλα τα συναφή που κάνουν ένα μεγάλο οδηγό) όποτε η εμπορική του επιτυχία είναι σχεδόν σίγουρη. Για να δούμε αν αξίζει η αγορά του και από κάποιον που δεν έχει και σε τόση μεγάλη εκτίμηση τον Michael Schumacher.

Πίνακας περιεχομένων

Γραφικά και ήχος

Χωρίς να εντυπωσιάζουν τα γραφικά του τίτλου είναι στα πρότυπα της εποχής και δεν έχουν ατέλειες. Κάποιες τεχνικές φωτισμού και σκίασης χρησιμοποιούνται αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε να βαρύνει το παιχνίδι. Οι πιστές είναι καλοσχεδιασμένες, με αντιπροσωπευτικά χρώματα της περιοχής στην οποία βρίσκονται, ενώ εμφανή είναι τα σημάδια από φρεναρίσματα πάνω στην άσφαλτο ή στο χώμα.

Δυστυχώς αυτή είναι και η μόνη διαφοροποίηση του περιβάλλοντος από την στιγμή που θα ξεκινήσει ένας αγώνας μέχρι το τέλος του. Τα αυτοκίνητα παραλές τις συγκρούσεις παραμένουν άθικτα ενώ δεν παθαίνουν κάποια ζημιά. Το ίδιο συμβαίνει σε τοίχους και προστατευτικά, καμία δηλαδή παραμόρφωση.

Ευτυχώς που υπάρχει μια υποτυπώδης κίνηση του σώματος του οδηγού κατά τις συγκρούσεις ή τα φρεναρίσματα ώστε να υπάρχει κάποια διαφοροποίηση. Ηχητικά το παιχνίδι κυμαίνεται στα ίδια μέτρια επίπεδα, με μουσική που επαναλαμβάνεται, τους ήχους των Kart αρκετά αληθοφανείς και τις ιαχές του πλήθους όταν πραγματοποιείται ταχύτερος γύρος. Πάλι τα εφε στις συγκρούσεις μπορούν να χαρακτηριστούν αναιμικά, αν και θα ήταν παράλογο να ήταν εντυπωσιακά χωρίς τα αντίστοιχα γραφικά.

Gameplay

Σου παιχνίδι υπάρχουν τρεις κατηγόριες αυτοκίνητων, 16 πιστές και τρία modes οδήγησης. Έτσι θα βρείτε το training, στο οποίο υπάρχει και ghost car, το time trial και το Championship. Μπορείτε να ασχοληθείτε και με τα τρία ταυτόχρονα καθώς είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, αλλά για να ανεβείτε κατηγόρια θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει κάποιους βαθμούς ή να έχετε επιτύχει κάποιους χρόνους.

Οι δυο πρώτες κατηγόριες kart είναι κάτι παραπάνω από εύκολες καθώς με μικρή εξάσκηση όλες οι πίστες μαθαίνονται εύκολα, ενώ οι αντίπαλοι δεν είναι άξιοι λόγου. Εκεί που αλλάζουν τα πράγματα είναι στην μεγαλύτερη κατηγόρια, όπου πλέον αντιμετωπίζετε και το Michael Schumacher.

Εδώ και οι πίστες είναι πιο δύσκολες αλλά και οι αντίπαλοι ικανότεροι. Μάλιστα το παιχνίδι “κλέβει” φανερά, καθώς θα δείτε κάποιον οδηγό τον οποίο είχατε βγάλει από τον δρόμο να σας προσπερνάει ταχύτατα μέσα από τα χωράφια (ενώ για το δικό σας αυτοκίνητο οτιδήποτε άλλο εκτός από τον δρόμο σημαίνει καθυστέρηση).

Μάλιστα γίνεται εκνευριστικό πολλές φορές το ότι σκοπός των υπόλοιπων οδηγών φαίνεται πως είναι να καθυστερήσουν εσάς προς χάρη του προπορευόμενου, παρά να κερδίσουν αυτοί τον αγώνα. Ακόμα και με αυτά τα δεδομένα όμως το παιχνίδι δεν πρόκειται να προβληματίσει κάποιον έμπειρο παίκτη, ο οποίος θα το τελειώσει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Δυστυχώς λόγω του μικρού αριθμού πιστών και αυτοκίνητων (και της προβλεψιμοτητας των αντιπάλων) δεν τίθεται θέμα να ξαναπαίξει κανείς τον τίτλο από την αρχή. Υπάρχει και ένα πρωτότυπο multiplayer mode μόνο στο time trial, το οποίο στην ουσία είναι σύγκριση των χρόνων σε συγκεκριμένες πίστες με συγκεκριμένα αυτοκίνητα σε ορισμένους γύρους.

Ήδη οι χρόνοι που έχουν γίνει από παίκτες είναι εξωπραγματικοί, τόσο που κάποιος μπορεί να υποθέσει πως υπάρχουν και άλλοι “τρόποι” για να τους επιτύχει κανείς. Σίγουρα όμως αποτελεί ένα συν, έστω και αν δεν πρόκειται να κρατήσει το ενδιαφέρον κάποιου παίκτη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επίλογος

Το Michael Schumacher Racing World Kart 2002 σίγουρα είναι ο καλύτερος εξομοιωτής Go Kart που έχει κυκλοφορήσει μέχρι αυτή την στιγμή, καθώς αποτυπώνει αρκετά πειστικά τον τρόπο οδήγησης των συγκεκριμένων αυτοκίνητων. Όμως είναι φανερό ότι κατασκευάστηκε με κύριο κριτήριο τους φανατικούς του Michael Schumacher και όχι τους pc gamers, καθώς είναι ιδιαίτερα εύκολο, μέτριο σε όλους τους τομείς και χωρίς αντοχή στον χρόνο. Βέβαια δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πόσο διασκεδαστικό είναι, απλώς η διασκέδαση μαζί του κρατά πολύ λίγο.

Διάβασε επίσης: Ταξiδι στην ανέγγιχτη φύση σε ελληνικούς προορισμούς

Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166