Η Microsoft ανακοίνωσε το Anti-Corruption Technology and Solutions (ACTS)

Η Microsoft ανακοίνωσε το Anti-Corruption Technology and Solutions (ACTS)

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα ενός προηγμένου συστήματος που φέρει την ονομασία Anti-Corruption Technology and Solutions (ACTS), μια πρωτοβουλία που θα αξιοποιήσει το cloud computing, την οπτικοποίηση δεδομένων, την τεχνητή νοημοσύνη, τη μηχανική μάθηση και άλλες τεχνολογίες κατά την επόμενη δεκαετία για την «ενίσχυση της διαφάνειας» και την «ανίχνευση και αποτροπή της διαφθοράς. Με το ACTS, η Microsoft λέει ότι ελπίζει να εξαλείψει τη διαφθορά, βοηθώντας τις κυβερνήσεις να επικεντρωθούν σε σοβαρότερα ζητήματα ώστε να προοδεύσει η χώρα τους.

Τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) αναφέρουν ότι το κόστος της διαφθοράς παγκοσμίως υπερβαίνει τα 3,6 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ενώ εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης που βιώνει ο πλανήτης μας, λόγω της πανδημίας είχε ως αρνητικό αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάφορα κενά που τα εκμεταλλεύτηκαν οι επικήδειοι για να κερδοσκοπήσουν, καθιστώντας αρκετές χώρες του πλανήτη ευάλωτες στη διαφθορά. Όπως σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες, «Η διαφθορά… είναι ακόμη πιο καταστροφική σε περιόδους κρίσης, και ένα περισσότερο τώρα με την Πανδημία. Η εξάπλωση του ιού δημιούργησε νέες ευκαιρίες στους επιτήδειος για να εκμεταλλευτούν την αδύναμη εποπτεία και την ανεπαρκή διαφάνεια, αποσπώντας με δόλιο τρόπο χρήματα από ανυποψίαστους ανθρώπους, και μάλιστα, όλα αυτά συμβαίνουν στη δυσκολότερη στιγμή για την ανθρωπότητα».

Η Microsoft λέει ότι τους τελευταίους έξι μήνες, έχει αρχίσει να πραγματοποιεί επενδύσεις για την υποστήριξη του ACTS, συμπεριλαμβανομένης μιας συνεργασίας με την Inter-American Development (IDB) Bank για την προώθηση ενεργειών κατά της διαφθοράς, της διαφάνειας και της ακεραιότητας στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Η εταιρεία συνεργάστηκε επίσης με το IDB Transparency Fund ώστε να υπάρχει διαφάνεια κατά την συγκέντρωση οικονομικών κεφαλαίων κατά της πανδημίας.

Επιπλέον, οι ερευνητές της Microsoft συνεργάστηκαν με την Παγκόσμια Τράπεζα για να διερευνήσουν τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε προσπάθειες καταπολέμησης της διαφθοράς. Και οι δύο μαζί διεξήγαγαν πειράματα με σύνολα δεδομένων που προέρχονται από διεθνείς οργανισμούς, και άλλες εταιρικές βάσεις δεδομένων για τον εντοπισμό μοτίβων διεφθαρμένης συμπεριφοράς, και σχετίζονται με διάφορες διαπραγματεύσεις συμβάσεις κ.λπ. Ο εταιρικός αντιπρόεδρος της Microsoft και γενικός σύμβουλος Dev Stahlkopf υποστηρίζει ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί να επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους να χαρτογραφήσουν καλύτερα τα δίκτυα των σχέσεων τους.

«Στη Microsoft, πιστεύουμε ότι η διαφθορά είναι ένα αρκετά σοβαρό παγκόσμιο ζήτημα που μπορεί και πρέπει να επιλυθεί», έγραψε ο Stahlkopf σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο της εταιρείας. «Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι τα δεδομένα μπορούν να φωτίσουν κρυμμένα μοτίβα και σχέσεις για να παρέχουν στις κυβερνήσεις καλύτερα εργαλεία για να εξασφαλίσουν ότι τα δημόσια χρήματα πηγαίνουν στους επιδιωκόμενους σκοπούς τους. Τεχνολογικοί πόροι όπως το cloud computing, η οπτικοποίηση δεδομένων, η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση παρέχουν ισχυρά εφόδια στις κυβερνήσεις και τις εταιρείες, ώστε να συγκεντρώσουν και να αναλύσουν τα τεράστια και περίπλοκα σύνολα δεδομένων, ενισχύοντας τους κατά της διαφθοράς».

Δεν είναι σαφές ποιες συγκεκριμένες λύσεις θα μπορούσαν να προκύψουν από το ACTS στο εγγύς μέλλον. Εν τούτοις αξίζει να σημειωθεί πως η Microsoft, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι η ίδια έχει προβεί σε διάφορες περιπτώσεις διαφθοράς. Τον Αύγουστο του 2018, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διερεύνησαν την εταιρεία για πιθανή δωροδοκία για την πώληση λογισμικού στην Ουγγαρία. Η Microsoft πλήρωσε 25 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετηθεί το ζήτημα εξωδικαστικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας