Μηχανικοί της Google σχεδιάζουν διαμαρτυρία για περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης

Μηχανικοί της Google σχεδιάζουν διαμαρτυρία για περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης

Μια ομάδα περισσότερων από 200 μηχανικών της Google σχεδιάζει να διοργανώσει μια διαμαρτυρία για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των γυναικών που εργάζονται στην εταιρεία, την 1η Νοεμβρίου, προφανώς γιατί ορισμένοι συνάδελφοί κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση.

Η διαμαρτυρία έρχεται υπό το πρίσμα μιας έκθεσης που δημοσίευσε η New York Times, η οποία αποκάλυψε πως στο παρελθόν η Google είχε προστατεύσει τον δημιουργό του Android Άντυ Ρούμπιν όπως και άλλα στελέχη που είχαν κατηγορηθεί για σεξουαλική κακομεταχείριση των υπαλλήλων.

Η έκθεση ανέφερε ότι η Google πλήρωσε 90 εκατομμύρια δολάρια στον Άντυ Ρούμπιν ως αποζημίωση για την εθελοντική αποχώρηση του από την εταιρεία, ούτως ώστε να μην ξεσπάσει σκάνδαλο και κατά συνέπεια να μη γίνει θέμα το όλο ζήτημα.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Ρούμπιν εξανάγκασε μία υπάλληλο του Android, με την οποία είχε εξωσυζυγική σχέση από το 2012, να του κάνει στοματικό έρωτα σε μια αίθουσα ξενοδοχείου. Μετά από έρευνα, όπου επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες της υπαλλήλου του Android, ο συνιδρυτής της Google Larry Page ζήτησε από τον Άντυ Ρούμπιν να παραιτηθεί. Ωστόσο, του δόθηκε μία καλή χρηματική αποζημίωση για να φύγει από την εταιρεία.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι κατά τα προηγούμενα χρόνια η Google έχει προστατεύσει πάμπολλες φορές αρκετά στελέχη που προέβαιναν σε σεξουαλική παρενόχληση, συμπεριλαμβανομένου του X director που ονομάζεται Richard DeVaul.

Μετά την επικείμενη δημοσίευση της έκθεσης, ο CEO της Google Sundar Pichai έστειλε μια εσωτερική επιστολή στους υπαλλήλους της Google, αποκαλύπτοντας ότι η Google είχε απολύσει 48 υπαλλήλους τα τελευταία δύο χρόνια για σεξουαλική παρενόχληση και ότι κανένας από αυτούς δεν έλαβε χρηματική αποζημίωση.

Σύμφωνα με μια άλλη έκθεση του BuzzFeed, μια ομάδα στελεχών της Google πραγματοποίησε μια συνάντηση στην εταιρεία για να ζητήσει συγνώμη από όλους τους εργαζόμενους και προφανώς για να εξηγήσουν πως δεν θα ξαναεπαναληφθεί τέτοιου είδους περιστατικά στην Google.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μια ομάδα από γυναίκες μηχανικούς πρότεινε να διεξαχθεί μια διαμαρτυρία στο εσωτερικό της εταιρείας, κάτι που φυσικά έγινε άμεσα δεκτό από τους συναδέλφους τους, και τελικά θα συγκεντρωθούν περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι για να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας