Η Apple διερευνά αναφορές ότι Κινέζοι φοιτητές δούλευαν σαν σκλάβοι για τα ρολόγια της

Η Apple διερευνά αναφορές ότι Κινέζοι φοιτητές δούλευαν σαν σκλάβοι για τα ρολόγια της.

Η Apple ερευνά τις καταγγελίες που προέκυψαν για ένα εργοστάσιο της στην Κίνα, αφού ένα εργατικό συνδικάτο, ισχυρίζεται πως ο τεχνολογικός γίγαντας χρησιμοποίησε παράνομα μαθητές λυκείου και φοιτητές για να συναρμολογήσει τα ρολόγια Apple Watch.

Το συγκεκριμένο συνδικάτο που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργατών εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, και ονομάζεται Scholars Against Corporate Misbehavior (SACOM), μάλιστα ισχυρίζεται ότι εντόπισε φοιτητές να εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες στις γραμμές παραγωγής του Apple Watch σε εργοστάσιο της Quanta Computer στην κινεζική πόλη Τσονγκκίνγκ.

Οι φοιτητές ηλικίας 16 έως 19 ετών αναγκάστηκαν να δουλεύουν στο εργοστάσιο μέσω υποχρεωτικών πρακτικών και τους ζητήθηκε να αναλάβουν θέσεις εργασίας εντελώς άσχετες με τον τομέα σπουδών τους. Υποστηρίχθηκε ότι ζητήθηκε να εργάζονται πολύ σκληρά ούτως ώστε να προχωρήσει γρήγορα η παραγωγή των έξυπνων ρολογιών, και σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν επίσης τοποθετηθεί σε ολονύκτιες βάρδιες από τις 8:00 το βράδυ ως την επόμενη μέρα 8 το πρωί με ελάχιστα διαλείμματα. Όλες αυτές οι πρακτικές παραβιάζουν αυστηρά τις κινεζικές εργασιακές συνθήκες καθώς και τα πρότυπα της ίδιας της Apple, σύμφωνα με την έκθεση της SACOM.

Το εργατικό συνδικάτο ανέφερε ότι πήρε συνέντευξη από 24 φοιτητές που εργάστηκαν παράνομα στο εργοστάσιο του Τσονγκκίνγκ αυτό το καλοκαίρι, μάλιστα ένας 18χρονος φοιτητή λέγεται ότι εργάστηκε σε μια γραμμή παραγωγής του Apple Watch που φέρεται να είχε καθημερινό στόχο συναρμολόγησης 1.200 μονάδων, δηλαδή εξωπραγματικά νούμερα για οποιοδήποτε εργαζόμενο.

Ένας από τους φοιτητές δήλωσε στη SACOM: Δουλεύαμε σαν σκλάβοι στις γραμμές παραγωγής των έξυπνων ρολογιών της Apple, όπου φυσικά ήταν μία από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής μου και πραγματικά δεν θέλω ούτε καν να τις θυμάμαι».

Η Apple από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι έλεγξε το εργοστάσιο του Quanta Computer στο Τσονγκκίνγκτρεις φορές μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου και δεν βρήκε κανέναν φοιτητή να εργάζεται στα προϊόντα της εταιρείας εκείνη την εποχή, κάτι φυσικά αμφισβητείται δριμύτατα από τα θύματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας