Μόνο 1 στους 3 οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης ήταν ασφαλείς στις παραβιάσεις δεδομένων

Μόνο 1 στους 3 οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης ήταν ασφαλείς στις παραβιάσεις δεδομένων

Μόνο 1 στους 3 οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης ήταν ασφαλείς στις παραβιάσεις δεδομένων.

Οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης υπόκεινται σε συνεχή και αυξανόμενη απειλή στον κυβερνοχώρο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η Thales κυκλοφόρησε μία νέα μελέτη σχετικά με αυτό το ζήτημα με τίτλο «2018 Thales Data Threat Report, Healthcare Edition», και λέει ότι λιγότερο από το ένα τρίτο των οργανώσεων υγείας, το 30%, δεν έχουν πέσει ποτέ θύματα επιθέσεων στο διαδίκτυο. Από τα υπόλοιπα 70%, το 39% παραβιάστηκε μόνο το τελευταίο έτος.

Αυτό αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα προς τη θετική πλευρά της υπόθεσης κατά 17%, σε σύγκριση με την έκθεση του 2016.

Σχεσόν περισσότερο από το ήμισυ (55%) των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης είναι εξαιρετικά ευάλωτοι σε παραβιάσεις δεδομένων από το οργανωμένο έγκλημα στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, οι οργανισμοί πλέον αρχίζουν να βλέπουν πολύ σοβαρά το θέμα. Αφού προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση προσθέτοντας νέες τεχνολογίες στις στην υπεράσπιση του δικτύου τους, κυρίως βασιζόμενοι στο σύννεφο, στα μεγάλα δεδομένα (big data), και το IoT.

Σχεδόν όλοι (με 93%) λένε ότι χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνολογίες για να προστατεύσουν τα νώτα τους από τους χάκερς.

«Όσον αφορά την ασφάλεια των δεδομένων, η παγκόσμια βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης βρίσκεται όλο και περισσότερο κάτω από ισχυρή πίεση, ιδίως από τις κυβερνήσεις των χωρών, γι ‘αυτό και ορισμένα από τα ευρήματα της μελέτης από τη φετινή χρονιά δείχνουν πώς υπεύθυνοι αυτών των ιδρυμάτων αρχίζουν και συνετίζονται», ανέφερε ο Peter Galvin, επικεφαλής στρατηγικής της Thales e-Security.

«Για παράδειγμα, το 63% των ερωτηθέντων παγκοσμίως επενδύουν αρκετά χρήματα στην ασφάλεια των τελικών σημείων, παρόλο που αυτή η τακτική προσφέρει ελάχιστη βοήθεια στην προστασία των δεδομένων κατά την παραβίαση. Οι δαπάνες για την ασφάλεια των δεδομένων πρέπει να ταιριάζουν με τις τωρινές συνθήκες που πραγματικά επικρατεί ένα απέραντο χάος στην υγειονομική περίθαλψη – η οποία είναι μια βιομηχανία που άργησε να ενσωματώσει τις ψηφιακές μετασχηματιστικές τεχνολογίες – με τη μορφή επενδύσεων σε λύσεις κρυπτογράφησης που προσφέρουν προστασία σε γνωστά και άγνωστα ευαίσθητα δεδομένα» πρόσθεσε ο Peter Galvin.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας