Η Αμερικανική κυβέρνηση σταμάτησε την εξαγορά της Qualcomm από την Broadcom

Η Αμερικανική κυβέρνηση σταμάτησε την εξαγορά της Qualcomm από την Broadcom

Η Αμερικανική κυβέρνηση σταμάτησε την εξαγορά της Qualcomm από την Broadcom.

Η πολυπόθητη συμφωνία Broadcom / Qualcomm φαίνεται ότι έλαβε άδοξο τέλος, αφού η Αμερικανική Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων (CFIUS) προσχώρησε στην κατάρρευση της, και ουσιαστικά σταμάτησε τυχόν τέτοιου τύπου εξαγορές, γιατί αυτές οι Αμερικανικές εταιρείες θεωρούνται στυλοβάτες της εγχώριας οικονομίας, διότι προσφέρουν αρκετά έσοδα μέσω της φορολογικής οδού.

Τι συνέβη λοιπόν; Η CFIUS ζήτησε από την Qualcomm να καθυστερήσει την ψηφοφορία του διοικητικού συμβουλίου για την εξαγορά της από την Broadcom, η οποία έπρεπε να γίνει την Τρίτη. Η Broadcom διαμαρτυρήθηκε έντονα, λέγοντας ότι αυτή η τελευταία σειρά γεγονότων είναι ουσιαστικά το θέατρο του παραλόγου, με στόχο την αλλαγή της θέλησης των μετοχών της Qualcomm.

«Η Broadcom ενημερώθηκε το βράδυ της Κυριακής στις 29 Ιανουαρίου 2018 ότι η Qualcomm κατέθεσε κρυφά ένα προαιρετικό αίτημα στη CFIUS με σκοπό να ξεκινήσει έρευνα αναφορικά με αυτό το ζήτημα, που είχε τελικά ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της ετήσιας συνάντησης το μετοχών του διοικητικού συμβουλίου της Qualcomm για 48 ώρες πριν από την πραγματοποίησή της», ανέφερε η έκθεση.

Η Broadcom με τη σειρά της ανέφερε ότι: «Αυτή η κίνηση ήταν μια απεγνωσμένη πράξη της Qualcomm για να διακοπεί η ενδεχόμενη εξαγορά, θέλοντας έτσι να επηρεάσει και να εμποδίσει το διοικητικό συμβούλιο και τους μετόχους της να ψηφίσουν υπέρ αυτής της συμφωνίας».

Η CFIUS πιστεύει ότι η συμφωνία αυτή μπορεί να βλάψει τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Η συμφωνία Broadcom / Qualcomm έχει γίνει πρωτοσέλιδο αρκετές φορές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα. Για να καταλάβετε πως είχε εξελιχθεί η κατάσταση, η Broadcom προσέφερε στην Qualcomm μια συμφωνία εξαγοράς αξίας 103 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Qualcomm απέρριψε αυτό το ποσό, λέγοντας ότι η τιμή ήταν αρκετά κάτω από την πραγματική αξία της εταιρείας. Ωστόσο έπειτα η προσφορά αυξήθηκε, όμως και πάλι υπήρξαν διάφορες προφάσεις για να μπλοκαριστεί αυτή η τιτάνια συμφωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας