ΑρχικήΨυχαγωγίαΜοντέρνα Βιέννη: Μητρόπολη αισθητικής και ιδεών

Μοντέρνα Βιέννη: Μητρόπολη αισθητικής και ιδεών

Κοιτώντας για λίγο πίσω από την αυτοκρατορική αμφίεση της Βιέννης ανακαλύπτεις μια μικρή μητρόπολη ιδεών, τάσεων και νεανικής κουλτούρας.

Πέρα από τα ανάκτορα και την πριγκίπισσα Σίσι, η Βιέννη σου δίνει εκατοντάδες λόγους για να την επισκεφθείς. Oπως τα cafe της. Το Cafe Leopold, μάλιστα, μοιάζει παλιό και νέο ταυτόχρονα.

Έχει έναν πολυέλαιο που θυμίζει UFO και αρχιτεκτονική που σύμφωνα με τους κριτικούς αποτελεί μια μεταμοντέρνα εκδοχή των βιεννέζικων εξπρεσιονιστικών πινάκων που εκτίθενται στο Μουσείο Leopold μέρος του οποίου αποτελεί και το cafe.

Υστερα από έναν kaffee melange και ένα τσιγάρο (η Βιέννη είναι ένα από τα τελευταία οχυρά των καπνιστών στην Ευρώπη) έχουμε όση ενέργεια χρειάζεται για να εξερευνήσουμε το Museums Quartier, τη συνοικία των μουσείων, 60.000 τ.μ. Εδώ, εκτός από το Leopold όπου βλέπουμε Schiele και Klimt υπάρχει και το MUMOC (Moυσείο Μοντέρνας Τέχνης) και το Quartier 21, χώρος παραγωγής και κατανάλωσης ηλεκτρονικής μουσικής, video art, digital art, και μόδας.

Kαι το tour στη μοντέρνα Βιέννη συνεχίζεται. Με γεύμα στο Schon Schon που είναι εστιατόριο, μπουτίκ, cafe, cocktail bar και κομμωτήριο ταυτόχρονα. Στην ίδια περιοχή, στο 7ο διαμέρισμα, 30 ιδιαίτερα καταστήματα design και μόδας έχουν συσπειρωθεί κάτω από την επωνυμία 7tm.

Το ταξίδι μας με την Αustrian Airlines είχε αφορμή τον χειμερινό τουρισμό! όμως συμπληρώθηκε και από άλλες απολαύσεις. Όπως η διαμονή στο The Imperial Riding School, A Renaissance Hotel ιστορικό και classy, τα ισπανικά tapas στο εστιατόριο Do & Co Albertina με τη 1970s αισθητική, oι πίνακες του Klimt και οι επαναστατικές αισθητικά αφίσες αρ νουβό για την έκθεση Kunstschau 1908, στο Βelvedere.

Επιπρόσθετα, δεν πρέπει να ξεχάσετε ότι η Βιέννη είναι ένα ξεχωριστό μέρος που μπορείς να συνδυάσεις παράλληλα πολλές δραστηριότητες, ακόμη κι αν χιονίζει μανιωδώς, εν τούτοις σας διαβεβαιώνω πως δεν πρόκειται να συσσωρευτεί ποτέ πάνω από 10 πόντους χιόνι στο δρόμο, διότι η κρατική αυστριακή μηχανή φροντίζει οι δρόμοι να είναι καθαροί και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες με που έχει έντονο το στοιχείο του χιονιά.

Φυσικά, από την άλλη πλευρά καταλαβαίνετε πως όταν μιλάμε για χιόνι, εννοείται πως θα έχει πάρα πολύ κρύο, επομένως φροντίστε να ντυθείτε πολύ καλά για να μην αρρωστήσετε και τελικά περάσετε τις διακοπές σας στο νοσοκομείο. Μία καλή λύση για ετούτο το πρόβλημα είναι τα ισοθερμικά μπλουζάκια και κολάν τα οποία θα τα φοράτε από μέσα, και δεν θα αντιλαμβάνονται οι συνάνθρωποι σας, εφόσον είναι στενά και κολλητά.

Τώρα όσον αφορά την νυχτερινή Βιέννη, οφείλω να ομολογήσω πως πρόκειται για κάτι διαφορετικό που δεν έχει καμία σχέση με τα ελληνικά δεδομένα, οπότε εάν είσαστε νυχτερινοί τύποι και σας αρέσει να κάνετε clubbing, τότε μάλλον θα απογοητευτείτε, γιατί δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, παρά μόνο το Σαββατοκύριακο, διότι τις καθημερινές εκεί ο κόσμος δουλεύει και δεν ενδιαφέρεται να ψυχαγωγηθεί όπως εμείς οι Έλληνες, που επτά ημέρες την εβδομάδα διασκεδάζουμε.

Όμως την ημέρα σας πληροφορώ πως δεν πρόκειται να πλήξετε με τίποτα, διότι υπάρχουν άπειροι προορισμοί εντός της πόλης που εάν αφιερώσετε από 10 λεπτά στον κάθε ένα τότε θα χρειαστείτε αρκετές εβδομάδες για να ολοκληρώσετε την ξενάγηση σας στην Βιέννη, αλλά παράλληλα σημαίνει πως θα χρειαστείτε αρκετά χρήματα εάν επιθυμείτε να επισκεφτείτε τόσα πολλά τουριστικά αξιοθέατα.

Διαβάστε επίσης: Βιέννη, πληροφορίες και χρήσιμα στοιχεία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166