Μουσικά όργανα ως εφαρμογές στο iPhone. Διασκεδάστε στο τέρμα

Μουσικά όργανα ως εφαρμογές στο iPhone. Διασκεδάστε στο τέρμα

Παρόλο που μας εγκαταλείπει σιγά-σιγά το καλοκαίρι, εντούτοις η διάθεση δεν παύει να βρίσκεται στα ύψη, πράγμα που σημαίνει πως είναι η κατάλληλη ώρα να προμηθευτείτε μερικά από τα πιο παράξενα, αλλά και διασκεδαστικά μουσικά όργανα που μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και να τα παίξετε στο αγαπημένο σας iPhone!

Στην ουσία το μόνο που χρειάζεστε είναι το κινητό τηλέφωνο σας και κάποια ακουστικά. Τώρα το μέρος που θα καθίσετε για να επιδοθείτε στο παίξιμο μουσικών οργάνων, ποικίλει. Μπορεί να είναι μια παραλία μετά απο ανελέητες βουτιές… ή ένα απόμακρο σημείο σε ενα όμορφο βουνό.

Το καλό με αυτές τις εφαρμογές είναι ότι οι περισσότερες δεν απαιτούν καμία μα καμία γνώση μουσικής. Μόνο λίγο μυαλό και αρκετή φαντασία. Τώρα βέβαια αν γνωρίζετε μουσική θεωρία, η εμπειρία με αυτά τα μουσικά όργανα εκτοξεύεται αρκετά μέτρα ψηλά!

Πίνακας περιεχομένων

Ocarina by Smule

Αυτή ήταν η πρώτη πρώτη εφαρμογή που είχα αγοράσει για το iphone και πραγματικά είχα ενθουσιαστεί με το αποτέλεσμα.

Δύσκολη στο παίξιμο, πάντως, μιας και υπάρχει θέμα με το όργανο αυτό: πρέπει να γνωρίζεις να παίζεις κάποιο πνευστό αλλιώς δεν θα βγάλεις κάποιο ηχητικό αποτέλεσμα της προκοπής.

Βέβαια η εταιρία smule φρόντισε να μας βοηθήσει όσο γίνεται περισσότερο στο θέμα της μάθησης αυτού του οργάνου. Μέσα στην ιστοσελίδα της εταιρίας θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για να μάθετε μέσα σε λίγο καιρό να παίζετε οκαρίνα, και να φτάσετε μέχρι το σημείο να είστε ικανοί να παίξετε… αυτό.

Ο τρόπος χρήσης του προγράμματος είναι αρκετά εύκολος αλλά εντυπωσιακός! Με τα χέρια σου “βουλώνεις” τις τρύπες που βλέπεις στην οθόνη ακουμπώντας τις και φυσάς απο μια μικρή απόσταση. Το iPhone σου αναλαμβάνει να συνδυάσει τη ταχύτητα του φυσήματος με τις τρύπες που έχεις πατήσει και παράγει τη μελωδία. Δες το σε πράξη εδώ:

Δηλαδή τι άλλο μπορεί να θέλει ένας superstar μουσικός (εσύ δηλαδή) που ετοιμάζεται να βγει στην πίστα για να τραγουδήσει ένα κομμάτι του, διψώντας για δόξα και αναγνώριση της ιδιοφυΐαςτου; Κατευθείαν ο κόσμος απο κάτω ενθουσιάζεται και εσύ, ο μουσικός… γαμιέσαι στο τάλαρο.

Επίσης η εταιρία μας βοηθάει δίνοντας μας και κάποιες παρτιτούρες για να μάθουμε γνωστά τραγούδια όπως το Twinkle Twinkle Litte Star, το We are the World του Michael Jackson αλλα και το Kill With Power των Manowar.

iHolophone

Η εισαγωγή τα λέει όλα. Ένα φουτουριστικό μουσικό όργανο που λειτουργεί ακουμπώντας συγκεκριμένα σημεία επάνω στο iPhone. Ένα synthesizer αλλα και sequencer για όλα τα γούστα και τις περιστάσεις. Συνιστάται απο την εταιρία για εκπλήξεις γενεθλίων, ρομαντικές νύχτες αλλα και για μουσικές προτάσεις γάμου. Μην διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε για για την δικιά σας περίπτωση. Δεν θα χάσετε…

Παρεμπιπτόντως, εκτός απο την κανονική έκδοση, μπορείτε να βρείτε και την free έκδοση “Birthday Edition”.

Bloom

Απο τα ποιο όμορφα app που έχουν δημιουργηθεί για το iPhone! Θα το ερωτευτείτε “με τη μία” που λένε. Κάποιους τους έχει πάρει γλυκά ο ύπνος με την μαγευτική μουσική του και κάποιους τους έχει χαρίσει άπειρες ώρες αυτοσχεδιασμού σε συνδυασμό με άλλα μουσικά όργανα.

Δημιουργήθηκε απο τον “ατμοσφαιρικό” μουσικό Brian Eno και τον Peter Chilvers και η λειτουργία του βασίζεται στη παρακάτω ιδέα: κάθε σημείο στην οθόνη του iPhone σου μεταφράζεται σε ήχο, ανάλογα με το ύψος και το πλάτος του σημείου (κάτι σαν να μεταφράζεται η οθόνη σου σε “ηχητικές συντεταγμένες”).

Κάθε νότα που παράγεται από το άγγιγμα σου, επαναλαμβάνεται σε ορισμένα ή τυχαία χρονικά διαστήματα. Οπότε με λίγα λόγια , αφού έχεις ακουμπήσει ένα σημείο στο πρόγραμμα, αυτό βγάζει ήχο ανάλογο του σημείου επαφής και του δίνει κάποια επανάληψη μέχρι ο ήχος να σβήσει.

Kατά την προσωπική μου άποψη είναι εντυπωσιακό και… είναι ένα από τα all time favorites που δε λείπει ποτέ από το Smartphone, αφού περνάω ευχάριστες στιγμές μαζί του.

BeatMaker 3

Η εταιρία Intua πραγματικά ασχολήθηκε όσο γινόταν περισσότερο με αυτό το πρόγραμμα, που στην ουσία είναι ένα πλήρες sequencer και ένα δυνατό εργαλείο για τον μουσικό.

Μπορείς να μεταφέρεις loops που έχεις γράψει στον υπολογιστή σου, να τα παίξεις live, να τα παραμορφώσεις, να γράψεις ένα κομμάτι απο την αρχή, να το ηχογραφήσεις αλλά και να το κάνεις export/import πίσω στον υπολογιστή σου.

Βέβαια δεν είναι τόσο εύκολο στην χρήση όσο το Bloom, αλλά με λίγο ψάξιμο και λίγη εξοικείωση μπορεί να σας βοηθήσει να περάσετε (τουλάχιστον) δημιουργικά το χρόνο σας.

iBand

Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα της Apple ως μουσικά όργανα για να δημιουργήσουν τα δικά τους τραγούδια, και φυσικά κάτι τέτοιο αντικειμενικά προκαλεί εντύπωση, άσχετα αν τα μουσικά κομμάτια τους δεν θεωρούνται αριστουργήματα. Ωστόσο όσο προκατειλημμένος και αν είσαι απέναντι σε τούτη την κίνηση, δεν παύει να θεωρείται πρωτοποριακή για τα δεδομένα της εποχής μας.