Μπαταρίες για το ανθρώπινο σώμα

Μπαταρίες για το ανθρώπινο σώμα

Δυστυχώς για κάποιους ανθρώπους, η φράση που χρησιμοποιούμε μεταφορικά σχετικά με τις μπαταρίες μας που θέλουν γέμισμα, είναι πραγματικότητα. Πολλές είναι οι περιπτώσεις, που συνάνθρωποι μας έχουν στο σώμα τους μπαταρίες που τροφοδοτούν συσκευές υπεύθυνες για ζωτικές λειτουργίες του σώματος.

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί στις περιπτώσεις αυτές, είναι το μέγεθος των μπαταριών αλλά ακόμα και οι επιπτώσεις στην υγεία του ασθενή. Δεν είναι απλό πράγμα να τοποθετήσεις μια μπαταρία στο σώμα ενός ανθρώπου και να παραμείνει εκεί για αρκετό διάστημα. Μετά από λίγο καιρό οι μπαταρίες μπορεί να διαβρωθούν και να προκαλέσουν διάφορες μολύνσεις.

Λύση στο πρόβλημα αυτό ήρθε να δώσει μια πρόσφατη εφεύρεση του John Rogers από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Ο John Rogers κατασκεύασε μια μπαταρία με άνοδο από φύλλο μαγνησίου, ενώ η κάθοδος μπορεί να είναι είτε σίδηρος, βολφράμιο, μολυβδαίνιο. Ο ηλεκτρολύτης της μπαταρίας αποτελείται από ένα αλατούχο φωσφορικό ρυθμιστικό διάλυμα και το όλο πράγμα είναι συσκευασμένο σε ένα βιοαποικοδομήσιμο πολυμερές κέλυφος. Αυτό με πιο απλά λόγια σημαίνει, πως η μπαταρία μετά από κάποιο διάστημα, μπορεί απλά να διαλυθεί από τον ίδιο τον οργανισμό χωρίς ζημιές ή μολύνσεις.

Στη παρούσα φάση η μπαταρία μπορεί να παράγει 2.4 μιλιαμπέρ σταθερού ρεύματος για περίπου μια μέρα. Στο σύντομο μέλλον ο Rogers εκτιμά πως η μπαταρία θα μπορεί να κατασκευαστεί σε κλίμακα μικρότερη, περίπου στο 1/4 του αρχικού της μεγέθους μα δίχως να θυσιάσει το φορτίο που μπορεί να παράγει.

Εκτός από το χώρο της ιατρικής τέτοιου είδους μπαταρίες θα μπορούσαν να βρουν εφαρμογή σε πολλούς τομείς. Κυρίως θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις σημερινές μπαταρίες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για το περιβάλλον και η ανακύκλωση τους δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Για παράδειγμα τέτοιες μπαταρίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να τροφοδοτήσουν αισθητήρες στους ωκεανούς, με σκοπό να γίνουν μετρήσεις σχετικά με τη μόλυνση των υδάτων. Όταν οι επιστήμονες πάρουν τις μετρήσεις, οι μπαταρίες απλά θα διαλυθούν στο νερό χωρίς πρόβλημα.

Προηγούμενο άρθροBajaj Dominar 400
Επόμενο άρθροΤι είναι τα Video Vines
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας