Τι είναι τα Video Vines

Τι είναι τα Video Vines

Λίγο ή πολύ όλοι θα έχετε ακούσει ή θα έχετε δει στα κοινωνικά δίκτυα video Vines! Τι είναι όμως και από που ξεκίνησε;

Όπως το λέει και η φράση ! Είναι video μικρής διάρκειας, συνήθως 5-10 δευτερόλεπτα. Αρχικά ξεκίνησαν να δημιουργούνται κάνοντας χρήση μια εφαρμογής στο κινητό που σου επέτρεπε να βγάλεις video για λίγα δευτερόλεπτα, να κάνεις παύση και αμέσως να τα συνεχίσεις. Στη συνέχεια είχες τη δυνατότητα να τα μοιραστείς με τους φίλους σου στο Twitter.

Ένας από τους κυριότερους λόγους που τα Vines έγιναν τόσο γνωστά και εξαπλώθηκαν με πολύ μεγάλο ρυθμό, είναι η μικρή τους διάρκεια, το μικρό τους μέγεθος που τα καθιστά εύκολα διαμοιράσιμο υλικό στο internet αλλά και το σκηνοθετικό τους στυλ! Ένα video συνήθως προσπαθεί να μας πει μια ιστορία, εδώ κόβονται οι σάλτσες και μας παρουσιάζεται το περιεχόμενο, συνήθως κάποιο αστείο, μέσα σε πολύ λίγα δευτερόλεπτα!

Στη συνέχεια φυσικά τα Vines εξαπλώθηκαν εκτός Twitter και έκαναν την εμφάνισή σου και στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Σε αρκετές περιπτώσεις η διάρκειά τους αυξήθηκε αλλά όχι σε πολύ μεγάλο βαθμό. Λόγω του περιεχομένου και του σκηνοθετικού στυλ που τα διακρίνει, έχει πλέον καθιερωθεί να αποκαλούνται Vines τα περισσότερα μικρά βίντεο διάρκειας δευτερολέπτων.

Σκηνή πρώτη ο πρωταγωνιστής, σκηνή δεύτερη ο πρωταγωνιστείς εμπλέκεται σε κάποιο συμβάν! Γκάφες, τούμπες, αστείες γκριμάτσες με πρωταγωνιστές γατιά, σκυλιά, γατιά, ανθρώπους και χιονάνθρωπους! Ότι θέλετε περιλαμβάνεται στο menu!

Μπορεί ο οποιοδήποτε να δημιουργήσει τα δικά του Vines κατεβάζοντας την αντίστοιχη εφαρμογή για το κινητό του:

  • Για Android
  • Για iPhone / iPad
  • Για Windows Phone

Μια σελίδα που συχνά ανεβάζει τέτοιου είδους Videos στο Facebook είναι το Best Vines.

Ωστόσο, σε τούτο το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι πλέον η πλατφόρμα του tiktok.com και του Instagram.com παρέχουν την δυνατότητα στους χρήστες να ανεβάζουν τέτοιου είδους σύντομα βίντεο, με τη μόνη ειδοποιό διαφορά ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα το οπτικοακουστικό υλικό να είναι μερικών δευτερολέπτων, αλλά και λίγο παραπάνω σε χρονική διάρκεια.

Προηγούμενο άρθροΜπαταρίες για το ανθρώπινο σώμα
Επόμενο άρθροΤι σημαίνει NFC. Αναλυτική εξήγηση
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας