Μύες για ρομπότ λειτουργούν και θεραπεύονται όπως και οι ανθρώπινοι

Μύες για ρομπότ λειτουργούν και θεραπεύονται όπως και οι ανθρώπινοι

Μύες για ρομπότ λειτουργούν και θεραπεύονται όπως και οι ανθρώπινοι.

Οι επιστήμονες του University of Colorado Boulder ανέπτυξαν συσκευές που μπορούν να κατασκευάσουν ένα ευρύ φάσμα υλικών χαμηλού κόστους και είναι ικανά να παρουσιάζουν αυτοαισθησία στις κινήσεις τους.

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει μυς για ανθρωποειδείς ρομπότ που είναι ευαίσθητοι στις κινήσεις τους και έχουν την ιδιότητα επιδιορθώνονται σε περίπτωση ηλεκτρικής βλάβης , το οποίο θεωρείται πραγματικά ένα σπουδαίο επίτευγμα στη μαλακή ρομποτική.

Τα μαλακά ρομπότ έχουν τεράστιες δυνατότητες για μελλοντικές εφαρμογές, καθώς προσαρμόζονται σε δυναμικά περιβάλλοντα και είναι κατάλληλα για να αλληλεπιδρούν στενά με τους ανθρώπους. Οι μαλακές συσκευές μπορούν να εκτελούν μια ποικιλία εργασιών.

Μια κεντρική πρόκληση σε αυτό το τεχνολογικό τομέα είναι η μαλακή ρομποτική, διότι είναι ικανή να δημιουργήσει ρομπότ με τεχνητούς μυς που μπορούν να προσομοιάζουν την ανθρώπινη ευελιξία και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η ερευνητική ομάδα του Keplinger στη Σχολή Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του CU, έχει αναπτύξει μια νέα κατηγορία ηλεκτρικών ενεργοποιητών, ικανών να μιμηθούν την επέκταση και τη συστολή των φυσικών μυών του ανθρώπου.

Αυτές οι συσκευές, οι οποίες μπορούν να κατασκευαστούν από ένα ευρύ φάσμα υλικών χαμηλού κόστους, είναι σε θέση να δείξουν αυτοαισθησία σχετικά με τις κινήσεις τους και να θεραπευτούν σε περίπτωση ηλεκτρικής βλάβης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας