ΑρχικήΟχήματαΜυστικό φουτουριστικό αεροσκάφος της Κίνας έχει σχεδιαστεί για οριζόντια προσγείωση

Μυστικό φουτουριστικό αεροσκάφος της Κίνας έχει σχεδιαστεί για οριζόντια προσγείωση

Μυστικό φουτουριστικό αεροσκάφος της Κίνας έχει σχεδιαστεί για οριζόντια προσγείωση χωρίς πυραύλους και θα μπορούσε να μπει σε πλήρη λειτουργία μέχρι το 2020.

Η Κίνα φαίνεται να αναπτύσσει ένα νέο είδος διαστημικού οχήματος μέσω του Διαστημικού Οργανισμού της Κίνας σκοπεύοντας να το καταστήσει ως ένα αόρατο υπερόπλο που θα μπει σε ισχύ έως το 2020. Η China Aerospace Science and Technology Corporation (CASTC) φημολογείται ότι εργάζεται για την ανάπτυξη ενός τέτοιου αεροπλάνου για πάνω από μία δεκαετία.

Πλέον, η Κίνα θα μπορούσε να είναι η πρώτη χώρα κοντά στην επίτευξη ενός πλήρως λειτουργικού και νέου τύπου διαστημικού οχήματος που θα έχει και στρατιωτική επιχειρησιακή ικανότητα. Τοπικές αναφορές που επικαλούνται την πρόσφατη ανακοίνωση της διαστημικής αντιπροσωπείας της Κίνας ισχυρίζονται ότι το φουτουριστικό αεροπλάνο έχει σχεδιαστεί για να προσγειωθεί και να απογειωθεί οριζοντίως από ένα στενό αεροδιάδρομο πριν απομακρυνθεί σε τροχιακό χώρο.

Ο ερευνητής του CASTC, Chen Hongbo, δήλωσε ότι το διαστημικό σκάφος θα πετάει στον ουρανό σαν τυπικό αεροσκάφος, όμως θα διαθέτει επιπλέον λειτουργίες που δεν έχουν τα συμβατικά μέσα”. Το διαστημικό σκάφος έχει σχεδιαστεί για να μετατοπίζεται σε πρόωση Ramjet μετά την απογείωση, προτού να ενεργοποιήσει τελικά τους κινητήρες πυραύλων καθώς αφήνει την ατμόσφαιρα της Γης και εισέρχεται στο διάστημα.

Τον Ιούνιο, ο αντιπρόεδρος CASTC, ο Liu Shiquan δήλωσε ότι ο διαστημικός οργανισμός ανέπτυξε τα δικά του “επαναχρησιμοποιήσιμα διαστημικά οχήματα από τη γη σε τροχιά που μπορούν να απογειώνονται και να προσγειώνονται οριζόντια”. Ο Shiquan επίσης ανέφερε ότι ο διαστημικός οργανισμός είχε ήδη ολοκληρώσει αρκετές δοκιμές εδάφους.

Σύμφωνα με τον Chen, το επαναχρησιμοποιούμενο διάστημα θα είναι επίσης πιο εύκολο να διατηρήσει και να βελτιώσει τη συχνότητα των εκτοξεύσεων με χαμηλότερο κόστος από τα τρέχοντα διαστημόπλοια.

Σε περίπτωση που η Κίνα είναι επιτυχής στην εκτόξευση του επαναχρησιμοποιήσιμου διαστημικού σκάφους, θα μπορούσε να είναι ο πρώτος που θα ξεκινήσει ένα διαστημικό σκάφος χωρίς να εξαρτάται από έναν πυραύλο. Εάν είναι επιτυχής, το διαστημικό σκάφος θα είναι επίσης το πρώτο φτερωτό όχημα που θα εισέλθει στον τροχιακό χώρο στο διάστημα.

Η προγραμματισμένη εκτόξευση του αεροπλάνου της Κίνας είναι σύμφωνη με τα φιλόδοξα σχέδια του έθνους να ενισχύσει την παρουσία της στο διάστημα. Το Πεκίνο έχει ήδη επισημάνει ότι σκοπεύει να κατασκευάσει έναν διαστημικό σταθμό που περιστρέφεται γύρω από τη Γη από τις αρχές της δεκαετίας του 2020. Η Κίνα θέλει επίσης να ξεκινήσει μια σεληνιακή αποστολή το επόμενο έτος και πιστεύεται ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) για να συνεργαστεί για την οικοδόμηση ενός χωριού στη Σελήνη.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166