Να τα χιλιάσεις! Μια από τις πιο διαδεδομένες ευχές

Να τα χιλιάσεις! Μια από τις πιο διαδεδομένες ευχές

Η ευχή αυτή αποτελεί μια από τις πλέον διαδεδομένες και παράλληλα ψεύτικες ευχές που όλοι μας έχουμε δώσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας σε κάποιον εορτάζοντα! Ψεύτικη τη θεωρώ υπό την έννοια πως παρόλο που βγαίνει από την καρδιά μας και να την εννοούμε, ταυτόχρονα ξέρουμε πως είναι ανέφικτη. Οι επιστήμονες παρόλα αυτά δεν αστειεύονται καθόλου και επιδιώκουν να κάνουν το αδύνατο, δυνατό! Εντάξει το 1000 ενδεχομένως έχει μια κάποια υπερβολή, αλλά μέχρι τα 200 πιστεύουν πως μπορούν να μας τα εξασφαλίσουν! Οπότε η νέα ευχή θα είναι ”Να τα εκατοστήσεις εις διπλούν”!

Αν μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς θα το κάναμε. Αν είχαμε τη δύναμη να επιβραδύνουμε τη γήρανση μας, επίσης θα τη χρησιμοποιούσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη! Αμερικάνοι και Αυστραλοί επιστήμονες, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Harvard και της Νέας Νότιας Ουαλίας έχουν ήδη ξεκινήσει κάποιες δοκιμές, χρησιμοποιώντας ποντίκια ως πειραματόζωα. Για μια βδομάδα χορηγούνταν μια χημική ουσία σε ποντίκια ηλικίας δύο ετών. Η δράση τους υποτίθεται πως αντιστρέφει πλήρως την διαδικασία γήρανσης των μυών. Ο δείκτης γήρανσης των ποντικιών επέστρεψε στα επίπεδα ηλικίας έξι μηνών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό ισοδυναμεί με το να καταφέρει ένας 60χρονος να ξανανιώσει σαν 20χρονος! Ενδέχεται από τη νέα χρονιά να μπορέσει και ο άνθρωπος να αποτελέσει πειραματόζωο στην έρευνα αντιγήρανσης.

Κέντρο της έρευνας αποτελούν τα μιτοχόνδρια, ένα οργανίδιο των κυττάρων που παράγει ενέργεια. Αιτία της γήρανσης αποτελεί η σχέση των μιτοχονδρίων με τον πυρήνα του κυττάρου που όσο περνούν τα χρόνια εξασθενεί. Οι ερευνητές προσέθεσαν μια ουσία στον οργανισμό των ποντικιών, η οποία λειτούργησε επιτυχώς στην αντιστροφή της διαδικασίας γήρανσης. Παρά τα όσα βάζει ο άνθρωπος στο νου του και παρά τη ματαιοδοξία όλων μας η οποία θα μας οδηγούσε να πουλήσουμε την ψυχή μας μέχρι και στον διάολο προκειμένου να παραμείνει τσίτα το δέρμα μας, ο στόχος του πειράματος δεν είναι να παγώσει το χρόνο. Βασικό μέλημα των επιστημόνων είναι να μειωθεί η εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας στις προχωρημένες ηλικίες ή ακόμη και να θεραπεύονται ανίατες ασθένειες που μαστίζουν την τρίτη ηλικία όπως η άνοια & ο διαβήτης τύπου 2.

Απορία θα μου προξενούσε πάντως όποιος στις μέρες μας θα ήθελε να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του, ιδίως όταν η ίδια του η χώρα τον ωθεί στο να μισήσει το προνόμιο του να είσαι ζωντανός…

Προηγούμενο άρθροΔιαθλαστικές Εγχειρήσεις με Laser
Επόμενο άρθροΆγια νύχτα, σε προσμένω…
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας