ΑρχικήΕπιστήμηNasa Europa mission: Ο οργανισμός επιδιώκει να ισορροπήσει τους ερευνητικούς στόχους και...

Nasa Europa mission: Ο οργανισμός επιδιώκει να ισορροπήσει τους ερευνητικούς στόχους και το κόστος.

Nasa Europa mission: Ο οργανισμός επιδιώκει να ισορροπήσει τους ερευνητικούς στόχους και το κόστος.

Η αποστολή της Nasa στο φεγγάρι του Δία του Europa μπορεί να περιέχει λιγότερα επιστημονικά μέσα επί του σκάφους λόγω ανησυχιών σχετικά με το κόστος.

Έχει υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον για την Ευρώπη ως ένα από τα μέρη για να κυνηγήσουν την εξωγήινη ζωή αφού η Νάσα ανακάλυψε εκτάσεις υδρατμών στην επιφάνεια της.

Μετά από μια συνάντηση της Ομάδας Αξιολόγησης Εξωτερικών Πλανητών (OPAG) στις αρχές του μήνα, αναφέρθηκε ότι ο σχεδιασμός της αποστολής επιβατών βρίσκεται ακόμη υπό αξιολόγηση και ότι πρέπει να υπάρξει ισορροπία μεταξύ κόστους και έρευνας.

Μετά από αυτό, οι εκκλήσεις για επιστημονικά μέσα έχουν προφανώς αναβληθεί, αναφέρει το space.com .

Ο Curt Niebur, επιστημονικός υπεύθυνος στο πλανητικό τμήμα επιστήμης στην έδρα της Nasa, δήλωσε: “Ως αποτέλεσμα αυτής της ανασκόπησης της ιδέας της αποστολής, αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι ουσιαστικά να συνεχίσουμε να διερευνάμε τις διαφορετικές επιλογές που έχουμε για μια αποστολή προσγείωσης στο φεγγάρι που ονομάζεται Ευρώπη”

“Θέλουμε να συνεχίσουμε να εξισορροπήσουμε τις καταστάσεις μεταξύ κινδύνου, κόστους και επιστήμης”, πρόσθεσε.

Η αποστολή αυτή τη στιγμή αναμένεται να ξεκινήσει “το αργότερο” το 2025, δηλαδή θα φτάσει στο σύστημα του Δία περίπου το 2030, και να πατήσει στο Europa μέχρι το 2031.

Όπως και τα περισσότερα μεγάλα διαστημικά σκάφη που αποστέλλονται μέχρι τώρα στο εξωτερικό ηλιακό σύστημα, αναφέρεται ότι η Nasa πρέπει να ασχοληθεί με την εξισορρόπηση των οργάνων με προωθητικό ή καύσιμο. Η προσγείωση Europa υπολογίζεται ότι έχει βάρος 16,6 τόνων.

Η Nasa δημιούργησε μια επιστημονική ομάδα καθορισμού (SDT) νωρίτερα φέτος για να καταλάβει τους στόχους αυτής της αποστολής. Η SDT έπρεπε να εργαστεί με 42,5 κιλά καταλύματος ωφέλιμου φορτίου και να δημιουργήσει στόχους που θα μπορούσαν να επιτευχθούν μέσα σε μια σουίτα πέντε δωματίων, σημειώνει η έκθεση. Ένας άλλος περιορισμός που αντιμετωπίζει η ομάδα είναι η περιορισμένη, 20 ημερών εφεδρική μπαταρία και τα όργανα θα πρέπει να λειτουργήσουν εντός αυτού του μικρού χρονικού ορίου.

Ενώ η έκθεση που συντάχθηκε από την SDT ήταν ένα καλό μέρος για να ξεκινήσει, ο Niebur δήλωσε ότι “η ολοκλήρωση όλων των στοιχείων στην έκθεση SDT είναι μια πολύ δαπανηρή αποστολή. Αυτό που θα θέλαμε να δούμε είναι μερικές λιγότερο δαπανηρές επιλογές”.

“Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν μπορείτε να κάνετε ουσιαστικές μειώσεις του κόστους και να διατηρήσετε την πλήρη επιστημονική επιστροφή αυτής της αποστολής”, είπε.

Κατέστησε σαφές ότι η Nasa είναι πρόθυμη να θυσιάσει κάποια επιστημονικά πράγματα υπέρ του κόστους. “Εάν θέλετε πραγματικά να δείτε μια πιο εξορθολογισμένη έννοια αποστολής, θα πρέπει να είστε πρόθυμοι να εγκαταλείψετε απαραίτητα σημεία.”.

Ενώ δεν υπάρχει καμιά πραγματική εκτίμηση σχετικά με το θέμα που να δημοσιεύθηκε από τη NASA ή το OPAG, το πραγματικό κόστος μιας αποστολής επιβατών αναμένεται να φτάσει σε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το space.com . Η έκθεση συνεχίζει να λέει ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Nasa δεν έχει ακόμη εκδώσει ανακοίνωση.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166