ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesNASCAR Racing 2002 Season (video game)

NASCAR Racing 2002 Season (video game)

  • Είδος: Racing
  • Εκδότης: Sierra Entertainment
  • Προγραμματίστρια εταιρεία: Papyrus Design Group
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14 Φεβρουαρίου 2002
  • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Microsoft Windows, Mac
  • Mode: Single player, Multiplayer

Υψηλές ‘κυκλικές’ ταχύτητες…

Οι αγώνες αυτοκινήτων Nascar είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στην Αμερική και ένα από τα πιο μη διαδεδομένα στην Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα. Πρόκειται για τους αγώνες αυτοκινήτων σε μεγάλες οβάλ πίστες με υψηλές ταχύτητες. Το ‘NASCAR Racing 2002 Season’ με παραγωγό την Papyrus και εκδότη την Sierra εξομοιώνει την αγωνιστική περίοδο 2002, περιλαμβάνοντας όλα τα αυτοκίνητα, τους οδηγούς, τις πίστες και τους χορηγούς του φαντεζί αγωνίσματος.

Η ταχύτητα, τα όμορφα αμάξια και οι συναρπαστικές συγκρούσεις (που αρκετές φορές έχουν αποβεί μοιραίες) είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Nascar, αφού οι οβάλ πίστες δεν επιτρέπουν κάτι πιο ενδιαφέρον και είναι ο λόγος που το παρακολουθούν μόνο οι Αμερικάνοι…

Πίνακας περιεχομένων

Gameplay

Το ‘NASCAR Racing 2002 Season’ είναι ένα παιχνίδι που απευθύνεται τόσο στους αρχάριους παίκτες, όσο και στους πιο έμπειρους. Οι παίκτες έχουν την δυνατότητα να ξεκινήσουν το παιχνίδι από το ευκολότερο επίπεδο και σταδιακά να προσθέτουν από την ποικιλία των παραμέτρων, χαρακτηριστικά που θα κάνουν τους αγώνες δυσκολότερους και πιο ρεαλιστικούς.

Οι παράμετροι δυσκολίας δεν κυμαίνονται μόνο στα τεχνικά θέματα του αυτοκινήτου αλλά και στους κανόνες του αγωνίσματος. Για όσους δεν τους γνωρίζουν (οι περισσότεροι δηλαδή) επιλέγοντας το Driving Lessons στο κεντρικό μενού μπορούν να μάθουν τα πάντα γύρω από το Nascar (κανόνες, τακτικές, ποινές κτλ.) παρακολουθώντας τα βίντεο.

Πριν το αγώνα, αφού διαλέξετε το αμάξι σας, μπορείτε να επιλέξετε από δύο τύπους αγώνων, arcade ή simulation. Στο arcade η οδήγηση είναι πολύ πιο εύκολη με λιγότερο ανταγωνισμό, ενώ στο simulation θα χρειαστείτε λίγες ώρες οδήγησης παραπάνω για να μπορέσετε να κρατήσετε τα 750 άλογα του αμαξιού σας στο δρόμο (χωρίς να κάνετε πιρουέτες…).

Ο ρεαλισμός είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, τα οχήματα είναι κολλημένα στην άσφαλτο δίνοντας πλήρως την αίσθηση της ταχύτητας και του βάρους τους στις στροφές, ενώ το γλίστρημα στο δρόμο μετά από μια σύγκρουση είναι αρκετά εντυπωσιακό. Εφόσον έχετε το damage στο ρεαλιστικό επίπεδο, μετά από κάποια σύγκρουση θα χρειαστεί να κάνετε ένα pit stop και άμα η σύγκρουση είναι σφοδρή μπορεί και να εγκαταλείψετε τον αγώνα.

Οι πίστες, 23 στον αριθμό, αν και οπτικά είναι όλες ίδιες, πολλές έχουν διαφορές στις γωνίες των στοφών, σπάζοντας την μονοτονία (της μονοτονίας). Η τεχνητή νοημοσύνη των αντίπαλων οδηγών είναι αρκετά υψηλή, ακόμα και στο εύκολο επίπεδο. Ιδίως στο simulation είναι αρκετά δύσκολο να προσπεράσετε τον αντίπαλο, χωρίς να προκαλέσετε κάποιο ατύχημα, που σημαίνει αρκετό χάσιμο χρόνου και κάποιες θέσεις.

Σε αυτό παίζει ρόλο και η τακτική που θα ακολουθήσετε (η καλύτερη είναι: υπομονή, κάποτε θα τους περάσουμε…) και η θέση κατάταξης που θα πάρετε στον προκριματικό γύρο (qualifying). Πρέπει να κοιτάτε συνεχώς τον καθρέφτη σας, για να αποφεύγετε τις συγκρούσεις με τους πίσω, και είναι προτιμότερο να παίρνετε συνεχώς μια δικιά σας γραμμή αγώνα (σε αυτό θα σας βοηθήσουν και τα μαθήματα στο Driving Lessons).

Γραφικά και ήχος

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά. Όμορφα σχεδιασμένες πίστες με ζωηρά χρώματα και λεπτομερές σχεδιασμένα αμάξια, συνθέτουν μια ωραία ατμόσφαιρα. Τα γραφικά εφέ θα μπορούσαν να είναι περισσότερα και καλύτερα, ιδίως στις συγκρούσεις, που περιορίζονται στο τσαλάκωμα του αμαξώματος και στις σπίθες όταν ακουμπάτε τον τοίχο.

Μπορείτε να επιλέξετε από τις τέσσερις διαφορετικές απόψεις για το όχημα, με την εξωτερική άποψη να είναι η πιο προσιτή, αφού έχετε καλύτερη ορατότητα. Έχετε την δυνατότητα να τροποποιήσετε γραφικά το όχημά σας, ζωγραφίζοντας ότι θέλετε πάνω, ενώ θα βρείτε έναν ολοκληρωμένο movie editor για τα replay των αγώνων. Στον τομέα του ήχου το αγώνισμα από μόνο του τον κάνει αναγκαστικά κουραστικό.

Αν και οι αλλαγές των ταχυτήτων, το τρίξιμο των ελαστικών όταν παίρνετε απότομα τις στροφές και ο κινητήρας, ακούγονται ρεαλιστικά, μετά από ένα σημείο θα κουραστείτε να τα ακούτε γιατί καταλήγει σε ένα συνεχόμενο βουητό. Κατά την διάρκεια του αγώνα θα ακούτε τις συμβουλές από την ομάδα σας. Στα μενού και μετά την λήξη του αγώνα ακούγεται μια μουσική σε ροκ στυλ, που είναι αδιάφορη έως κουραστική άμα την ακούτε για αρκετή ώρα.

Τελικά

Το ‘NASCAR Racing 2002 Season’ είναι από τους καλύτερους εξομοιωτές αγώνων αυτοκινήτων, που προτείνετε και στους arcade παίκτες, μόνο που το είδος του αγωνίσματος δεν το ευνοεί τόσο πολύ και είναι ένας από τους λόγους που δεν είναι αρκετά διαδεδομένο. Μετά από ένα σημείο γίνετε κουραστικό, τόσο ψυχικά όσο και για τα δάκτυλά σας. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το παιχνίδι κατεβάζοντας το demo του, μεγέθους 56MB από το Filecity.Και επειδή δεν είναι όλοι οι δρόμοι οβάλ, μην ξεχνάτε: DON’T DRINK & DRIVE…

Διάβασε επίσης: Motorola One 5G Ace

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166