Νέα μέθοδος καταπολέμησης της παχυσαρκίας για τους διαβητικούς

Νέα μέθοδος καταπολέμησης της παχυσαρκίας για τους διαβητικούς

Πιάτο που ελέγχει τη μερίδα φαγητού μπορεί να βοηθήσει άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 να χάσουν βάρος και να μειώσουν, έτσι, την εξάρτηση τους από τη φαρμακευτική αγωγή.

Καναδοί επιστήμονες, θέτοντας άτομα με διαβήτη τύπου 2 σε εξάμηνη ελεγχόμενη θερμιδομετρική δίαιτα μέσω του συγκεκριμένου πιάτου, βρήκαν ότι το 17% των ασθενών που ακολούθησε την καθορισμένη δίαιτα έχασε περισσότερο από 5% του βάρους του σώματός του, ενώ μόλις το 4,5% δεν είχε θετικά αποτελέσματα, όπως αναφέρει το BBC.

Στην πλειοψηφία τους οι ασθενείς του διαβήτη τύπου 2 είναι υπέρβαροι, ενώ οι γιατροί γνωρίζουν ότι η απώλεια βάρους θα μπορούσε να βοηθήσει εξαιρετικά στην βελτίωση της πάθησης. Ωστόσο, αρκετοί ασθενείς βρίσκουν δύσκολο το να ακολουθήσουν μία αυστηρή δίαιτα.

Η επικεφαλής των ερευνών, Δρ. Sue Pederson, τόνισε ότι «τα αποτελέσματα του «πειράματος» ήταν εντυπωσιακά λαμβάνοντας υπόψη ότι οι διαβητικοί, γενικά, δεν ανταποκρίνονται καλά σε προγράμματα απώλειας βάρους».

Βέβαια για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, είναι επιτακτική ανάγκη να σημειωθεί ότι καμία μέθοδος αδυνατίσματος δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτελεσματική εάν το εκάστοτε άτομο που υποβάλλεται στην οποιαδήποτε δίαιτα δεν είναι εγκρατής και ενδιάμεσα στα γεύματα καταναλώνει παράλληλα τεράστιες ποσότητες ακατάλληλης τροφής, πράγμα που σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας για την απώλεια βάρους σχετίζεται με την πειθαρχία που δείχνει ο ασθενής, και δεν προβαίνει σε παραστρατήματα.

Επομένως, όσοι από εσάς είστε απείθαρχοι και δεν δύναται να ακολουθήσετε τις οδηγίες των ειδικών που σας παρακολουθούν, τότε καμία μέθοδος και κανένα μέσο δεν θα σας βοηθήσει να φτάσετε γρηγορότερα στο στόχο σας.

Αυτές οι λεπτομέρειες είναι ιδιαίτερα καθοριστικές, προφανώς γιατί όταν έχεις επίγνωση των καταστάσεων μπορείς πιο εύκολα να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα. Αντίθετα, αν εθελοτυφλείς και κάνεις διαρκώς του κεφαλιού σου, τότε δεν πρόκειται να γίνει κανένα θαύμα και να χαθούν τα κιλά διά μαγείας. Πλέον, η παχυσαρκία θεωρείται αρρώστια από τους ειδικούς, και αυτό το γεγονός λέει πολλά.

Προηγούμενο άρθροToyota Corolla vs Οpel Astra Notchback σύγκριση
Επόμενο άρθροΤα έχω με ένα μαύρο αγόρι
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας