ΑρχικήΕπιστήμηΝέα μέθοδος καταπολέμησης της παχυσαρκίας για τους διαβητικούς

Νέα μέθοδος καταπολέμησης της παχυσαρκίας για τους διαβητικούς

Πιάτο που ελέγχει τη μερίδα φαγητού μπορεί να βοηθήσει άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 να χάσουν βάρος και να μειώσουν, έτσι, την εξάρτηση τους από τη φαρμακευτική αγωγή.

Καναδοί επιστήμονες, θέτοντας άτομα με διαβήτη τύπου 2 σε εξάμηνη ελεγχόμενη θερμιδομετρική δίαιτα μέσω του συγκεκριμένου πιάτου, βρήκαν ότι το 17% των ασθενών που ακολούθησε την καθορισμένη δίαιτα έχασε περισσότερο από 5% του βάρους του σώματός του, ενώ μόλις το 4,5% δεν είχε θετικά αποτελέσματα, όπως αναφέρει το BBC.

Στην πλειοψηφία τους οι ασθενείς του διαβήτη τύπου 2 είναι υπέρβαροι, ενώ οι γιατροί γνωρίζουν ότι η απώλεια βάρους θα μπορούσε να βοηθήσει εξαιρετικά στην βελτίωση της πάθησης. Ωστόσο, αρκετοί ασθενείς βρίσκουν δύσκολο το να ακολουθήσουν μία αυστηρή δίαιτα.

Η επικεφαλής των ερευνών, Δρ. Sue Pederson, τόνισε ότι «τα αποτελέσματα του «πειράματος» ήταν εντυπωσιακά λαμβάνοντας υπόψη ότι οι διαβητικοί, γενικά, δεν ανταποκρίνονται καλά σε προγράμματα απώλειας βάρους».

Βέβαια για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, είναι επιτακτική ανάγκη να σημειωθεί ότι καμία μέθοδος αδυνατίσματος δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτελεσματική εάν το εκάστοτε άτομο που υποβάλλεται στην οποιαδήποτε δίαιτα δεν είναι εγκρατής και ενδιάμεσα στα γεύματα καταναλώνει παράλληλα τεράστιες ποσότητες ακατάλληλης τροφής, πράγμα που σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας για την απώλεια βάρους σχετίζεται με την πειθαρχία που δείχνει ο ασθενής, και δεν προβαίνει σε παραστρατήματα.

Επομένως, όσοι από εσάς είστε απείθαρχοι και δεν δύναται να ακολουθήσετε τις οδηγίες των ειδικών που σας παρακολουθούν, τότε καμία μέθοδος και κανένα μέσο δεν θα σας βοηθήσει να φτάσετε γρηγορότερα στο στόχο σας.

Αυτές οι λεπτομέρειες είναι ιδιαίτερα καθοριστικές, προφανώς γιατί όταν έχεις επίγνωση των καταστάσεων μπορείς πιο εύκολα να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα. Αντίθετα, αν εθελοτυφλείς και κάνεις διαρκώς του κεφαλιού σου, τότε δεν πρόκειται να γίνει κανένα θαύμα και να χαθούν τα κιλά διά μαγείας. Πλέον, η παχυσαρκία θεωρείται αρρώστια από τους ειδικούς, και αυτό το γεγονός λέει πολλά.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166