Neighbours From Hell (video game)

Neighbours From Hell (video game)
  • Είδος: Strategy – Adventure
  • Προγραμματίστρια εταιρεία: JoWooD Vienna
  • Εκδότης: EU: JoWooD Productions, NA: Encore Software, WW: THQ Nordic
  • Producer: Michael Paeck, Jurie Horneman
  • Engine: Unity (remastered)
  • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Microsoft Windows, GameCube, Xbox, Nintendo DS, Android, iOS, macOS, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One,
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20 Ιουνίου 2003

Σας παρουσιάζουμε ένα ακόμη βιντεοπαιχνίδι που έκανε πάταγο κατά το παρελθόν που φέρει την ονομασία Neighbours From Hell (video game).

Τρελάνετε τον γείτονα σας σε αυτό το πρωτότυπο παιχνίδι της JoWood.

Πως θα ήταν αν είχατε έναν κακό γείτονα που προσπαθεί συνέχεια να καταστρέψει την ζωή σας; Αυτό είναι το θέμα αυτού του παιχνιδιού από την JoWood. Το Neighbours from Hell δεν είναι καθαρά ένα adventure παιχνίδι αλλά πιο πολύ simulation με στοιχεία adventure σε ορισμένα σημεία.

Παίζετε τον ρόλο του Woody σε ένα reality τηλεπαιχνίδι το οποίο ονομάζεται Neighbours From Hell. Ο Woody πρέπει να μαζέψει πόντους ώστε να κερδίσει το τρόπαιο της εκπομπής. Σκοπός είναι να βάζετε παγίδες χρησιμοποιώντας οτιδήποτε έχετε στο διαμέρισμα σας με σκοπό να τρελάνετε τον γείτονα σας. Η πρόοδος καταγράφεται σε μια madness bar η οποία μετράει την οργή του γείτονα σας. ‘Oσο πιο νευριασμένος είναι ο γείτονας, τόσο πιο πολύ χρόνο θα έχετε για να δημιουργήσετε τις επόμενες παγίδες σας. Βέβαια ο Woody πρέπει να προσέχει να μην πιαστεί από τον γείτονα η τα κατοικίδια του, αλλιώς το επεισόδιο τελειώνει.

Το παιχνίδι χωρίζεται σε τρεις περιόδους, με την πρώτη να έχει έξι επεισόδια ενώ οι άλλες δυο έχουν από τέσσερα. Υπάρχει επίσης μια εισαγωγική περίοδος που παίζει τον ρόλο του tutorial. Αυτό είναι ένα σπουδαίο στοιχείο που σας βοηθάει να μάθετε το παιχνίδι γρηγορότερα. Ακούγεται εύκολο; Σε κάθε επεισόδιο πρέπει να ξεπεράσετε κάποιους πόντους για να προχωρήσετε στο επόμενο. Παίρνετε επίσης υψηλή βαθμολογία αν και στις τρεις περιόδους κερδίσετε το Golden Trophy, κάτι λιγότερο θα σας δώσει το Silver ή Bronze Trophy. Ο συγχρονισμός και η σειρά των πράξεων σας είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για να επιτύχετε υψηλές βαθμολογίες. Χρειάζεται να βάλετε τα trick σας με τέτοιο τρόπο ώστε να συμβούν ταυτόχρονα, πριν η οργή του γείτονα σας σταθεροποιηθεί. Αυτό θα σας δώσει μερικούς επιπλέον πόντους. Στην πραγματικότητα, εδώ αρχίζει το διασκεδαστικό μέρος του παιχνιδιού.

Είναι αρκετά εύκολο να πιάσετε το ελάχιστο σκορ, αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολο το 100% για κάθε επεισόδιο. Αλλά και το 97% είναι αρκετό για να κερδίσετε το Golden Trophy. Δυστυχώς, εκτός από την προσωπική ευχαρίστηση, δεν υπάρχει κάποιο βραβείο αν σκοράρετε 100% σε όλα τα επεισόδια. Μετά από τον χρόνο που χρειάζεται για να τελειοποιήσετε ένα επεισόδιο, είναι λίγο απογοητευτικό να μην κερδίζετε κάτι για τον κόπο σας. Σε όλους αρέσει ένα bonus για μια δουλειά που έγινε καλά.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι εξαιρετικά.

Τo Neighbours From Hell έχει από τα καλύτερα cartoon γραφικά που έχω δει σε παιχνίδι. Δυστυχώς υπάρχουν μόνο οκτώ δωμάτια και αυτό δεν είναι αρκετό για να προσθέσει ποικιλία στο παιχνίδι. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλά πράγματα επαναλαμβάνονται. ‘Eνα γκαράζ, μια αυλή, ένα game room και αλλά δωμάτια θα μπορούσαν να κάνουν το παιχνίδι πολύ πιο ενδιαφέρον. Ας ελπίσουμε πως κάποιο sequel θα είναι πολύ πιο πλούσιο.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του παιχνιδιού είναι η διάρκεια του. Είναι ένα πολύ μικρό παιχνίδι. Κάθε επεισόδιο διαρκεί 5 με 10 λεπτά και όλα τα επεισόδια μπορούν να ολοκληρωθούν σε περίπου τρεις ώρες, παρόλο που μπορεί να σας πάρει μέχρι έξι ώρες για να σκοράρετε 100% σε όλες τις περιόδους. Ακόμα και έτσι όμως το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα εθιστικο, ειδικά όταν προσπαθείτε για το 100%. Καθώς προτιμώ τα καθαρόαιμα adventures περίμενα ότι θα έπαιζα το παιχνίδι για κανένα μισάωρο πριν το βαρεθώ. Μαντέψτε: Μια ώρα αργότερα ακόμα έπαιζα, προσπαθώντας να τελειοποιήσω το σκορ μου.

Τα tricks κυμαίνονται από εύκολα σε αρκετά δύσκολα. Αν το time limit είναι ενεργοποιημένο, η δυσκολία του παιχνιδιού ανεβαίνει αρκετά. Μην ανησυχείτε όμως καθώς όλα τα tricks έχουν την λογική τους και ο αρχικός στόχος είναι να καταλάβετε ακριβώς πως διαφορετικά αντικείμενα μπορούν να συνδυαστούν για να φτιάξετε παγίδες. Δεν υπάρχουν μη λογικοί γρίφοι του στιλ “Βαλε το χαρτί και το μπαλόνι πάνω στο αυγό για να φτιάξεις εκρηκτικό μηχανισμό”.

‘Eνα άλλο επιπλέον χαρακτηριστικό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η δυνατότητα να ρυθμίσετε την κάμερα έτσι ώστε όταν ο γείτονας πέφτει σε κάποια παγίδα να βλέπετε αυτόματα το αποτέλεσμα. Βέβαια αυτό μπορεί να γίνει και ενοχλητικό καθώς χάνετε τον χαρακτήρα σας κάθε φορά που η κάμερα πηγαίνει στον γείτονα με αποτέλεσμα να χάνεται ο συγχρονισμός όταν φτιάχνετε κάποιο trick. Μπορείτε πάντως να ξαναρχίσετε το επεισόδιο αφού δείτε όλα τα tricks. Στο κάτω κάτω ποιος είναι ο λόγος να παίξετε το παιχνίδι αν δεν βλέπετε τα αποτελέσματα των πράξεων σας.

Το Neighbours From Hell είναι ένα ωραίο, εθιστικο, μικρό παιχνίδι. Δεν είναι για τον καθένα αλλά σίγουρα άξιζε κάθε δευτερόλεπτο του χρόνου που του αφιέρωσα. Με έκανε αρκετές φορές να γελάσω και σίγουρα ήταν μια ευχάριστη εμπειρία. Το μόνο του μειονέκτημα είναι η έλλειψη ποικιλίας στα δωμάτια, κάτι το οποίο θα επέτρεπε περισσότερα tricks και λιγότερες επαναλήψεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας