ΑρχικήΕπιστήμηΝέο δερματικό επίθεμα μειώνει το λίπος της κοιλιάς κατά ένα τρίτο σε...

Νέο δερματικό επίθεμα μειώνει το λίπος της κοιλιάς κατά ένα τρίτο σε 4 εβδομάδες

Νέο δερματικό επίθεμα μειώνει το λίπος της κοιλιάς κατά ένα τρίτο σε μόλις τέσσερις εβδομάδες.

Μια ομάδα ερευνητών από τη Σιγκαπούρη έχουν αναπτύξει ένα νέο δερματικό επίθεμα που θα μπορούσε να μειώσει το λίπος της κοιλιάς μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Το νέο έμπλαστρο, αναπτύχθηκε από ερευνητές από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang Technological University, και μοιάζει περισσότερο με ένα απλό μικροσκοπικό αυτοκόλλητο, ωστόσο από επιστημονικής πλευράς, θεωρείται έναν καινοτόμο σύστημα. Το συγκεκριμένο δερματικό επίθεμα αποτελείται από εκατοντάδες μικρο-βελόνες, οι οποίες είναι τόσο λεπτές, όσο μία τρίχα των μαλλιών και φέρουν τα κατάλληλα φάρμακα για την απώλεια βάρους του ανθρώπινου σώματος.

Από τη στιγμή που θα τοποθετηθεί στο δέρμα αυτό το έμπλαστρο, με την πάροδο του χρόνου, οι βελόνες αποδεσμεύουν μικρές ποσότητες του φαρμάκου και έχει ως συνέπεια αυτή η διαδικασία να διαλύει τα ενεργειακά αποθέματα των λευκών λιπών κάτω από το δέρμα, μετατρέποντάς τα σε καφέ λίπη, τα οποία καίγονται και πιο εύκολα.

Αν και το νέο δερματικό επίθεμα βρίσκεται ακόμα σε φάση ανάπτυξης, η μεθοδολογία που χρησιμοποιεί χαρακτηρίζεται ως πολλά υποσχόμενη και οι ειδικοί πιστεύουν αδιαμφισβήτητα πώς θα αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα στον τομέα αυτό.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, τα πειράματα εφαρμόστηκαν πάνω σε ποντίκια, τα οποία ακολούθησαν μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ταυτόχρονα υποβλήθηκαν σε αγωγή με αυτά τα έμπλαστρα και εντός τεσσάρων εβδομάδων έχασαν περισσότερο από 30% του βάρους τους.

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη αγωγή με το δερματικό επίθεμα μπορεί να επιφέρει ακόμη χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και λιπαρών οξέων στο αίμα.

«Με τις ενσωματωμένες μικρό-βελόνες στο δέρμα των ποντικών, τα περιβάλλουσα λίπη άρχισαν να μετατρέπονται σε καφέ λίπη, μέσα σε πέντε ημέρες, γεγονός που συνέβαλε στην αύξηση της ενεργειακής καύσης του λίπους των ποντικών, οδηγώντας σε δραστική μείωση του σωματικού λίπους», δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Xu Chenjie.

Η ομάδα πιστεύει ότι οι περαιτέρω εργασίες σε αυτό το δερματικό επίθεμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια καινοτόμο και οικονομικά αποδοτική προσέγγιση μείωση των σωματικών λιπών και κατά συνέπεια να σταματήσει την επιδημία της παχυσαρκίας, η οποία επηρεάζει περίπου 650 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το 2016.

«Η ποσότητα φαρμάκων που χρησιμοποιήσαμε στο έμπλαστρο είναι πολύ μικρότερη από εκείνη που χρησιμοποιείται στα τυπικά φάρμακα που χορηγούνται από το στόμα ή σε δόση που έχει χορηγηθεί με ένεση.Αυτό μειώνει το κόστος των συστατικών του φαρμάκου, ενώ το σχέδιο βραδείας αποδέσμευσης ελαχιστοποιεί τις παρενέργειες του.Η δυνατότητα του έμπλαστρου, συμβάλλει επίσης στη μείωση των παρενεργειών.

Ένα τέτοιο δερματικό επίθεμα , συνοδευόμενο από το φάρμακο, κοστίζει περίπου 3,50 δολάρια (περίπου 3 ευρώ), το το οποίο αναμφισβήτητα οδηγεί σε μια εύκολη και προσιτή λύση απώλειας του βάρους για τον άνθρωπο. Ωστόσο, δεν έχει καθοριστεί ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας αυτού του σκευάσματος.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166