Νέο εργαλείο στο Google Earth μετρά την απόσταση και την περιοχή των τοποθεσιών στη Γη

Νέο εργαλείο στο Google Earth μετρά την απόσταση και την περιοχή των τοποθεσιών στη Γη

Νέο εργαλείο στο Google Earth μετρά την απόσταση και την περιοχή των τοποθεσιών στη Γη.

Η Google κυκλοφόρησε σήμερα μια ενημέρωση στο Google Earth που σας επιτρέπει να μετρήσετε την απόσταση μεταξύ δύο τοποθεσιών μιας περιοχής ή πόσο μεγάλη είναι μία περιοχή.

Πλέον αν διαφωνείτε με ένα φίλο σας αναφορικά με την απόσταση που έχουν δύο τοποθεσίες ή πόσο μεγάλη είναι μια περιοχή, θα μπορείτε απλά να μεταβείτε στο Google Earth και να αποδείξετε ο ένας στον άλλον αν είναι λάθος ή σωστή η εκτίμηση.

Αυτό το νέο χαρακτηριστικό θα ενσωματωθεί κάποια στιγμή στο Chrome αύριο ή μεθαύριο, ενώ στο Android θα έρθει αργότερα αυτήν την εβδομάδα και στο iOS στο εγγύς μέλλον. Παρόλο που δεν είναι διαθέσιμο προς το παρόν σε όλες τις χώρες, τα στιγμιότυπα οθόνης στην ανακοίνωση δείχνουν ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο μέτρησης για να υπολογίσετε την απόσταση μεταξύ δύο τοποθεσιών καθώς και να μάθετε τα τετραγωνικά πόδια μιας συγκεκριμένης θέσης.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για να υπολογίσετε την απόσταση μεταξύ δύο θέσεων ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στη Γη, και όχι απόλυτα για κάποια συγκεκριμένη χώρα, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Το συγκεκριμένο εργαλείο δεν είναι ιδανικό μόνο για τυχαίες δοκιμασίες ή για την επίλυση επιχειρημάτων, αλλά έχει και για επιχειρησιακές χρήσεις όπως η δυνατότητα ανίχνευσης θέσεων για την κατασκευή κτιρίων, την αγορά ακινήτων, τις τοποθεσίες συναντήσεων και άλλα. Εν ολίγοις τα πράγματα σχετικά με την μέτρηση αποστάσεων πλέον γίνονται με ιδιαίτερη ακρίβεια που προφανώς θα αποδεχθεί ένα πολύτιμο μέσο για αρκετά επαγγέλματα, πέραν της ψυχαγωγίας.

Ωστόσο επειδή και η Microsoft στους χάρτες της έχει μία παρόμοια υπηρεσία σαν το Google Earth (όχι όμως τόσο οργανωμένη), δεν ξέρουμε ποια θα είναι η απάντηση στις ενέργειες του ανταγωνιστή της στο προσεχές μέλλον. Όμως για να είμαστε αντικειμενικοί η Google έχει ξεφύγει κατά πολύ σε δυνατότητες από τους βασικούς ανταγωνιστές της, και σε θεωρητικό επίπεδο είναι δύσκολο να τη φτάσουν. Δεν μένει παρά να δούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας