ΑρχικήΕφαρμογέςNoRoot Firewall: Πλήρης έλεγχος πρόσβασης των Android εφαρμογών σας στο internet

NoRoot Firewall: Πλήρης έλεγχος πρόσβασης των Android εφαρμογών σας στο internet

Το Android σε σύγκριση με τα iOS και Windows Phone Mobile είναι αν μη τι άλλο το λιγότερο περιοριστικό. Στην πραγματικότητα, επιτρέπει στους χρήστες του να κάνουν πολύ περισσότερα από όσα χρειάζονται με αποτέλεσμα πολλές φορές αυτό να μην είναι ότι καλύτερο για την ασφάλεια τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το προεπιλεγμένο Android firewall όπου ενώ κάνει τη δουλειά του, σε ότι αφορά τον αποκλεισμό εισερχόμενων επιθέσεων από το διαδίκτυο, δεν μπορεί να διατηρήσει τα δεδομένα σας ασφαλή από τους εισβολείς καθώς δεν επιτρέπει τον έλεγχο των εφαρμογών που θα έχουν ή δεν θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Αυτό ακριβώς το κομμάτι έρχεται να καλύψει το NoRoot Firewall μια Android εφαρμογή που ως στόχο έχει να σας δώσει τον πλήρη έλεγχο των εφαρμογών που συνδέονται στο internet, μέσω ειδικών φίλτρων χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να έχετε κάνει root την συσκευή σας. Το interface της εφαρμογής δεν θα σας δυσκολέψει καθώς μέσω συγκεκριμένων tabs σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάλογα τις ρυθμίσεις σας.

Όταν πατήσετε το κουμπί “Start” κάτω από την καρτέλα “Home”, η εφαρμογή ζητά την άδειά σας για να υποκλέψει την κίνηση στο Διαδίκτυο. Απλά επιλέξτε “I trust this application” και πατήστε OK. Στη συνέχεια το NoRootFirewall θα δημιουργήσει μια σύνδεση VPN για σας εκτρέποντας όλη την κίνηση μέσα από αυτό. Ο σκοπός αυτής της VPN σύνδεσης είναι η προστασία των δεδομένων σας μπλοκάροντας έτσι τα όποια κακόβουλα πακέτα.

Αν μια εφαρμογή προσπαθήσει “on the fly” να αποκτήσει πρόσβαση στο Internet, θα ειδοποιηθείτε αυτόματα όπου και θα πρέπει να επιτρέψετε ή όχι την πρόσβαση αυτής έχοντας μάλιστα την δυνατότητα να αποθηκεύσετε την επιλογή σας για μελλοντικές περιπτώσεις, δίνοντάς σας μάλιστα τη δυνατότητα να ρυθμίσετε χειροκίνητα την πρόσβαση μεμονωμένων εφαρμογών, τόσο για Wi- Fi όσο και για 4G συνδέσεις.

Ένα άλλο πολύ βολικό κομμάτι της εφαρμογής είναι ότι σας επιτρέπει να δημιουργήσετε δικούς σας κανόνες φίλτρων με βάση τη διεύθυνση IP , το όνομα του κεντρικού υπολογιστή ή το τομέα DNS, επιτρέποντάς σας έτσι τον πλήρη έλεγχο. Τα συγκεκριμένα φίλτρα θα τα βρείτε μέσα στην καρτέλα Global Filters.

Τέλος η καρτέλα “Access Log” τηρεί αρχείο καταγραφής όλων των online εφαρμογών, δίνοντας σας την δυνατότητα να δείτε συνοπτικά ποιες εφαρμογές ή υπηρεσίες είχαν ή προσπάθησαν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Για όσους επιλέξετε να δοκιμάσετε την παραπάνω αν μη τι άλλο πολύ χρήσιμη δωρεάν εφαρμογή θα πρέπει να γνωρίζεται ότι δεν υποστηρίζει ακόμα IPv6, για περισσότερα μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: NoRoot Firewall

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166