Ο αμερικανικός στρατός κυκλοφόρησε τα πρώτα του audiobooks (ηχητικά εγχειρίδια)

Ο αμερικανικός στρατός κυκλοφόρησε τα πρώτα του audiobooks (ηχητικά εγχειρίδια)

Ένας από τους κυριότερους στόχους του αμερικανικού στρατού είναι να βοηθήσει τους στρατιώτες του να κατανοήσουν καλύτερα το εκπαιδευτικό υλικό που παρέχεται μέσα από τα στρατιωτικά βιβλία, και σίγουρα όλοι γνωρίζουμε πως το διάβασμα δεν είναι και από τις πιο ευχάριστες συνήθειες για τους περισσότερους ανθρώπους. Επομένως για άλλη μία φορά οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πρωτοτύπησαν δημιουργώντας τα πρώτα τους ηχητικά βιβλία (αγγλικά: audiobooks) για να ενισχυθεί στο έπακρο η κατανόηση της εκπαίδευσης, κάτι δεν υπάρχει σε κανένα στρατό σε όλο τον κόσμο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Διεύθυνση Διδασκαλίας του Αμερικανικού Στρατού (Doctrine Command Combined Arms Doctrine Directorate ή εν συντομία CADD) κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε μορφή ηχητικών βιβλίων δύο εκπαιδευτικά εγχειρίδια στο πλαίσιο ενός πειράματος για να διαπιστώσει εάν είναι ένα αποτελεσματικό μέσο ενημέρωσης των στρατιωτών του.

Ετούτη η ενέργεια αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του τρόπου με τον οποίο ο στρατός εκπαιδεύει τις δυνάμεις του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα βιβλία, και όταν χρησιμοποιηθούν με τον σωστό τρόπο τότε ο εκάστοτε στρατιώτης θα έχει ένα πιο ευρύτερο πνευματικό ορίζοντα για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δυσκολία βρεθεί μπροστά του, όπως για παράδειγμα στο πεδίο της μάχης.

Το CADD διαδραματίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο στρατό: Αφού είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη και τη διανομή του δόγματος του στρατού – την τεκμηρίωση και την αναφορά του τρόπου λειτουργίας του στρατού, συνδυάζοντας τη στρατιωτική θεωρία, την ιστορία μέσα από βέλτιστες πρακτικές. Τον Ιούνιο, ανακοίνωσε ό,τι κυκλοφόρησε το πρώτο του ηχητικό εγχειρίδιο (audiobook) που φέρει τον τίτλο FM 3-0, Operations , και αυτή την εβδομάδα, κυκλοφόρησε και το δεύτερο σε αυτή τη μορφή με το τίτλο ADP 7-0, Training.

Για να μην υπάρξουν παρερμηνείες από τους αναγνώστες που διαβάζουν αυτό το άρθρο. Τα συγκεκριμένα τα ηχητικά βιβλία δεν προορίζονται για τον απλό κόσμο, αλλά μόνο για τους στρατιώτες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, τα οποία φυσικά παρέχονται δωρεάν.